![]() |
|
Na parabolu s fázovkouJen pro záchranu života některých z nás čitatelů.Zákazník volá na přeladění Slováků,potud normální rutina,pán mě upozorňuje,že paní ometala sníh a dostala ránu,nechápu,jdu přelaďovat,rozďoubaný přijímač,nic nechodí,dávám továrko,ladím automatem a nic,říkám asi hnutá parabola,jdu na balkón,kontrola LNB a F-con a pak to přišlo 220v,nechápu,beru fázovku,na F-con fáze,na přijímači také,odpojím scart a fáze je pryč,nicméně na zadním krytu TV zůstává i na kolíku zásuvky,pak z nich vylezlo,že jim předělával zásuvky synáček elektrikář s § 50,asi atentát,tak bacha i na anténě může být 220v,jinak hnutá parabola R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkoua dostal si taky ránu, já jen aby bylo jasno jestli tě to praštilo a díky tomu jsi prašťenej!?!? :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouTomu se říká tzv."plovoucí napětí". Dál rozvádět nebudu... |
Rocco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouNo a možno sa báli že naši Romsky spoluobčania ukradnu Parabolu ,šak to plech ,teda sem tam aj kusok AL ,takže sa zabezpečili.Len myslím ,že podla zákona tam mali výrazne napísať Pozor sukromny Majetok a zariadenie je pod napätím a poriadne osvetliť ,aby na to bolo vidno aj večer. :))) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
parabolaje izolovaná,tam to je v pohodě R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
eemilklidně to rozveď,ať se pobavíme,plaváčku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
to bylopro Rocco,eemil promiň R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Rocco vs.plovoucí napětíZásuvka 220v,kolík nahoře,fáze napravo,plovoucí fáze,dobrej vtip R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouNačo je potom oddeľovací transformátor v STB? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
Karnerno comment R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouplavajuca faza to je cosi ako plavajuca podlaha po vytopeni susedou . |
grantec
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 582 |
![]() |
|
Omlouvám se všem,kteří nechápou,tento příspěvek je určen jiným R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
a jáproč mi nešla elektrika ??? |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekpřeji tobě i dalším hodně zdraví,pokud se o tom jen píše je to legrace,ti co spadli ze střechy už se smějí nahoře R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
i Toběmožná tu zásuvku zapojoval Rocco s Karner :)))já něco podobného zažil s domovním zesilovačem v masivní kovové skříni uzemněné na fázi, ale pánbůh mě ještě nechtěl tak smrdím tady :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
možnámají velký odpor a 220v je nebrní,potom i "plovoucí" fáze je jim šumák R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouJO parabola pod napětím chytá asi líp signál :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Taky jsem to zažil.To byla na vině po domácku ufušovaná prodlužovačka.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouToto urobil,len obyčajný elektrikár,ale podobné,ba vo väčšom rozsahu,čo sa týka škody urobil jeden elektrotechnický inžinier.Odniesli si to 2 sat.prijimače, LNB twin,vyhorený scart u novej plazmy a skoro 3 malé detí stratili tohto podareného ocinka.Ten,nielenže otočil zásuvku hore nohami,ale zapojil to tak,že fázu spojil s kolíkom a zduploval to pre istoto 30A poistkou.A ešte bolo šťastie,že sa mu medzi tým,ako to tam majstroval,neprimotali tie jeho deťúrence,lebo všetko čo bolo kovové bolo pod napätím.Jedine na čo sa potom zmohol bolo:Že kto to mal vedieť.No čo nato povedať,asi len,že kto nemá z hora dané v apatieke nekúpi.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouPánové, nezapomněli jste na to, že všechny tyhle zařízení jsou třídy II? To znamená - připojené dvoužilovým kabelem , dvoukolíkovou zástrčkou, u které je jedno jak jí tam dáte- jestli je fáze vlevo nebo vpravo?Kdo to umí, ten to dělá.
Kdo to neumí dělat, ten to učí.
Kdo to neumí učit, ten to řídí.
|
kahuda
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
To kahuda"odpojím scart a fáze je pryč,nicméně na zadním krytu TV zůstává i na kolíku zásuvky" - čo z toho vyplýva ?Myslíš, že všetky TV majú dvojkolíkovú zástrčku ? GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkoukahuda, nové telkáče sú pripájané trojžilovým prívodom a aj v prvom príspevku to bolo napísané že to išlo z telky cez STB na parabolu |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
kahuda100bodov ano máte pravdu.Koľko tzv. odborníkov to pred vami rozoberalo. |
jurko
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 768 |
![]() |
|
RE: Na parabolu s fázovkouTohle téma nemá chybu.Konečně jsem se pobavil. |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
![]() |
|
Nové TVNemám doma žádnou "placku", ale chcete říct, že nové TV (třebas jen některé) jsou dělány jako spotřebiče I. třídy ? Tak to je tedy fakt pokrok (vzhledem k možnostem zavlečení cizích napětí po anténních rozvodech, nf propojení atd). |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 139 |
![]() |
|
SCARTA zem na SCARTU přímo propojená s kolíkem zásuvky taky nemá chybu. |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 139 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40 | |
![]() |
|
![]() |