![]() |
|
Kábel HDMIProsím o radu, aký HDMI kábel použiť na prepojenie sat.prímača podľa kvality je vtom rozdiel |
jurodobry
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 12 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74 | |
![]() |
|
RE: Kábel HDMITaky doporučuji pro inspiraci skouknout "Zítra to roztočíme drahoušku".I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Enikprávě proto si myslím, že rozdíl v kabelech existuje (jako ostatně ve všem) horší kabel = vyšší chybovost - jde jen o to, jestli rozdíl v ceně odpovídá rozdílu výsledku a jestli to pro mě má význam (jestli vůbec nebo jak moc pozná rozdíl v obraze moje oko).UTP kabel taky přenáší data (1-0) a přesto existují kabely Cat.5,6... proč? Zde se už projeví hranice kdy chybovost přesáhne únosnou mez - kabel přestane fungovat na dané rychlosti při dané délce a pod... U HDMI přenosu obrazu se to může projevit obdobně také třeba úplnou nefunkčností, nebo v lepším případě při zdánlivé funkčností zhoršeným obrazem - dík velké chybovosti přenosu - otázkou pak je pouze rozpoznávací ne/schopnost pozorovatele... Jak říkám, 2 kabely z jednoho nejmenovaného obchodu jsem už vracel a byly to oba kabely do 2m délky ;) @ Martin79 - zřejmě další co věří ve všespasitelnost "digitálních dat", přeju Ti ať ti tvá víra dlouho vydrží... ale já bych byl s hodnocením co je nebo není "nesmysl" určitě opatrnější ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIKdysi jsme dělali diskoteky a koupil jsem si 10m prodlužku na mikrofon. No a mikrofon přes ní nešel. Zapojení bylo správné, ale když jsem ten kabel propísknul, tak tignál nebyl. Tak jsem začal kabel stríhat a stříhat, až jsem došel k místu, kde v celém průřezu byla jenom hmota bužírky a drát tam žádnej prostě nebyl. No soudruzi v Tesle halt udělali někde chybu. Takže na kvalitu taky pozor. Ale nabízet 2m HDMI kabelu přes 2000,-, - to je fakt síla.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousjistě,to se může stát u jakéhokoliv výrobku,i Mercedes se porouchá,jenže tady debatujeme o vlastnostech,ne o vadách R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMITak ja se zeptam ja mam tenhle kabel s oznacenim je dobry? awm style 20276 hdmi cable. |
anton
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 261 |
![]() |
|
ten neznámsnad se někdo ozve R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
@lanceBavíme se o kabelech do max. 2 - 3 metrů délky. V těch se žádná data neztrácejí, nebo je chybovost tak malá, že to v žádném případě nemůže zhoršovat kvalitu obrazu a zvuku!Pokud budeme srovnávat např. desetimetrové a delší HDMI kabely, tam už se to projevovat může. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
Martin79u mě ani desetimetr nemá problém a za hubičku,nejhorší firma R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kábel HDMITak to shrnu ještě jednou protože jak vidno někteří nečtou - kupuju levné kabely protože obecně v naprosté většině vyhoví a nevidím tak důvod kupovat drahé když nejde poznat rozdíl, ale nelze zase úplně obecně tvrdit, že každý kabel bude vždy OK - každý i ten krátký musí mít urč. parametry a jak jsem psal, jelikož nemám domala boratoř, nový kabel si vždy testnu porovnáním obrazu propjením PC-TV s vys. rozlišením a opakuji ještě jednou , 2x se mi stalo že 1,5m kabel stál za prd a přitom byl bez patrných mech. vad takže evidentně problém z výroby !!!Důvěřuj ale prověřuj ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIv tom shrnutí jsi zanedbal fakt autora tématu"Prosím o radu, aký HDMI kábel použiť na prepojenie sat.prímača podľa kvality je vtom rozdiel |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIto snad nechcete aby som si k telke za 2000 EUR dal kabel za 3 ecka :-). Taka telka si zasluzi aspon 20 eckovy kabel :-)V zivote ma stretli 2 lasky - manzelka a stolny tenis
|
2003begi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
begia pozlacenou síťovou vidlicia taky možná vyměň toho JÚMAXE |
tonek
![]() |
|
RE: Kábel HDMIMam jednu spatnou zkusenost s levnym kabelem HAMA za par supu. Pri propojeni PS3 a televize na nem nefungovalo HDMI-CEC. Jinak vse jelo, ale tato funkce proste nefungovala. Na televizi se proste neobjevil jako nove CEC zarizeni. Kdyz jsem s nim propojil televizi a BD prehravac, tak u toho to HDMI-CEC jelo normalne. S drazsim kabelem to na tom PS3 fungovalo. Asi nejaka nahoda. Na netu jsem nasel vice informaci o tom, ze ruzne konkretni kabely nefungovaly s jednim zarizenim a s dvaceti jinymi jo. |
Mikek
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 822 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIMIKEK: levny kabel HAMA za par supu - to je špatně. Tahle diskuse není o tom, že koupíš levnej HDMI kabel někde ve stánku na nádraží nebo u kluků v tržnici. Správně je HDMI 1.4 s podporou 4K, 3D, HDCP, ARC v solidní prodejně, kde se dá případně reklamovat.Jinak několikrát se tu objevilo slovo HAMA téměř jako příklad kvality. Trochu k pousmání. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Kábel HDMInebuď stále takovej moroustahle diskuse je právě o připojení SAT předpokládám k TV !!! |
tonek
![]() |
|
RE: Kábel HDMIJá bych to shrnul takto: HDMI kabely jsou dobré i špatné, drahé i levné. To, že drahý kabel bude dobrý je sice předpoklad ale ne jistota. Na délce 2m útlumem vyhoví všechny. Horší je to s kvalitou stínění. Zkuste poblíž kabelu zapnout FM radio s prutovou anténou. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIvisper to asi odhadl SPRÁVNĚ |
tonek
![]() |
|
RE: Kábel HDMIzoberme si si taký trochu drahší HDMI kábel-Carbon:spoj-technologia studene zváranie,prečo?-eliminuje skreslenia až na minimum,zvyšuje spoľahlivosť,zaručuje dlhu životnosť,maju vysoko vykonné strieborné pozlatené konektory,prečo?lepší prenos signálu,lepšia kvalita pripojenia, zvuku,znižuje vybrácie ,su vynikajuce pre vysokorychlostne aplikácie(audio,video HDMI ) :O no čo k tomu dodať,treba si kupiť lacný kábel a potom brblať a rozčuľovať sa na Skylink,podľa mna netreba ísť pod uroven kabla(už sa tu spomínal,suhlasím s nimi)HDMI 1,4,na telke za 900-1200 ečiek sa to prejaví hned(mal som aj lacné,už zapadaju prachom v poličke),na 300 eurovom nezbadáte nič(reálna skusenosť) |
pietrolam
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 447 |
![]() |
|
pietrolamamůžeš prosím Tě zajít s tím tristoojrokablom do fotográfiea pak sem tu fotku ZAVĚS ! dík :8) |
tonek
![]() |
|
RE: Kábel HDMITy jo, tak to už je celkem brutal. To jsem "je" ještě podcenil :)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMItonek nič v zlom,ja som chcel len poukazať na to,že predsa je len rozdiel medzi káblamy HDMI a tí čo hovoria že tam nie je rozdiel nemaju pravdu,toť vše,nikoho nechcem urážať,ani ponižovať,je to len môj osobný názor |
pietrolam
Registrace: 11/2011 Příspěvků: 447 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIadd Tonek: ten podpis je este z doby ladovej:-).Aktualny: DM800se,DM500HD,AB450HD,IPBOX910HD .... V zivote ma stretli 2 lasky - manzelka a stolny tenis
|
2003begi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMISrovnávat chybovost HDMI kabelu s UTP není dobře. Je tam jeden zásadní rozdíl - naprostá většina protokolů jezdící na Ethernetu má nějaké zabezpečení přenosu (na některé vrstvě OSI), takže v případě chyby se přenos opakuje. Nic takového u HDMI není, tak se to jen "hrne", takže když je chyba, tak se nutně projeví. A projeví se hodně, není to projet typu "malá hloubka barev", "plochý, nevýrazný obraz" a podobné nesmysly, kterými recenze předražených kabelů oplývají. Prostě se to rozpadne, jdou tam dropouty apod. |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
RE: Kábel HDMIprostě mi řekni jak se to rozpadne ??? Dropoute! |
tonek
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 74 | |
![]() |
|
![]() |