Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Koupě Medialink Black Panther

Na základě doporučení a soustavné propagace tohoto přístroje ze strany kolegy Pierrepetra jsem si pořídil uvedený přístroj.
Používám kaskádu přepínačů 4/1+16/1 kvůli dvěma stanovištím antén z důvodu částečně špatného výhledu na každém z nich. Pierrepetr má pravdu, jde o vynikající přístroj. Přepíná do 1 sec z kterékoliv družice na kteroukoliv. EPG je přehledné, ale mnohem pomalejší než u Technisatu.Obraz je vynikající, srovnatelný s Technisaty, navíc je o něco kontrastnější a sytější.
Nicméně internetový dodavatel mne poněkud ošidil. Namísto Medialink Black Panther mi poslal Medialink Black Panther 2CA Card. Tento přístroj má dvě čtečky, avšak žádný Cl slot.
ICE karta hraje a hlásí se jako Cryptoworks. Prosím znalce o doporučení, jak mám postupovat. Bude mi hrozit v dalších letech omezení možnosti příjmu některých stanic na ICE kartě při utlumení Cryptoworksu? Jiné dekodéry zatím nepotřebuji. Děkuji za věcné i vtipné odpovědi.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

jestli se citis osizen..

tak to internetovemu prodejci vrat.

lkfreak
Registrace: 9/2009

samorost

nepanikař, funkčnost ICE karty nemá přímej vliv na omezování Cryptoworksu. Samozřejmě pokud chceš mít v záloze CI slot, tak ho vrať, ale nemyslím si že by šlo o velikej průšer že ho nemá. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

samorost

to pomalejší EPG řeší poslední soft myslím 27 leden,načítá okamžitě,u mě nejde o propagaci,já nejsem nijak zainteresován na prodeji tohoto málo známého vynikajícího přístroje,pokud někdo slušně požádá,rád mu ho doporučím,co se týká ice karet chodí super,asi bych to neřešil,ještě nemám odzkoušené čisté irdeto R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Koupě Medialink Black Panther

je to opravdu výborný přístroj bud rád žes ještě vůbec sehnal.

Alvin
Registrace: 3/2008

myslím

,že není nedostatkový,zatím R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pre : pierrepetr

Áno, nie je problém kúpiť verziu, ktorú dostal "samorost" - teda verziu: 2x čítačka kariet. Ale vôbec sa už nedá zohnať verzia, ktorú zrejme pôvodne chcel: 2x čítačka + 2x CI, eventuálne 1x čítačka + 1x CI. A pritom práve tieto verzie sú optimálne pre náš trh. Čudujem sa, že ich dovozcovia (ak sa vôbec ešte vyrábajú) nepreferujú pred verziou len s čítačkou kariet. Zatiaľ ešte funguje, ale kto to pri Skylinku dokáže zaručiť v budúcnosti ? Poistka vo forme CI slotu je vždy namieste.

Frank11
Registrace: 2/2009

Bohuzial vacsina e-shopov funguje tak,ze vsetko maju ale len na webe.Treba si vsetko overit telefonicky alebo mailom.Potom clovek zisti,ze tretina obchodov mu neodpovie,dalsi to realne nema a nevie kedy bude mat a ked mas stastie tak niekto odpovie ze ma to je schopny to okamzite expedovat.Takto to funguje vo volnom trhu!Vraj najlepsi system......... ;P

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Dal som do predmetu spravy konkretny vyrobok o ktory som sa zaujimal.Po 2 dnoch odpisala nejaka skatula ci mozem specifikovat o aky tovar mam zaujem,odpisal som tovar je v predmete spravy presny nazov.Viac som od nich nepocul ani oni o mne nebudu..... :bomb:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Frank11

jistě je lepší univerzálnost,ale za vyšší cenu,navíc tyto přístroje jsou primárně určeny pro sdílení,server to zatím neumí,tak na co tam strkat kartu R^ :laughing: R^

pierrepetr

pre : pierrepetr

Podľa mňa 5 - 10 € nie je žiadny podstatný rozdiel pri priplatení si za istotu. Mal si z prvotného príspevku pocit, že "samorost" si ho kupoval len pre zdieľanie ? Jeho obava je úplne na mieste. Chceš tvrdiť, že výrobca tieto prístroje vyrába (vyrábal) primárne hlavne na zdieľanie ? To by ich potom nevybavoval čítačkami a slotmi CI. Sú však rôzne verzie pre rôznych záujemcov. A zo skladových zásob je úplne jasné, o ktoré verzie je v našich končinách najväčší záujem. A práve tie už nedostať. Kdepak asi soudruzi z NDR udělali chybu ?

Frank11

Ahoj muzete prosim srovnat toho panthera s amikem SHD-8000? Amiko se me totalne vys.... . Sice ho mam jeste v zaruce ale svadi to na spatnej firmware kterej tam fungoval 2 az 3 mesice zkusil jsem asi jeste dalsi 3 verze a dela to to same pristroj tuhne a po vypnuti jede jen pres skart hdmi hlasi pripojte pristroj , menu nejde. Ted to mam tak ze to nejde ani prepinat. :( Nevim co ale je to srot od zacatku samej problem. Ale kdyz jelo tak sem byl spokojenej.

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

Frank11

nevím na co ho kupoval,ale vím na co se nejvíce kupuje v celé evropě,ty karty trčící z boku jistě takto vzhledově plánoval výrobce,aby ušetřil místo v krabici,i z toho nedostatku modelů se slotem je patrno,že to nikdo neobjednává pro malý zájem i softy jsou dnes pouze sdílecí,ty nesdílecí jsou rok staré,čtečky jsou zde jen pro jistotu alternativního příjmu,ale to nebudeme řešit R^ :laughing: R^

pierrepetr

Tak Ty chceš tvrdiť, že verzie s CI slotom nie sú na sklade preto, lebo nie je o ne záujem ? To snáď nemyslíš vážne ? Je to presne naopak.
To, že sa pokračuje len vo vyvoji softov, ktoré ponúkajú širšie možnosti využitia prijímača je snáď logické ! Samozrejme, že výrobca pre úsporu (avšak materiálu) nechal trčať karty 1,5 cm z boku prístroja. Ale aký je rozdiel v tom, či z prijímača trčí len karta, alebo CI slot s kartou ?
Taktiež tie čítačky tam nie sú "jen pro jistotu alternativního příjmu", práveže sú zárukou legálneho príjmu, keď zlyhá ten alternatívny ! A CI slot je najvyššou zárukou bezproblémového využívania satelitného prijímča.
P.S. Prístrojov v rovnakej cenovej kategórii ktoré vedia zdielať je viac a silne pochybujem, že sa v celej Európe kupuje hlavne pre túto vlastnosť. A z prvotného príspvku je úplne zrejmé na čo ho "Samorost" kupoval.

Frank11

Frank11

ale tady vůbec není podstatné na co si to kdo kupuje,taky tyto kvalitní přístroje jsou u nás oproti jiným velmi málo známé,máš svoji pravdu,já taky svoji,zjisti si kolik se jich prodalo u nás a nebo v Rakousku a budeš se divit,měj se hezky kamaráde R^ :laughing: R^

pierrepetr

Neviem, prečo mi stále podsúvaš niečo, čo som nikdy netvrdil.
Nikdy som nenaznačoval (skôr naopak), že tie prijímače nie sú kvalitné. Nikdy som netvrdil, že sa zle predávajú. Práveže som poukázal na to, že keby sa dali kúpiť vo verzii s CI slotom, predalo by sa ich ešte viac. Ja som nekritizoval samotné prístroje, ale tých dovozcov a predajcov, ktorí z neznámych dôvodov málo zohľadňujú potreby zákazníkov v Čechách a na Slovensku.
Áno, máš pravdu v tom, že nie je podstatné, na čo si ho kto kupuje. Ale je veľmi podstatné, keď niekto po objednaní dostane prijímač vo verzii, ktorú nechcel a teraz má obavy či ho aj v budúcnosti bude môcť využívať na to, prečo si ho kupoval ! A to len preto, že obchodník sa snaží namiesto nedostatkového tovaru (keď neodhadol potreby zákazníkov) podsúvať tovar o ktorý nie je až taký veľký záujem.

Frank11

Frank11

už je to daleko,rád bych si s tebou psal,nic ti nepodsouvám,pokud někdo nutně chce verzi se slotem,není problém koupit,může i v jiné zemi,což je nevýhodné se zárukou,nebo zkusit oslovit naše dovozce a závazně objednat R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra