Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Co místo Humaxe HDCI 2000 ?

Prosím o doporučení na nový přijímač. Chtěl bych stejně jednoduché ovládání,špičkový obraz a zvuk. Známou a dobrou značku a ne s PC. Bude to pro SkyLink a HD, především. Stávající Humax sloužil deně asi 4 roky bez jakých-koliv problémů. Prosím opravdu jen zasvěcené. Děkuji.

tatin
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Co místo Humaxe HDCI 2000 ?

AMIKO STHD 8800 COMBO HD + LAN
:8)

fsat
Registrace: 2/2006

Když si měl do teď Humax tak jdi do Humax iCord HD já ho mám a vše super

kuri75
Registrace: 12/2009

HD BOX 9105 za 2799 ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

kuri75

Myslím,že už je to dost starší model. A troch mi vadí,že Humax nedělá nové verze sw. a nahrávání nepotřebuji. U 2000 za 3 roky nic.

tatin

A proc nejit zase do Humaxe ?
Humax IRHD 5100 je slusny stroj, pokud nechces nic extra funkce. A kdyz to pripojis k netu, pujde ti youtube, topfun a co ja vim co jeste.

J a
Registrace: 7/2005

humax 2000 je veľmi spoľahlivý a mám ho 4 roky rovnako je vynikjúci HD obraz na 47" Samsungu Full HD, najlepší obraz vysielaju z astry. Teraz by som volil značku Dreambox lebo je to líder na trhu a má mnoho predností. :)))

brix1
Registrace: 1/2010

To boli tie sekania na HD programoch a hlášky z karty?
Neoplatí sa to už servisovať? Bol ten prijímač aspoň odskúšaný na inej funkčnej parabole a prípadne s iným modulom?

Humax IRHD 5100 je teraz ok /ak to zasa nepo..rú s fw/.
Jedine - , že môže niekomu chýbať výber standby módu.

vador
Registrace: 6/2010

pre : vador

Humax HDCI 5100S - čo myslíš pod tým "výber standby módu" ? A ďalšie chyby ? Funkcia DCM (autom. dolaďovanie) sa už dá v menu vypnúť ? Záloha settingu asi tiež ešte nefunguje a omylom odmazaný program sa dá znova doplniť až po továrnom nastavení ?

Frank11
Registrace: 2/2009

pre : fsat

Aké máš Ty skúsenosti s Amiko STHD 8800 Combo HD - máš ho dlho ? Mňa zaujal aj Amiko STHD 8820 Combo CICXE, len sa pri nich obávam tej nízkej ceny, aby to neodišlo po nejakom čase. Ak by mal byť 1/4 doby zo záruky na reklamáciách namiesto prevádzky, tak sa to neoplatí.

Frank11
Registrace: 2/2009

Ďalšie chyby - najhoršie bolo prehadzovanie pozícii.
Výber standby módu - je tu síce možnosť v správe energie - úspora en. v pohot. režime ale pri vypnutom je síce zobrazený čas, ale stb bootuje cca 35s, čo je o 10sec menej ako pri zapnutom režime bez zobrazenia hodín ale iné stb naskočia do 3-5 sec.
DCM som v menu vypnutie nevidel, ale ani asi nefunguje, žiadne pomazané programy naspäť nepridáva, ale neskúšal som to s naladením len niektorých TP a či potom pridá zvyšné TP.
Záloha settingu nejde.
Omylom zmazané programy bez továkra mi nenaladí.
Mám tam teraz v 1.01.09 IRDETO Loader L-40.

vador

pro:vador

Ano. To je ono.Servis bude problém. Pokud nemáš známého tak zaplatí spoustu peněz a výsledek třeba nic moc.Odskoušet na jiné parabole nemám možnost.Zatím mám CS Link a Cryptovorx. Ale hodlám přejít na SkyLink k vůli HD programům.Dreambox je perfektní ale nevyužil bych jeho možnosti. Je to přece jen počítač a tolik se tomu nevěnuji. U dvoutisícovky mi vadí,že musím pořád vypínat síťový vypínač, protože ve stantby má oděr 12 W. Ale jinak je mi ho líto protože obraz má vynikající. Tak proto bych chtěl stejně dokonalý eqivalent. Prostě radši špičkovou novinku. Myslíš,že mám napřed koupit modul Irdeto Neotin a vyzkoušet co to bude dělat?

tatin

@tatin

Oprava Humaxu nebyva problemova ani draha, Neotion bych do toho necpal.

J a

...Ja

Dle e-mailu od Skylinku zaručují bezchybnou činost jen s Neotinem. Co jiného? Problém je,že napřed to musím koupit a pak teprve zjistím jestli to funguje. Jinou možnost nemám.Proto ani nevím jestli celý problém nezpůsobuje modul Cryptoworx.

tatin

Oprava: Cryptoworks

tatin

A čo ti bráni navštíviť v okolí znalého predajcu a tam si ten HUMAX vyskúšať, prípadne i s modulmi pre IR a Skylink kartou. Prípadne ak tu niekto má tento prijímač, tak s akou kombináciou modul karta mu to ide ok.
A modul Neotion, jpp že si ten vozia "sami", ok. Ale ready je aj SMIT a s tým mám aj lepšiu skúsenosť.

Ale ak na to niekedy nieje čas, tak sa nato .... a kúpiť nový. Dobré sú aj napr. OPTIBOX ZERBRA alebo GoSAT7055.
V standby idú do 1W.

vador

..vador

To mně opravdu nenapadlo,že bych mohl vzít přijímač k prodejci a vyzkoušet ho. Jen nevím nevím jestli budou ochotni. Díky za typ.

tatin

@tatin

SKylink se pokousi prodat svuj nepodarek. Tenhle moldul je to nejhorsi, co je na trhu a od pocatku jen same problemy.
Co ti to dela, jake mas problemy ?

J a

..Ja

Nene,trochu jinak.Mám CS Link a Cryptoworks.Po přeladění se některé programy cukají i zvuk. Kromě přeladění se nic neměnilo. K vůli HD programům chci přejít na SkyLink. No a od skylinku mi doporučují modul neotio. Že jinak nezaručují správné fungování. Takže zatím nikdo neporadil který modul s Irdeto je perfektní.

tatin

Ak sa nedohodneš s predajcom o vyskúšaní modulu aspoň 3 dni, tak ho objednaj cez e-hop, tam máš možnosť ho vrátiť späť do xx dní, ak nebude kompatabilný s tvojím STB.

vador

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra