Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Bensat - nejde EPG

Zdravím,
mám satelit Bensat 1100IRPVR a nejde mi tam najednou EPG. Další problém je, že naistaluju slovenské programy a po vypnutí přijímače zmizí. Je potřeba nahrát nový FIRMWARE?

Pokud ano, kde ho stáhnu nebo mám použít OTA ?

milannnn
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Bensat - nejde EPG

Nevím, jestli to s tím má nebo nemá nějakou souvislost, ale sousedka na mě včera volala, že jí na Mascomu MC2600HD přestalo jet EPG. Prý je to od té doby, co se přelaďovaly programy. To nemůžu potvrdit ani vyvrátit, ale je fakt, že EPG jí teď opravdu nechodí...

Louskacek
Registrace: 3/2007

vcera som si vecer vsimol ze na čt4 ziadne epg..u ostatnych tusim ide...nevim naisto--mizne to raz potom sa to zjavi..aspon je sranda :laughing:

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Jo, s tím občasným krátkodobým miznutím to pozuruju už delší dobu i doma, ale je mi to šuma fuk, ono to je jen občas a za pár minut to zas naběhne. Navíc jsem myslel, že to dělá ta stoletá verze firmwaru. :-) Jenže u sousedů to prý dřív jelo normálně a po přeladění prostě už nikdy ani jednou nenaskočilo. Podle mě je ten Mascom blbý přijímač, co není schopný šluknout nějakou (zřejmě Skylinkem provedenou) mírnou úpravu formátu EPG, nebo něco takového...

Louskacek

mám opačnú skúsenosť, zatiaľ čo pred 1.2.12 občas EPG nahralo tak, že po zapnutí večer boli najmä Filmboxy a niektoré Viasaty s prvým zaznamenaným programom o 4.00hod (t.j. čas kedy moj prijímač EPG ukladá do pamäte) od 1.2.12 to chodí vynikajúco.
No problem.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Louskacek:
Mám Mascoma MC2600HD a žádný problém s EPG nemám (firmware mám 008).

roman63
Registrace: 1/2012

roman63

Díky za info!

Hele, a kde tu verzi FW u tohohle přijímače prosím Tě najdu? Cvakal jsem tam s tím asi 10 minut jak blázen a nikde v menu to nenašel. Ikdyž je fakt, že když po mně chtěli ještě přesunou slováky někam dopředu, tož to trvalo taky snad 10 minut, než se ukázalo, že se to dělá přímo v seznamu, co se objeví po stisku OK. S takovýmhle systémem jsem se ještě nesetkal...

Jo, a taky jim nejede nahrávání. Nemáš k tomu nějaké poznatky, prosím Tě? Připojím disk, vidím ho tam. Dám naformátovat, rychle to problikne. Pak dám nahrávat, píše, že nahrává, ale po ukončení nahrávání je seznam nahrávek prázdný. Prostě to nenahrává, no. Soused ale říkal, že k tomu má být externí disk Samsung, což teda nemají. Tož jestli to není tím. No nevím, mně ten přijímač přijde být celkem dřevěný. Nebýt to sousedi, tak se na ně rovnou vybodnu...

Louskacek

Vy mě fakt bavíte. Někdo položí otázku k jednomu přijímači a hned první odpovědí se to otočí úplně jinam. Mizení naladěných programů na tomto přijímači není chyba nebo problém, ale správně pracující funkce. Pokud máš transpondér proladěný a předvolby uložené, dojde ke změně ve vysílání, ty tp proladíš znovu, protože jsi línej to celé smazat a znovu naladit:-/ . Máš potom u stejných frekvencí dva různé kanály a BEN100 to po odpojení od el. zjistí porovnáním tabulky a ty naposledy přidané smaže. To samé vznikne pokud jsi nový tp nezadal volbou přidat TP, ale editací nějakého původního na kterém jsi měl uložené předvolby. Jediný správný způsob je tovární nastavení a nové naladění, nebo stažení předladěného kanálového listu ze stránek dovozce. Prblém s EPG je stejného původu jako to co jsem popsal výše. Zvláštní to móda hned do všeho shánět nový software, který by měl nějakou zázračnou moc :)

nendez
Registrace: 6/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra