![]() |
|
Multifokus 28,23,19,13EZdravím,bude na tuto variantu lepší parabola Fuba 85,nebo Gibertini 100 cm s multifeedem Vantage. Za rady předem díky. |
sven
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 176 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
tophuntúžasné je i to jak jsi na to přišel ???!!! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
svenna druhou otázku najdeš za chvilku odpověd v sekci Album.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SaxonDiky za foto,ještě bych Tě poprosil, jestli nemáš foto té 85 Emme Esse, uchycení a krk.Takže pokud použiji Gib.,nebo Emme,tak jak jsou tam předvrtané ty 2 díry za ně uchytím středový kamen od MF Vantage.V případě Fuby je to za středový LNB,takže ještě jednou díky. |
sven
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13Emáš to tamOn Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13Etonek daj zdroj tej kauzy a poviem ti |
tophunter
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 1 488 |
![]() |
|
tophuntnerozumím otázce ? |
tonek
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13Eta kauza ze sa bude platit gratis |
tophunter
![]() |
|
SaxonPerfektní,přijde mi ale lepší uchycení toho stř.kamene na Emme Esse,než na té Gibertini,ještě jednou dík. |
sven
![]() |
|
tophunthttp://www.astratex.cz/podprsenky/damske-spodni-pradlo/?cj=1 |
tonek
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13ELary Flynte byl jste tazan aby ste odhalil svuj zdroj!Uz si to. Mas za to kopu penazi a za tie si kupis co chces. :sly: |
tophunter
![]() |
|
tophuntzakladel téma které tě zajímá použil jisté jméno které lehce na síti sítí nalezneš.(já mám pouze padesát procent z návštěvnosti) (ale nikomu to neříkej) |
tonek
![]() |
|
svene, ta 100 Gibertini se ..ve větru trochu klepe, není to žádna superparabola, krk je samozřejmě nevyvážený, tři LNB na jedné straně, ale nevadí to ničemu (nemám jí ale úplně na větru).Uchycení vantage feedu si trošku doděláš, myslím jedna dírka navíc. Jestli jí budeš mít opravdu na hodně větru (střecha), tak teda vyber Fubu .. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
lkfreakTeď mám tuto http://www.eltasat.cz/paraboly/parabola-85-fes kulatým krkem.A jak jsem psal již dříve, praskla okolo jednoho šroubu kterým je přišroubovaná k zádům.Je to skoba na každou stranu tak 1,5 cm.Nechám ji ještě dosloužit,než se to trhne víc.Pak půjdu zřejmě do té Fuby 85.Díky Ti za rady. |
sven
![]() |
|
svenMám taky Fubu 85, ve středu 23.5 a šilhám 19.2, 28.2 a 13E. Vše funguje v pohodě (Rokycany). Tj. BBC a další na Astře 1N mám kvalitu cca 5-7db (Technisat ISIO S1). Na 13E častěji sleduji Super Tennis, který má občas kvalitu jen 3dB, ale vše běží OK, bez výpadků. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
svenFUBA 85, střed na 23,5, ostatní našilhané, příjem OK (Louny).Originální multifeed FUBA, trochu horší manipulace s objímkami konvertorů, zato bytelné provedení. |
ragazzo
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
ragazzoTak mně tam na Fubu 85 dali nějaký neoriginál multifeed (který standardně používají). Na různých diskuzích jsme se dočetli, že právě originál od Fuby není zrovna vhodný pro více LNB, protože se špatně nastavuje a není moc pevný. Ale neviděl jsem ho, takže nevím. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13ESaxon,prosimte,chtel bych si na prijem Astry1N 28.2E poridit vetsi parabolu.Stred by byl Astra 23.5E.Rozhoduju se mezi parabolou Mascom 100cm(95*104) nebo Emme Esse 85.Jak pises jistota je ve vetsi parabole.Mas zkusenosti s touto parabolou Mascom(Telesystem)pro prijem z pozic 28.5,28.2E stred 23.5E,19.2E,13E.Bude vyhovovat tato prabola z kategorie 100cm?V soucastnosti pouzivam Mascom P80.Prijem Chomutov.Ta Emme Esse vypada taky dobre.Pokud bych pripadne pouzil tuto,bude vyhovovat original multifokus k teto parabole nebo bude lepsi ten od Vantage.Jeste dodam,ze pro Astry 19.2 a 23.5E pouzivam LNB Inverto Quad,Astra 28.2,28.5E Inverto IBU TWIN,Hotbird 13E Inverto Black pro. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
hyperahoj,já už několik let antény Mascom/Telesystem/ nemontuju, protože se mi nelíbí plastový záda a vůbec uchycení krku anteny v plastovém pouzdře zad. To uchycení krku pod zátěží X LNBček dostane pod náporem UV záření na pár roků na prrdel. I elevační nastavení strácí pevnost. Emme je o málo dražší a provedení mnohem robustnější. Netvrdim že jako Fuba, ale Fuba je už cenově někde jinde. Preferuji právě EmmeEsse 85cm že je celokovová a za poměrně příznivou cenu. Její šilhající vlastnosti jsou velmi slušné a troufnu si říct, že na severu v Chomutově ti pujde Astra 1N i šilhaná z ohniska 23E bez problému. Pokud to ovšem dobře nastavíš, to je podmínka. Vantage multifokus nedávej na Quady, takový držák do zase neni. Být tebou/tvoje popsaná varianta/, šel bych do Fuby 85cm a originálního fubáckýho multifeedu, mám to odzkoušený 23E ohnisko a Astra1N z 28E jede jako z praku/CB okolí/. Je to sice hliníková pásovina, uprostřed nemá moc masa, ale při normální manipulaci to nemůžeš zničit. Dělá se to normálně se třema Quattrama a drží to bez problému a pro 28E nemusíš s LNB nijak zvlášť výš. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13E@Saxon, jsme na tom úplně stejně :) Mascom/telesystem nedrží vertikál a víc to do toho plastu navíc desítkou nedotáhneš, kolikrát jsem šroub utrhnul.Emme je v tomto za pár rohlíků navíc o dost lepší, jen ty pitomé motýlky, to měním. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13EA jak je stabilní krk s MF ve větru na parabole Emme Esse , lepší než na Gibertini ? |
sven
![]() |
|
RE: Multifokus 28,23,19,13ESaxon,diky za odpoved a radu.Jenom dodam,ze mam umistenou parabolu v zavetri na drzaku na zdi.Kdyz je velky vitr bud od JZ nebo Z az SZ,tak se zaklepe jen obcas mirne v zavislosti na narazech vetru.S tim plastem u Mascom parabol souhlas,po strance prijmovych vlastnosti jsou dobre.Zkusim tedy prozatim tu 85 od Emme Esse.Snad to bude makat i po presunu Astry 1N s Astrou2F. :) Doufejme,ze nedojde prilis k velkym zmenam v prijmu a bude to minimalne na stejne urovni jako je to doted.Chtel bych se jeste zeptat:ma vliv na prijem tvar anteny na druzici vysilajici signal smerem k zemi?Mam totiz zato,ze soucasny prijem programu z astry1N je zpusoben proto,ze je Astra1 urcena pro pozici 19.2E,kde jsou navrzeny pro prijem trochu jine anteny nez je tomu treba u astry2D.Urcite v tom bude take hrat vykon druzice.Pokud si to spatne vykladam,tak se predem omlouvam. :) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 71 | |
![]() |
|
![]() |