![]() |
|
Nejdou některé kanályDobrý den,mám problém s několika kanály. Využívám satelitního příjmu a dva kabely mi vedou ze satelitu do přijímače, ze kterého pak jde jeden kabel do jedné televize a druhý kabel do televize o patro výše. Vše je zapojené jak má, satelit je jak má být (dle pána ze servisu). Vše funguje jak má, až na jednu věc. Nejdříve byl problém, že když se zaply obě TV, nešly nějaké kanály. To už je vyřešené, ale tyto kanály nadále nejdou v TV v druhém patře. Jde o kanály, které se vysílají na vertikální polarizaci, tedy všechna ČT, Prima, Nova Sport, Óčko atd. Tyto kanály prostě nejdou v této TV naladit. Vše je nastavené v obou TV stejně, ale ne a ne tyto kanály najít při ladění...Když jsem projížděl nastavení při ladění a zkusil změnit polaritu z automaticky na pouze horizontalní nebo vertikální, zjistil jsem, že při H polaritě je signál a kvalita výborná a při V polaritě nikoliv. Když jsem se podíval na toto v TV, kde kanály normálně jdou, bylo to přesně naopak. Tedy H polarita bez signálu a V polarita s dobrým signálem a kvalitou...Nevíte, co by mohlo být špatně nastavené? Proč kanály(ČT,Prima...) v jedné TV jdou a v druhé ne? Kde by mohl být problém? Předem děkuji za odpověď |
jonasmach
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 14 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályTakže chová se to následovně: Dejme tomu, že v room 1 byl kabel 1 a v room 2 byl kabel 2....zmiňované kanály šly tedy jen v room 1, po přehození kabelů (kabel 1 do room 2, kabel 2 do room 1) nešly ty kanály nikde. Pokud jsem zapojil kabel 1 do room 1 samostatně, kanály šly, pokud jsem zapojil kabel 1 do room 2 samostatně ty kanály nešly. Pokud jsem zapojil kabel 2 samostatně do room 1 i do room 2 tak kanály šly |
jonasmach
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályToto je typicky problem techto prijimacu. jedina dobra rada je okamzite kontaktovat toho co ti to montoval a otlouct mu to o hlavu. takovej SROT muze montovat pouze zoufalec. dnes nechodim tyto multitoomy ani preladovat. zbav se toho. zadarmo to je drahy. Dej dva obycejny prijimace a mas vystarano.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanálytak to díky za radu:-D fakt je to tak špatný přijímač? Takže dva přijímače je nejlepší řešení? Nějaké obyčejné stačí? abych nekoupil zase nějaké nekvalitní... |
jonasmach
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályPredtým ako definitívne odpíšeme prijímač, by som ešte prekontroloval "kábel 1". Či nie je niekde poškodený, zalomený, prípadne či sú na ňom dobre osadené konektory na oboch koncoch. Ideálne by bolo nahradiť ho novým. Prípadne ak terajšie "káble 1 a 2" navzájom prehodíš aj na "oku" paraboly - teda na LNB a potom znova skús kombinovať na satelitnom prijímači ako predtým. Ak sa to bude správať podobne, ale zrkadlovo oproti prvotnému skúšaniu, tak je na 99 % vadný "kábel 1". Ak sa to bude správať úplne rovnako ako pri prvotnom skúšaní, tak je vadný prijímač. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 494 |
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályDobře, ještě to zkusím přehodit na satelitu. Měl bych se k tomu dneska ještě dostat. Moc děkuji za rady |
jonasmach
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályDobře, ještě to zkusím přehodit na satelitu. Měl bych se k tomu dneska ještě dostat. Moc děkuji za rady |
jonasmach
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályMusím podpořit kuba. Má pravdu. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanályNevyznám se v tom, ale osobně se také přikláním k tomu, že je problém v přijímači. Když by byl problém v kabelu, proč by to v jedné místnosti šlo a v druhé ne...Zkusím ještě, co jste mi tu napsali a pak tedy buď nový kabel, nebo koupit dva přijímače. Znovu se jen zeptám, jaké by byly ideální, levné a spolehlivé? |
jonasmach
![]() |
|
RE: Nejdou některé kanálya keby bol problém v príjmači, prečo by to s jedným káblom išlo a s druhým nie :D. Máš to ťažké, no:-).Asi room2 "nedáva" dostatočné napätie a ak sú v kábli 1, väčšie straty, tak to robí problémy. |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |