Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nejdou některé kanály

Dobrý den,
mám problém s několika kanály. Využívám satelitního příjmu a dva kabely mi vedou ze satelitu do přijímače, ze kterého pak jde jeden kabel do jedné televize a druhý kabel do televize o patro výše. Vše je zapojené jak má, satelit je jak má být (dle pána ze servisu). Vše funguje jak má, až na jednu věc. Nejdříve byl problém, že když se zaply obě TV, nešly nějaké kanály. To už je vyřešené, ale tyto kanály nadále nejdou v TV v druhém patře. Jde o kanály, které se vysílají na vertikální polarizaci, tedy všechna ČT, Prima, Nova Sport, Óčko atd. Tyto kanály prostě nejdou v této TV naladit. Vše je nastavené v obou TV stejně, ale ne a ne tyto kanály najít při ladění...Když jsem projížděl nastavení při ladění a zkusil změnit polaritu z automaticky na pouze horizontalní nebo vertikální, zjistil jsem, že při H polaritě je signál a kvalita výborná a při V polaritě nikoliv. Když jsem se podíval na toto v TV, kde kanály normálně jdou, bylo to přesně naopak. Tedy H polarita bez signálu a V polarita s dobrým signálem a kvalitou...Nevíte, co by mohlo být špatně nastavené? Proč kanály(ČT,Prima...) v jedné TV jdou a v druhé ne? Kde by mohl být problém? Předem děkuji za odpověď

jonasmach
Registrace: 3/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nejdou některé kanály

Kontaktuj svého prodejce.

polulin
Registrace: 10/2007

Než bych to udělal, chtěl jsem se zeptat tady, zda se to taky někomu nestalo, zda jsem něco nepřehlédl nebo tak... ono to v podstatě jde, ale jen na jedné ze dvou televizí. Což je mi opravdu hodně divný. Ale děkuji, asi budu muset zavolat. Pokud se s tím někdo setkal nebo ví, čím by to mohlo být, budu rád za příspěvky

jonasmach

Tomu tvojmu zapojeniu nejak nerozumiem!!!

AB CryptoBox HD 752...4x

jsivak
Registrace: 3/2006

Nemá to nakonec vytažený z konektoru loop ?Pak by se to takto chovalo.

koax
Registrace: 2/2008

Stáva sa to,hoci zriedka.Najčastejšie to býva rozdiel potenciálov,čiže potom sa to vyrovnáva cez LNB.Dá sa to potvrdiť,alebo vylúčiť jednoducho.Odpoj prívod od LNB tam,kde Ti ide všetko a skús či Ti tie programy na vertikalnej polarite nabehnú.Toto môže byť jeden možný dôvod,prečo tie programy nejdú.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Keď som si to znova prečítal,tak ztoho som není múdry,veľa veci mi tam nesedí.Rozpíš podrobnejšie čo vlasne máš a ako to máš pozapájané.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Nenapísal si či dva koaxy idú s LNB alebo s STB.

jano1904

Ak je to rozdielom potenciálov, tak zväčša nejde ani V a ani H polarizácia. Takéto prípady že nešla len V pol., zväčša pri twinoch a quadoch, tak tam bola chyba v LNB a pomohla jeho výmena.

vador
Registrace: 6/2010

"a dva kabely mi vedou ze satelitu do přijímače, ze kterého pak jde jeden kabel do jedné televize a druhý kabel do televize o patro výše"

tipujem to na nejaký Opticum multiroom/multiview

vador

Ja neviem pochopiť,jeden kabel do jedné televize druhý do dalšej televize.Myslím si jeden do jedného sat.príjmača druhý do druhého sat.príjmača.OK?Pýtam sa???

jano1904

Nejsem žádný znalec, ale snad to popíši dobře. Ze satelitu vedou dva výstupy. Z těchto výstupů mám kabely do příjmače v prvním patře. Na tom přijímači je znázorněna místnost jedna a místnost dva (room 1,2). Takže jeden kabel ze satelitu jde do LNB IN v room 1, a druhý do LBN IN v room 2. Room 1 mám pak řešenou přes skartku do televize. Room 2 mám řešenou přes kabel z TV OUT do televize v druhém patře. Jen takhle jednoduše. Ono je možné, že bude problém s těmi co to přivezli. Nejdřív totiž přívezli satelit s jedním výstupem ze satelitu a po několika dnech přijel jiný chlap a říkal, že je to nesmysl. Než jsem tedy vyměnili to "oko" aby mělo dva výstupy, bylo to řešený ještě přes jeden kabel, který šel z LOOP v room 1 do LOOP v room 2. To ale ten druhý chlap považoval za hloupost a udělal to tak jak jsem popsal

jonasmach

přijímač je jen jeden

jonasmach

Prosím ťa ešte, aký prijímač to máš?

jano1904

opticum multiview...stačí takhle?

jonasmach

Takže,v1. prijímači ti ide vsio a v 2. iba niektore?Skúsil si prehodiť vstupné koaxialy medzi sebou?

jano1904

přijímač je jen jeden. U hlavní TV je to z přijímače přes skartku, u té druhé je to z toho samého přijímače kabelem přímo do TV. Jen ještě než to jde do TV je tam strčená rozdvojka a do ní je strčený takový malý sensor na který v podstatě musím mířit, když přepínám kanály)

jonasmach

tuším, že už jsem zkoušel prohodit kabely ze satelitu do přijímače, ale raději to ještě zkusím zítra. nejsem teď doma. díky zatím za rady

jonasmach

Prehoď dva coax označené SAT IN medzi sebou. S tým tretím TV OUT nehýb. Ak sa to potom bude v tej druhej izbe chovať rovnako ako pred prehodením, tak je to v menu ROOM2 zle nastavené. Na oboch TV treba dať menu-inštalácia manuálne a na ASTREA 23,5 treba skontrolovať po stisku UPRAVIT /asi zelené tlač./nastavenie hlavne polarizácia. Ak bude blbnúť TV pri prijímači, chyba je v kábli alebo skôr LNB, ešte možno skúsiť prehodiť coax na LNB, tým sa coax vylúči.

vador

"Ono je možné, že bude problém s těmi co to přivezli"

A JE TO....ak by bol na nich telefon, tak si ich zavolám aj domov. Potrebujem pokopať záhradku. To by mohli vedieť.

vador

Takže po přehození těch kabelů mi nejde ta televize u přijímače...takže je špatný kabel?
S tou zahrádkou nevím, bál bych se trošku toho, co by Ti s tím udělali. Pokud máš svojí zahrádku rád, asi bych volal jinam;):D

jonasmach

Přehodil si to dobře, teď ještě zkus vyzkoušet ty vstupy samostatně, vždy pouze jeden a pak napiš jak se to chová.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

A pro jistotu zkus oba vstupy(jednotlivě) nejprve s prvním přívodem a pak s druhým.

Tomik535

Jo a nelekej se, když ti bude vždy hrát pouze jedna/žádná TV.. :)

Tomik535

takže u TV u přijímače mi kanály nejdou (žádný signál), ale zkusil jsem teď naladit kanály u druhé TV a stejně to ty kanály nenajde...zkusím to tedy jednotlivě

jonasmach

Když už se tam pokoušíš znovu ladit, není jistota, že to děláš dobře. Nic si ladit neměl. Někomu to svěř.

Tomik535
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra