![]() |
|
Vantage VT-MF4HVZdravím,včera jsem mluvil s panem Španělem z fi INFINITO ohledně tohoto multifeedu.Chtěl ho koupit,ale bohužel už ho asi rok neprodávají.Má doma jen nějaké zbytky,ale tu hlavní část pojezdovou Al kulatinu nemá.Já jsem sehnal asi 50cm zem.drátu FeZn(10mm).Chci se zeptat,když si obkreslím kruh ,tak podle jakého průměru se dá den drát ohnout aby odpovídal originálu?Jeden metr(víc,míň)?Můžete poradit? Díky |
bora
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVOhni si ho podle potřeby. Důležité je, kam ti parabola hází signál.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE-BoraZemnící drát odpovídajícího průměru je jasná volba.Pokud by ti to nešlo je pak volba na multifocus-nerez 3x SK(cena cca.300Kč). |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE:mirasatDůležité je,kam ti parabola hází signál:můžeš mi to trochu víc vysvětlit?Není mi jasný co tím myslíš. |
bora
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVcelkom presne som nepochopil aky udaj potrebujes, ale original na dlzku 40cm🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVse vmísím,1. ten držák mají třeba tady http://www.tipa.eu/cz/satelitni-drzak-pro-4lnb-3-emme-esse/d-84250/ 2. prostě každá parabola, podle toho jak je velká nebo i křivá, potřebuje ty šilhající lnb dát někam jinam do prostoru před parabolu, to zjistíš při dostavování lnb, že ho pro lepší signál musíš dát blíž nebo dál, nahoru nebo dolů, nebo dokonce natočit :-) , no a tak my nevíme, jak ten drát ohnout, ona ta ohnutost toho koupeného vůbec nemusí být optimální pro rovnost/křivost/velikost konkrétně tvé paraboly. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
Vantage VT-MF4HV@mirnynevím co jsi nepochopil.Vím že origoš kulatina má 40 čísel,ale já se ptal podle čeho ohnout tu kulatinu aby byla stejného tvaru jak originál. @Ikfreak parabolu mám 105Du(107/97),délka krku je 60cm,šířka 3cm,výška 1cm. |
bora
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVnehledej v tom vědu, velmi trošku ten drát přihni, stejně dopředu nevíš, jestli pravá strana bude výš nebo níž než levá, podle kolmosti držáku atd. prostě vylez k parabole, a hledej s každým lnb nejlepší signál, když budeš u něčeho na kraji, tak to třeba vylepšíš doohnutím drátu, ale ten držák, co jsem odkázal má dostatek volnosti na všechny strany, že by to snad fungovalo i s rovným drátem (dalo se nalézt optimum pro všechny čtyři lnb). |
lkfreak
![]() |
|
RE:Vantage VT-MF4HVPřišla mi výborná zpráva od pana Španěla,že někde ještě našel jedno kompletní balení. :laughing: R^ |
bora
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVto ti preju to nadseni, hlavne s tim multifeedem jednej v rukavickach :) |
lkfreak
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVpresne tak, nedotahuj to jak kona, te hlinikove uchyty lubia prasknut, ked moc pritahnes🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
RE: Vantage VT-MF4HVno a az ten drat upnes k parabole tak hned se budes muset rozhodnout, zda ten drat upnes "do usmevu" ;) nebo "rovne" nebo "do smutku" :( - kterezto starosti bys s rovnym dratem nemel :))) |
lkfreak
![]() |
|
doporučujihliníkovou trubičku,po perfektním nastavení opatrně rozmontovat,a vyrobit přesnou kopii z ocelové kulatiny,potom namontovat ,nastavit a je to na věky,i havran si může odpočinout R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
![]() |