Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD-BOX FS-7110 HD PVR - skusenosti?

zdravim, hladam nejaky mini box, ktory sa da skryt za TV a bol mi poradeny tento.

mozete sa prosim poradit o nejake skusenosti?
pouzivate niekto nejaky alternativny FW?

soso
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

bublajs

ja a "kingkong pres vsecko"? ste nejaky domyslavy :))) nikde nic take netvrdim, asi prilis citate medzi riadkami.

tiez neviem kolko openembeded projektov mate za sebou vy, ale zrejme viete kolko rokov prace je naprikad za enigmou, neutrinom. a zrejme viete z coho je to pozliepane. a stale to nie je na 100% odladene.

A co sa tyka 64 mega ramky a 300MHz procesora - ved O TOM PISEM, o tom to cele je. Toto je vazny pruser, ktory to cele brzdi. Ved toto je zostava ako z doby kamennej a my na tom chceme prevadzkovat nieco poriadne a este od toho chceme vykon a moderne ficurky... Mam telefon ktory ma dvojjadrovy procesor s 1.2GHz, 1GB RAM a grafikou Adreno 220!

To ze su programatori nuteni programovat na tieto praveke stroje, okrem ineho znamena, ze nemozu pouzivat dostatocnu vrstvu abstrakcie ani ziadnu rozumnu architekturu projektov na to aby to nebol bordel. Vsetko musia optimalizovat na vykon a nie na udrzatelnost. A to ma za nasledok neustale spomalovanie vyvoja, kazdy novy release je drahsi a drahsi a nesie stale vacsie a vacsie riziko regresov. A regresmi je linuxova sat. platforma viac nez znama...

soso

RE: HD-BOX FS-7110 HD PVR - skusenosti?

A ten telefon vie aj telefonovat alebo hlavne ze ma 1,2 GHz procak.
Toto je choroba dnesnej doby,volakedy vyvojar vedel urobit funkcny program na pocitac ktory bol parametrami ako dnesna kalkulacka.
Dnes potrebuju na jednu tabulku same GB disku,pamate a co ja viem co este.Viem ze kazdy programator by potreboval nafukovaci pocitac lebo hned ma plny disk a to som sa par rokov pohyboval v tom prostredi,takze viem svoje.Kvoli tzv. vymakanej grafike bude vsetko super vypadat ale v podstate na pi cu, ako pocitace na nasich danakoch! Rv

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

pozitivny vývojár

tady nejde o názor ten se toleruje

machrovina NIKOLIV

a někdo už po prvním příspěvku může hodnotit (odbornou)

ÚROVEŇ :8)

tonek
Registrace: 1/2009

liquere

V tomto ohlade s vami celkom nesuhlasim aj ked chapem vas pohlad :-) Ak by sme ale isli tymto anachronickym smerom, tak by sme sa mohli zastavit aj nad tym "preco linux" alebo preco "C++ a Python". Ved to iste sa da napisat cele na kolene a v assembleri. Bez openembeded platformy to pobezi rovnako rychlo na 100 MHz a so stvrtinou potrebnej pamate. Akurat budete rok cakat na opravu kazdej blbosti a jej oprava sposobi dve nove chyby. A tiez nenajdete toho blba ktory by bol ochotny to pre vas za rozumne peniaze urobit.

Ono to ma viacero aspektov, ktore nie su vobec na toto forum a uz vobec nie k teme, ktoru som povodne otvoril (mini box do pracovne :). V strucnosti - softver nikdy nebol tak kvalitny ako dnes. Navyse komplexnost informacnych systemov narastla od doby o kotrej hovorite vy o niekolko radov zlozitosti - na tej kalkulacke si dnes pozriem 3d film, zahram hru, zaplatim ucty, poslem mail manzelke, precitam si spravy na internete, necham sa odnavigovat pomocou spojenia so satelitmi GPS, natocim dceru ako robi svoj prvy krok vo full-hd rozliseni a popri tom si aj ZATELEFONUJEM ;) ... Co sa vsak neda povedat o ludskom mozgu. Ten je +- stale rovnako (ne)vykonny, ako bol v case, ked sa programovali systemy, ktore popisujete. Takze ak nemozeme zobrat tam musime niekde inde. A vzhladom k tomu, ze hardver je vdaka vedecko technickemu pokroku dnes lacnejsi ako kedykolvek predtym tak sa navysenie vykonu HW vyslovene ponuka. Dalsia moznost je ta ktorou ide momentalne svet linuxovych stb - stagnacia a regres.

soso

Iste ale minca ma dve strany.Ten lacny a vykonny HW je na ukor kvality ktora isla dolu.Nemyslim konkretne len stb ale vseobecne.Vsetko je mensie vazi zlomok toho co v minulosti ale clovek casom aj zisti preco.To sa odzrkadluje aj v tej multifunkcnosti.Je sice pekne,ze sa vselico da robit,nejako to aj funguje,len to nie je ono.Teda foti to aj to natoci video,ale zato predsa je kvalitny fotak inde aj kvalitna kamera je inde.Ako behat po svete a ukazovat sa na ulici ako fotim s mobilom a natacam video je pekne ale .....
Pripadne vidim ako mladsi ludia chodia po ulici ako zombies s dvomi dratikmi v usiach a aby som ich nepresiel autom musim mu zatrubit za zadkom aby sa prebral,ze chodi po ceste medzi autami je uz degeneracia ludstva.Druha vec je,ze tieto technologie ked je vlastne uz od nich zavisli clovek vzdy online,najlepsi sposob ako kontrolovat spolocnost a potom sa len clovek cuduje co vsetko kto o nom vie.Takze nie je vsetko zlato co sa blisti.Ja rozhodne nepotrebujem nic take k zivotu a bude mi dalej stacit ak telefon bude telefonovat,pripadne tu sms-ku poslem.Na ostatne mam vlastnu papulu.... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

"zavisly clovek" :)))

liquere

liquere

tu uz ale zrejme narazame na odveky medzigeneracny problem :) kedysi sa starsi s pohorsenim pozerali ako ti mladi jazdia na kococh bez koni, ako sa blazni snazia lietat na podomacky vyrobenych "pekelnych strojoch". V USA zije, na tomto rozpore vzniknuta skupina prevazne nemeckych vystahovalcov tzv. "Amish". Dodnes jazdia s kocmi, svietia plynom (aj to je pre nich velky pokrok) a zivia sa prevazne pestovanim ovocia najvyssej kvality. V skolach sa ich deti neucia nic o fyzike, nic o chemii aj matematiku iba zakladnu, aby vedeli jablka spocitat. Ucia sa prevazne o bohu, spievaju, modlia sa. A ziju mozo spokojnejsie akom my. Na druhej strane maju velmi vysoku mieru retardovanych deti - mnozia sa prevazne medzi svojimi, takze maju velmi obmedzeny geneticky fond. Vzhladom na ucelove "vzdelavanie" to vsak povazuju za boziu volu.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Ami%C5%A1ov%C3%A9

soso

soso

Ale nie nemam nic proti novym veciam,len ma nepresvedcis o tom,ze vsetko nove je automaticky dobre a jedine pouzitelne.Hlavne vo svete kde ide len o biznis.Nie to je podstatne aby sa co najviac predalo?
Ved sa pozri na profikov urcite nikdy nebudu natacat ani fotit mobilom.Tak ako pocitace sa stavaju multimedialne a vela inych zariadeni,potom vidis a citas na forach chcel by som aby to prehravalo vide nahravalo ked chcem,ked nechcem,pritom aby to bolo vypnute a nezralo elektrinu.Pripadne citalo noviny objednavalo pizzu.No proste chore..... :laughing:

liquere

liquere

1. o nicom vas nepresviedcam. nemam ziadne evanielizacne ambicie a uz vobec nie na tomto fore a v domene ktorou sa zaobera ;-)

2. nemam rad myslienkove skratky ani zovseobecnovanie ci zlahcovanie nakolko to zvadza na "krcmovu" retoriku ktora sa mi zvacsa sprieci v mozku podobne ako kost z vianocneho kapra v krku :D

3. protichodne poziadavky budu vzdy. chceme cestovat stale dalej ale musi to byt za stale kratsi cas. obrazovky maju byt stale vacsie ale musia zrat stale menej elektriny, baterky maju vydrzat stale dlhsie a pritom pohanat stale narocnejsie pristroje, auta maju byt vykonnejsie ale s mensou spotrebou... ale to je to co nas pohana vpred. to je to co pohanalo vpred aj trh so satelitnymi receivrami, ktore dnes uz skor spadaju do kategorie multimedialnych domacich centier ako do kategorie "jednoucelove" zariadeie. Uz takmer NIKTO nechce jednoucelove zariadenia. Dokonca aj profesionali maju okrem kvalitativnych narokov na primarny ucel zariadenia (fotoaparaty, kamery ...) stale vacsie naroky. To na co kedysi fotograf potreboval celu miestnost od spodu az po vrch plnu techniky dnes zvladne s jednym spickovym digitalnym fotoaparatom a notebookom s prislusnym softverovym vybavenim.

soso

soso

Mne nevadia protichodne naroky,alebo poziadavky ale protichodne riesenia,ked jednu vec opravia a dve veci pokazia.Az tak multifunkce to nemusi byt... R^ :laughing:

liquere

jeste ze internet neni postaven na tom skvelym systemu billa brany, kterej pro to aby fungoval potrebuje neuveritelny mnozstvi pameti, vykonu a prechytralejch programatoru, ktery si svoji neschopnost dokazou ospravedlnit.
jako priklad neschopnosti mrkwosoftich programeru me stacilo, kdyz sem pred par dny stahoval powerpoint viewer, 60MB sra.cek. komplexni soft, zcela k prdu :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

soso

Dufam,ze tvoj mobil bezi vo windows mobile a nie v niejakom blbom androide,alebo ios.ked si takym zastancom mrkvosoftu. Chcel by som vidiet,ako môj ipbox 9900 s procakom na 266mhz,malou ram a flash by aj s pluginmi pobezal vo windowse! To by bola sranda aj keby fw a pluginy spravili tvoji profi programatori z mrkvosoftu!

Kasr
Registrace: 8/2008

liquere

ale to co pisete je presne to co som popisoval ja :) tento typ chyb, ked oprava jednej sposobi chyby dalsie sa vola regres. regresy su velmi zlou vizitkou kazdeho systemu a poukazuju na to, ze pri diele su prasaci :) samozrejme si ale treba uvedomit ze aj velmi sikovny programator nemoze z hov..na upliest bic ;) Aj ja som bol kedysi junior programator a tie bastle co som povyrabal by som si veru na nastenku nevyvesil, lenze ak by som robil v time ktory pracuje na dobrom frameworku s dobrymi nastrojmi a dobrou metodikou tak by mi to nikdy "nepreslo" az do produkcie a zakaznik by sa o mojej chybe nikdy nedozvedel. ale to uz je uplne ina pesnicka.

aby som reagoval aj na predrazdenych kolegov pod vami. pani asi si nerozumieme. linux mam rad ako operacny system a mam doma aj vyvojovy notebook urceny cisto na vyvoj android aplikacii. navyse na webe aj v superpocitacoch je linux jasna jednicka a dostava sa do popredia aj v oblasti embeded zariadeni (vela novych TV bezi na uzavretych linuxoch). Napriek tomu ovela radsej vyvyjam vo Visual Studiu v jazyku C# nad .NET Frameworkom a nie napriklad v Jave. Podla mna je to ako porovnavat mercedes a traktor. kazde je dobre na nieco ine a pre inu povahu.

soso

pokracovanie

linux sam osebe je lepsi a verzatilnejsi operacny system ako windows. ak teda budeme pausalizovat ze linux je linux (co je samozrejme nezmysel - redhat vs. ubuntu vs. embeded) a windows je windows (tiez nezmysel, windows je iba obchodna znacka celej rady operacnych systemov, a su tam zastupene ako embeded zariadenia az po velke clustrovatelne servre). Lenze ja som hovoril o linuxe ako _platforme_ resp. frameworkoch na linuxe postavenych a cele v kontexte sat. prijimacov. Tam je to proste obcas strach a hruza - alebo ako som sa nestastne vyjadril "bordel". Tento bordel ale nema so samotnym linuxom NIC spolocne. Je to vysledkom slabeho hardveru, programatorov a krkolomnych terminov. Proste ak chcete napisat program ktory bude bezat rychlo aj na slabom HW tak musite robit ako programator velmi neprijemne kompromisy. Navyse ak robite nad linuxom tak je fakt ze pouzivate vela opensource kniznic. A tie bohuzial nemaju "jedneho pana" a ani nie su robene podla rovnakych pravidiel (guidelinov). Nakoniec mate program ktory pripomina miestnost v ktorej mate nastrkaneho apaca, korejca, slovaka, madara, nemca a este x dalsich a musite sa so vsetkymi dohovorit. Aj toto je sucastou toho "bordelu" ako som to nazval.

ten telefon mam android - htc evo 3d, ale priznam sa, ze by som ho dnes uz rad vymenil za windows phone 7.5; tam sa microsoft fakt prekonal a ten system sa im naozaj podaril a nove rozhranie metro je naozaj moderne. nepredpokladam ze sa im podari priblizit google androidu, ale treba ich brat vazne. Mam aj ipod touch 4, co je vlastne iphone bez telefonu :) a v praci mam na vyvojove ucely k dispozicii Ipad 2. Tu mozem podotknut ze v pripade IOS ide o velmi intuitivny system. Taky "blbovzdorny" a vhodny pre siroke masy. Podobne ako desktopovy windows na PC.

Na druhej strane som mal doma na testovanie Windows 8 a to je uplna hruza. Je to v podstate Win 7 (ktore mam rad) ale s tenuckou vrstvickou Metro a je jasne ze MS tymto systemom mieri cisto na tablety. Ale je tam aj WinRT co su nove prekopane win api a zda sa ze je to urobene velmi cisto.

na zaver asi len tolko ze ja naozaj nie som tak naivny aby som tvrdil ze windows je super a linux je nanic a ani som to nerobil. vy sa len proste potrebujete pohadat ;) takto ciernobielo ja sa na svet nepozeram.

soso

Kasr

--To by bola sranda aj keby fw a pluginy spravili tvoji profi programatori z mrkvosoftu!

A takto to vyzera ked niekto nevie o com pise, len sa chce hadat. Vazne neviem pochopit tuto animozitu. Samozrejme, ze by s tym nemali najmensi problem. Aby som citoval Linusa Torvaldsa: "technology over politics" ;)

soso

soso

Myslel som vo windows pre tak slaby hw. A pisal som to preto,ze z tvojich predoslych prispevkov mi vyslo,ze opovrhujes linux.

Kasr
Registrace: 8/2008

nerobté bordel a držté se témy na kecy si založté nové

miro2
Registrace: 1/2005

miro2

pravda, pravda :)

stale som sa nerozhodol, ale asi pojdem do toho hdboxu a prinutim sa najst si na to cas aby som to odladil ako pisal bublajs. nahodim tam nejaky FW ktory mi odporucia niekde na ab fore, nejaky cam a ficim...

soso
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra