Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Vantage HD 7100 a problem zo signalom

Dobry den,
Mam satelitny prijimac Vantage HD7100 byvam v podtatranskej oblasti. Problem zo signalom sa objavil v sobotu podvecer a to tym ze prestal ist program Kabel1. Prave som ho sledoval a zamrzol oraz a satelit napisal ze hlada signal po zapnuti info bola sila signali cca 5.Zistil som ze prestali fungovat programi Pro7, Sat1 a N24 vysielaju na tej istej frekvencii. Na nasledujuci den som urobil reset do pôvodnych nastaveni a vsetky programy fungovali. Vecr vsak som mal zase ten isty problem opät Kabel1 a ostatne 4 programy prestali fungovat. Potom som nemal casu to riesit no akonahle sa zacalo vonku oteplovat tak zacal aj stupat signal za danych programov. Ked vypadli tei 4 programy tak vonku sa dlhodobo (cca 2 tyzdne) pohybovala teplota okolo -25 stupov. V nedelu uz bolo len okolo -10 a programy fungovali. Momentalne vsetko fuguje spravne signal mam cca 88 a kvalitu 90 %.
Môze takto mraz vplyvat na kvalitu signalu?Alebo odchadza konvertor? Konevrtory mam 4 kusy inverto slim v orginal v drziaku na tieto konvertory.
http://shop.tntrade.cz/multiconnect-set3-inverto_ies144407.jpg
a parabolu mam hlinik 80 cm.
Ak mate niekto Vantage aky signal mate napriklad na Pro7.
Dakujem za odpovede.

juro735i
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

Vantage HD 7100 a problem zo signalom

mel jsem podobne na Vantage221 casem se zhorsilo a nenaladil jsem skoro nic a byly to kondiky ve zdroji asi po 3 letech odesli :8)

uai1
Registrace: 10/2007

juro735i

Kľudne to môže byť tým mrazom, všetky kovové materiály zmenou teploty pracujú (skracujú, alebo predlžujú sa), takže tam mohol nastávať pohyb v nastavení toho konkrétneho LNB, ktoré bolo predtým na hranici stabilného príjmu. taktiež môže nastať strata kontaktu stredného vodiča koaxiálu v F konektore na LNB pri pnutí v kábli vplyvom toho mrazu. Počkaj ešte pár dní, ak to bude v poriadku, pusti to z hlavy, prípadne pri teplejšom počasí skontroluj nastavenie toho LNB a stav F konektora.

Eman
Registrace: 4/2007

Pre : Eman

Áno, všetko čo si spomenul, môže mať veľký počas mrazov veľký vplyv na silu (kvalitu) signálu. Tiež som mal pred časom počas veľkých mrazov problém s jednou polarizáciou po zapnutí prijímača. U mňa však po zapnutí zo standby signál postupne pomaličky narastal a až za cca 1/2 hodiny dosiahol normálne hodnoty. Vyhodnotil som to ako poruchu LNB (studený spoj?) a po výmene všetko v poriadku.
Avšak "juro735i" píše, že po resete prijímača všetky programy fungovali, takže to naozaj vyzerá na tie kondíky v prijímači.

Frank11
Registrace: 2/2009

Frank11

"Avšak "juro735i" píše, že po resete prijímača všetky programy fungovali, takže to naozaj vyzerá na tie kondíky v prijímači."

Áno, pri reštarte (hlavne tvrdom) prechádza relatívne veľký prúdový impulz z prijímača cez koaxiál do LNB a späť, čím sa môže odstrániť (aj keď niekedy len dočasne) prechodový odpor v konektore. A obdivujem tu rady ľudí (v podstate úplní laici, nič nevediaci o ESR a podobných veciach), ktorí pri každom možnom probléme s príjmom poukazujú na vadné kondenzátory v zdroji. Áno, tieto závady nebývajú úplne zriedkavé, ale treba uvažovať logicky, takáto závada sa neprejaví iba na jednom LNB. Ak si v tejto oblasti odborník, tak sa vopred ospravedlňujem!

Eman
Registrace: 4/2007

Eman

mam 4 lnb nejdrive vypadla cast astra28 potom hb13 a pak sla polovina astry23 a 75%astry19.2 tahlo se to 2 mesice vymenil jsem lnb,f-ka,soft a nepomohlo tak jsem ho dal do opravy vymenil me 3 kondiky a bylo po problemu ---ja netvrdim ze to ma i on jen jsem popsal SVOJI zkusenost :8)

uai1
Registrace: 10/2007

RE: Vantage HD 7100 a problem zo signalom

Dakujem za odpovede a z kondikmi v zdroji satelitov mam vela skusenosti len nedavno som menil kondiky na optiboxe. Momentalne ide vsetko ok tak uvidim ze co cas ukaze.Inac ak by bola potreba vymenit konvertory isiel by som asi uz len do monobloku na 19,2 a 23,5 stupnov. Ale v dnesnej dobe neviem pre aku znacku konvertora sa rozhodnut. Asi najspokojnejsi som bol z konvertormi Invacom no ty nerobja monobloky a neviem ci z dvoma klasickymi konvertormi by som dokazal nastavit uhol 4,3 stupna. Po akej znacke konvertoru sa poobzerat?

juro735i

RE: Vantage 7100

A není to náhodou tím, že přastal vysílat tento program z 23,5.
Postrádám tento základní údaj - ze které družice jsi zmiňované programy (služby) přijímal?

Premiumx
Registrace: 5/2010

Pardon bolo to z druzice astra 19,2 stupna :O

juro735i

Pre : Premiumx

Ďalší ktorý nečíta poriadne prvotný príspevok.
Juro735i píše "Momentalne vsetko fuguje spravne signal mam cca 88 a kvalitu 90 %". Takto sa nesprávajú programy, ktoré prestali vysielať. A odborníci podľa uvedených programov vedeli o aký satelit sa jedná - aj keď to vlastne ani nebolo podstatné.

Frank11
Registrace: 2/2009

Hmm najpodstatnejsie je to ze zase vcera vecer som nemal signal na par hodin a dnes zase vsetko funguje. Pravdu povediac sa mi absolutne nechce ist na stechu a vyzera ze to bude preca len nieco z konvertorom alebo prepinacom alebo kablom v koncovkach.Este ma napadlo ze koncom leta bola burka z krupami o velkosti ako pinpongove lopticky tak ktovie ako tie konvertory vyzeraju.

juro735i

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra