Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

problém naladit satelitní pozice

ahoj mam takový problém technik my namontoval motor na parabolu ale nějak jemu a mě to nešlo udělat
když jsme dali 10e tak se obraz ukázal ale hned byl pric a není signal a to samy dělal az do 4.8e
ale astra 19 23 28 jdou hotbird jde a 39 jde ale ty ostatní od 10 až po 4.8e
Zem. sirka: 50.00
Zem. delka: 13.90
Louny
díky za reakce
v čem muže byt problém

nicolepcd
Registrace: 9/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

Problém je

v tom technikovi. Když to neumí, tak to nemá dělat, a rozhodně nemá odcházet od zákazníka když nedodělal práci. Takže jsou špatně nastavené úhly závěsu!!! Případně není zcela kolmý stožár.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: problém naladit satelitní pozice

a ty hodnoty co jsem napsal se trochu liší od stránky digitalní televize
tam mam třeba napsáno na 10e
tohle:
Zem. sirka: 50.3563°
Zem. delka: 13.7910°Parabola
Elevace:31.5°
Azimut: 167.5°
LNB skew: -0.4°

nicolepcd

RE:Problém naladit

Louny náměstí je Zš. 50.3 Zd. 13.8

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

No jo ale já bydlím na SNP sice to mam na náměstí blízko ale nemění se ty hodnoty podle toho kde satelit je

nicolepcd

Zaměř se radši na hodnoty co psal Enik tam bude zakopanej pes. ;)

slapet
Registrace: 11/2007

motor

já motor měl a dal jsem ho pryč.chytám teď jen 2 družice na monoblok. musíš přesně nastavit výchozí polohu motoru a pak to stejně ještě sladit. při dnešní přesnosti stačí jen malinko a signál je pryč.tomu technikovi bych nedal ani korunu.

antonbaby
Registrace: 1/2012

ale přesně jak psal Erik. přesnost zavěšení je důležitá.

antonbaby
Registrace: 1/2012

Jestli máš ten motor z Byshopu tak jdi za Doležalem ať to udělá pořádně.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik

tak to bude asi ono zase vytáhnout prachy a dat to jinému technikovy ale ted když jsem dal hledat 10e tak my to našlo něco ne tak to je 9e 10 je na 90 parabolu já mam jen 80 ale je divný ze my to šlo

nicolepcd

ano mam to od nej

nicolepcd

digidik

a nebude problém v tom ze mam arivu 100e ten technik brníšek nebo ják se jmenuje říkal ze to možná děla satelit

nicolepcd

Ahoj, takového montéra bych nakopal víš kam...
To co namontoval, je klasika, když parabola na motoru "šmajdá" a nekopíruje osu horizontu...
Nebo možná v lepším případě pokud nastavil jen špatné hodnoty v příjmači , tak parabola kopíruje na motoru osu, ale tím, že jsou špatné údaje v nastavení příjmače, Ti pozici přejede, nebo naopak k ní nedojede...
Nacvakej na příjmači : anténa - motor(usals)
hodnoty :Zem. sirka - 50,0°
Zem. délka - 13,2° (tuto hodnotu o něco uber, nebo naopak přidej, podle toho zda parabola přejede, nebo naopak nedojede na pozici družice).
Začínej od nulového bodu, kde je pro Tebe 13E HotBird.
Takový rozdíl, jako já tady na Rakovnicku a pro Tebe na Lounsku to nebude (myšleno v hodnotách nastavení).
Kdyby jsi něco nevěděl, tak písni... R^ ;)

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

marco37

díky za za odpoved jsem dal ty hodnoty ale je to uplne na hlavu

nicolepcd

má byt zem.sirka 50.00E
delka 13.80n
je to tak spravě nebo je chyba v tom ze tam je n nemá byt S

nicolepcd

Zeměpisná délka E
Zeměpisná šířka N

slapet

Zadej www.dispointer.com do kolonky GO,zadej Louny a klikni na GO.Na mapě najdi ulici a dům kde bydlíš,klikni na místo na domě kde máš parabolu o řádek niž pod GO,najdi družici HOT BIRD 13°E laserovej paprsek ukáže kam přesně natočit parabolu.

digidik

digidik

děkují už my to jde
všem děkují ;) za pomoč

nicolepcd

V čem byl problém?

sirda
Registrace: 11/2006

mne ked nastavoval motor,tak ho dal na bod 0,nastavil 19,2E,a odtiaľ sa potom odrážal a doladoval,ked si klikneš na Google Zem,najdeš Louny,tam SNP,svoj dom a tam ti ukáže všetko čo potrebuješ(ja som podľa toho skontroloval nastavenie motora,napr.zem.šírka-049.150,dosť presne,nie?)

pietrolam
Registrace: 11/2011

problém: presne naladit satelitní pozici

Tak to by mne take zajimalo, eistuje nejaky pripravek, treba se sroubovou tyci a podobne, aby se dalo po nastavenni paraboly a utazeni sroubu na stozaru jeste presne doladit parabolu? Na jedne strane snaha je aby to pevne drzelo, nadruhe strane totiz pri pritahovani tech kridlovych matic se to opet trochu rozladi. Asi bych sam mel neco zbastlovat. Jedna se samozrejme o pevne nastavehou satelitni pozici. Diky za radu.

JardaD
Registrace: 7/2011

RE=JardaD

Nejlepší přípravek je ten, že pokud máš možnost, tak koukat na hodnoty v reciveru (síla signálu apod.) a jemně dolaďovat. Nejdřív nastavíš na hrubo a potom můžeš dolaďovat na jemno a počítat třeba kolik otáček na každém šroubu jsi dotáhl. Já vždy vlezl až k parabole na střechu, na krátkou vzdálenost propojil kabelem LNB, reciver a na malé TV jsem sledoval hodnoty. Když jsem dosáhl maxima, tak jsem přitahoval rovnoměrně šrouby a počítal závity....Myslím, že parabolu a motor mám nastaven přseně a je to vidět hlavně na slabých transporderech a TV programech. Je třeba si uvědomit, že přesnost nastavení paraboly a kvalitního LNB se může využít zase jen do určité míry. Pokud je vyzařovací diagram družice příliš slabý, nic jiného nepomůže, než stejně větší průměr paraboly...To je realita. Každopádně, ale jak jsem psal, přesné nastavení a kvalitní LNB dost problémů vyřeší, otázka je zase na diskusi, jaké "kvalitní" LNB použít, protože každý má jiný názor a jiné zkušenosti s tím "svým" oblíbeným a "zaručeným"... R^ ;)

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

jsem dal tohle:Zem. sirka: 50.00
Zem. delka: 13.70
a jdou my 39-28-23-19-5
kromě hotbirdu ten sem nedal

nicolepcd

Jestli máš výhled měl bys to dobře nastavený tak můzeš koukat 30W - 75E podle paraboly. Ještě jsi nenapsal v čem byla ta bota, že to nešlo. ;)

slapet

RE=nicolepcd

To jsou tak zhruba prostření pozice , kdy výchozím 0 -lovým bodem je HotBird 13E, pro náš region. Tak musíš vyzkoušet hlavně ještě krajní pozice, (tedy pokud máš výhled) .Podle tabulek družic, najeď, co možná na nejvzdálenější pozice E a naopak nejvzdálenější W. Tam potom poznáž, jak Ti parabola kopíruje horizont...Když máš motor, tak je škoda nevyužívat co nejvíce družic. Pokud nemáš signál na krajních pozicích, budeš muset upravit namontování paraboly na noze motoru. To zvládneš, nic na tom není...Jdu také dělat, večer se pochlub, jak jsi dopadl.PS" Ty hodnoty , jak jsi psal, potom můžeš ještě doladit(jemně)v příjmači. Ale hlavní je dostat parabolu na motoru do dráhy horizontu.....do OSY. ;) R^

marco37

marco37

jsem uplne mimo jsem rad ze jsem to udělal takhle a hrabat se v tom no nevím jak by to dopadlo zkoušel jsem thora ale nešli my free kanály čt 24 ani tuk šli my jen nějaký rumunsky myslím

nicolepcd
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra