Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Kostickovani tv

Prosim vas o radu ale opravdu o radu.
Mam v obyvaku tv napojenou na parabolu tam lnb twin monoblock parabola 80 AL. Napojena na koax od digi tv. V lozňici je druhy sat amiko hd vse hraje bez problemu taky napojeno na lnb. Prehodil jsem koax v monobloku a porad obyvak kostickuje. Jakmile zapnu v loznici tv obyvak krasne jede. Muzete mi poradit vcem je problem. Do loznice je naveden novy koax a obyvak jede na digi koax strihnul jsem koncovku. Udelal novou a jelo to tak 40 min a pak zase. Nyni kdyz zapnu loznici tv obyvak jede uplne super. Prosim radu jak to vyresit diky mooc

anubis213
Registrace: 2/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kostickovani tv

Poulin je proste nejlepsi a je to

anubis213
Registrace: 2/2011

kábel, konektory, spojka na problémovom vedení. Pravdepodobne je problém s napájaním konvertora. V momente, keď sa zapne druhý prijímač, ktorý napája LNB "správnym" napätím je všetko v poriadku. ...ak som správne pochopil situáciu...

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

Kostičkování TV

Nejprve bych zkusil mezi sebou prohodit sat. přijímače. Když to bude kostičkovat v obýváku stále i s druhým přijímačem, pak bude chyba v koaxu. U méně kvalitních koaxů se časem stane, že se poškodí plášť kabelu a přes toto poškození se dostane vlhkost do kabelu a dovede navzlínat až do SAT přijímače. Již jsem takto viděl několik přijímačů, kde došlo až k odpálení tuneru. Může to dělat ta spojka, pokud neni hermeticky zalepená. I když se kabel ve spojce opraví, pokud tam je vlhkost, tak se opět poškodí. Touto vlhkostí dojde ke svodu signálu a zoxidování středového vodiče na F - konektoru. Po čase se tam vytvoří galvanický článek, který tento středový vodič v F-konektoru úplně sežere. Na některých koaxech dojde k poškození stínění nebo zmáčknutí nějakým ostrým zlomem. Ještě se podívej na sílu a kvalitu signálu na nějakém vysokém kmitočtu. Ideální by bylo zkusit nový koax, pro zkoušku propojit alespoň přímo bez zabudování do zdi.

pepa12
Registrace: 6/2007

pepa mi připoměl před lety po přestavbě jisté budovy jsem byl požádám istalovat sat, že kabel je nachystaný ležel na betonové podlaze na půdě tak ho vytáhnu na střechu připojím a po pár dnech začaly vypadávat programy až to zkapalo celé. zřejmě když nebyla střecha kabel nacucal vodu která pak jak jsem ho zvedl protekla až do přijímače

tonek
Registrace: 1/2009

Jo, jo. Není nad to, když se to umí s interpunkcí.

polulin
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra