Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Kábel HDMI

Prosím o radu, aký HDMI kábel použiť na prepojenie sat.prímača podľa kvality je vtom rozdiel

jurodobry
Registrace: 5/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kábel HDMI

Bohuzel je mozne, ze jsou v HDMI kabelech rozdily. Ja to zrovna ted resim doma. Mam doma nekolik HDMI kabelu a jeden dela problemy. Po chvili zkoumani jsem zjistil, ze pres ten problematickej kabel neprojde korektne sifrovani HDCP. Tedy napriklad kdyz s timto kabelem propojim notebooka s LCDckem, tak ovladace graficke karty zahlasi, ze HDCP neni povoleno. Kdyz tam dam jinej kabel, tak to zahlasi, ze HDCP povoleno a pouzivano je. A prave kvuli te detekci a nepouzivani HDCP pak zarizeni pouziji nizsi rozliseni pri prehravani chranenych videosouboru.

A zatim se mi nepodarilo zjistit, co je konkretne spatne na tom kabelu, nijak poskozenej nevypada.

izidor
Registrace: 3/2008

Já doporučuji taky co nejdražší kabely a je potřeba na nich udělat dva suky, obraz bude ještě ostřejší. Jeden na konci, druhý na začátku. Ale pozor, suky musí být přesně 4,6 cm od konektorů jinak to nefunguje.

visper
Registrace: 5/2008

Co to jsou suky? :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Na Moravě je suk uzel.

visper

jednoznačne doporučujem vysokorýchlostný kábel HDMI,načo je špičkový rýchly stroj,ked prenos trvá dlho a už to trhá(do riti),prečo?,ten Skylink má samé problémy :bomb:

pietrolam
Registrace: 11/2011

Na mé Moravě ne :) Ale myslel jsem si to..

Tomik535

Vysokorychlostní kabel je potřeba jen na rychlé scény nebo rychlou muziku.

visper

Ani tak ne ty scény jako tu muziku.

Tomik535

já chcem vydiet zbierku motýlov :laughing:

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

taky se dozvídám noviny, aasi vyhodím ten svůj za 100 a koupím nějakej za 1000, aby mi ho tomík nezáviděl :)))

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Tomíku, já jsem znal jednoho ještě v době cívkových magneťáků a ten volil rychlost pásku podle rychlosti muziky. Na rokenrolech nešetřil. ;)

visper

Zrovna zde zminovany Bandridge za cca. 8 stovek ted davam do reklamace, bo jeden konektor ma blby kontakt a obraz se obcas ztraci. Takze asi tolik k drazsim kabelum. :)

Mikek
Registrace: 7/2011

No a Ja mám Pozlátenu HAMU ,tej vyššej rady ,jeden 3 metroví a jeden 5 metroví a toť fakt to stálo mailand :)))

Preto mi ten obraz cez HDMI asi neseká :))) a aj zvuk stíha cez HIGH SPED :laughing:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

mam naspeedovanej kabel za 130Kc z okeje a uz vic jak 3 roky funguje OK a to prezil i stehovani. zvlada to prenaset i speedcore :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Plný souhlas s Enikem a moderátorem.Taky používám nejlevnější a k plné spokojenosti.Je to jen obchodní vyčůranost jak dostat z lidí peníze.

koax
Registrace: 2/2008

Já nikomu neberu jedničky a nuly - jen jsem vyměnil nejlevnější kabel za Hamu a čuměl jsem na drát. Ono na tom provedení stínění a pod. něco bude.

Displej

Nedávno jsem tohle řešil, začal jsem zkoumat kabely za 2000,- a nakonec koupil asi za 100,- tady: http://www.ges.cz/cz/kabely-vodice/kabely-audio-tv-video/hdmi-4/hdmi-4-standard/XEI_F3.html?filtr=HDMI 1.4

Pozor na to, většinou se doprodávají starší modely 1.3. Pro použití v moderní sestavě, kde je i AV Reciever, což je dneska již skorostandart, doporučuji HDMI 1.4 s podporou 4K, 3D, HDCP, a s funkcí ARC. Kabel bych koupil 1,5-2m a dál neřešil, kabel 7-10m bych raději nekupoval.
Jednodušší člověk si koupí kabel třeba za 800-2000,- nebo i dražší, a myslí si, že tu mazanici, co chodí ze Skylinku nebo UPC vylepší, což je samozřejmě hloupost. Nejlépe to na zdejším foru vystihl ENIK, a není to poprvé. Stačí se mrknout do vyhledávače.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Pánové!

Vyklízím barák před demolící, a mám tady sbírku EchtGold kabelů všech možných druhů. Mám tu i specielní kabely z bezkyslíkaté mědi, takže signál v nich neoxiduje, což má za následek, že v obraze nejsou bublinky a zvuk je sametovější bez rušivého bublání. Pak tady mám kabely s titanovým postříbřeným stíněním. Tam je zase výhoda, že rovné línie na v obraze se nekácejí, a pevně drží tvar. Zvuk bývá ostřejší, má lepší výšky.
Pokud by měl někdo zájem. pošlu seznam. ceny jsou lidové, od 15 do 150 litrů za kus.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Já se určitě ozvu až na to našetřím. :)))

koax

U nas na vychode slovenska su suky samice psa(fenky). To by mi ochrancovia zvierat dali uviazat dve suky natrvalo k tv na kabel!

Kasr
Registrace: 8/2008

jj, přesně, suka je fena. V kontextu s tím hdmi kabelem na obou koncích to zní úžasně :)))

Tomik535

Osobně používám levné HDMI kabely za 100ku a fungují OK ale rozhodně bych si nehrál na chytrolína jako mnozí zde - jako že 1 a 0 bude pořád jen 1 a 0 a je jedno přes jaký kabel to propojíš...
Koupil jsem jednou HDMI kabel 1,5m za 200,- vypadal velice solidně a na obraze SAT-TV jsem neviděl problém, ale při propojení TV s PC při vys. rozlišení jsem si všiml znatelně nižší kvality obrazu s parazitním šumem, drobnými barevnými artefakty na ostrých hranách a pod. - nic jiného nepomohlo než výměna kabelu, bylo to prostě tím kabelem !!! Přitom "vypadal" zpracováním velice slušně, rozhodně žádné poškození nebo pod. Na Skylink HD programech celkem nic poznat nešlo, vše fungovalo, ale detailní obraz z PC odhalil problém.
Takže evidentně zas tak simpl to s těmi 1-0 není, pánové, uvědomte si, že jde o přenos dost velkých frekvencí a jde taky o to, aby ty 1-0 na výstupu z kabelu vylezly v takovém stavu aby mohly být přijímací stranou přesně a správně vyhodnoceny.
Od té doby kupuju pořád dál levné kabely, ale každý si vždy testnu propojením PC-TV vys. rozlišením (2x jsem už kabel vracel do obchodu)

lance
Registrace: 10/2008

ad lance

V tom máš naprostou pravdu. Taky jsem se setkal s podobným problémem. Propojoval jsem několik televizorů na jeden sat přijímač přes HDMI splitter. Při délkách kabelů 5-10m se obraz stal nepoužitelným. Bylo to způsobeno útlumem kabelu, takže na straně TV už ty jedničky a nuly byly opravdu téměř nečitelné. Problém byl závislý na mnoha faktorech. Zjistil jsem, že výstupní úroveň různých zařízení i vstupní citlivost různých zobrazovačů se dost liší. Takže u delších kabelů se jejich kvalita opravdu může projevit nekvalitním obrazem nebo zvukem. U kabelů v délkách do 2m jsem se však s problémem ještě nesetkal.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@kostik123

Prostě sis vsugeroval, že dražší HDMI kabel má lepší obraz a zvuk. Je to nesmysl, protože jsou to digitální data, ale já ti to neberu.

Martin79
Registrace: 7/2008

už asi

rok mám z obýváku do kuchyně 10m Hdmi stál kolem 250Kč,tedy největší šmejd,zatím vše OK,ale klidně podporujte prodejce R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra