Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

oprava Plasma Panasonic

Omlouvám se,ale mám dotaz trochu mimo satelit. téma:
Odešla mně 3 roky stará TV Panasonic TH42PX40
(nebo tak nějak) v TV servisu v Plzni "odhadli" cenu na 3500.- - 4500.-
Závada - po zapnutí síť vypínačem vyhodila jistič, podruhý taky a potm už jistič drží ale nejde vůbec, ani se nerozsvítí kontrolka. Máte někdo zkušenosti z touto opravou (a cenou za ni)

jona
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56
Odpověď v diskusním vlákně

Frank11

správně píšeš "servisák by mal" a věřím, že se takový servisák i najde, ale většina to dělá tak aby se co nejmíň nadřeli a shrábli co nejvíce peněz.
"Ak by si to teda odniesla len poistka pre vadný vypínač,prečo by mal"
ale my nevíme zda jsou špatné pojistky. Pokud je vadný pouze vypínač, pojistky mohly přežít.
No a je pouze na servisákovi zda přizná případnou mnohem menší poruchu než byla deklarována. Zákazník to nemá šanci poznat. Podepíše, zaplatí a jde pryč.

člověk
Registrace: 3/2006

RE: oprava Plasma Panasonic

Kde ste chlapci?Však jednoduchá vec:Ide napájanie?Ide vysoké?Kde prosím vás ste?

jano1904

pre : člověk

Poškodené vymenené súčiastky sa už nevracajú zákazníkom ? Keby bol vadný len ten vypínač, snáď by si nedovolil vymieňať dobré trafo. Ja viem, aj dobré trafo sa dá schválne dodatočne odpáliť, ale až také zlé to snáď u nás ešte nie je.
Pre : "jano1904" - vidíš to trochu jednoducho. Často treba lokalizovať súčiastku, ktorá spôsobuje závadu a pritom to nie je trvalý jav. Samozrejme toto nie je prípad prvotného príspevku.

Frank11
Registrace: 2/2009

Frank11

"Poškodené vymenené súčiastky sa už nevracajú zákazníkom ?"
Teoreticky by se měly a měly by to být z toho stroje z kterého byly vyndány. Ale praxe je ....

člověk
Registrace: 3/2006

člověk

už několik let se nevracejí,ekologicky se likvidují,kdyby se vracely,lidi by těch pár kondíků hodili do popelnice,jistě by s nimi nejeli do sběrného dvora,proto,jinak na vyžádání zákazníkem se vracet musí ,ale kdo pozná,že jsou to jeho součástky?
a vadný vypínač jsem v servise za 20 let měl 2x,většinou se může rozsypat mechanicky,ale nikdy neudělá zkrat,který by vyhodil jistič R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Doporučuji

tento postup:

člověk vymění vypínač
kuba zaletuje plošák
Jano1904 tam vrazí DY87
a oneeeee do toho praští
a je to !

:8)

p.s. pokud má kuba zájem mohu mu posílat zákazníky a každý mu dá né pár ale 10 páru piv to je celou bednu.hlavně aby se nám pak neuchlastal ?

tonek
Registrace: 1/2009

Tonečku, koukám, že tvůj obor je tak někde kolem Královského zemského ústavu Dr Heverocha.
Copak to je "plošák" Tonečku? Přistávací dráha hornoplošníků?
Opravdu tvoje odpovědi se těžko dají pochopit. Pokus se nám je trochu vysvětlit.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kubo

jdeš na to konečně správně!
pokud něčemu nerozumíš tak se zeptej.!
Tu tvoji dopolední otázku ti jistě hravě vysvětlí
"Zručný elekrtonik od vedle"
Já ti rád vysvětlím proč je lépe vyřadit druhý stupeň ant. zesilovče a nebo proč je někde nutné směrovat paraboly na sever a spoustu dalších témat co jsme spolu kdysi probírali.
Chce to jen zbavit se pocitu že jsi nejchytřejší a potom můžeme zde veřejně nebo soukromě diskutovat!
ať se ti daří ahoj T.

nikdo nejsme DOKONALÝ !!! :laughing: R^ ? Rv :8)

tonek

Tonečku,

opět kupa písmenek a myšlenka žádná. Téma je "oprava Plasma Panasonic". Tak se pokus znova a k tématu. Zeptal jsem se a nic nedozvěděl, tak to raději neříkej nic.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Pro zajímavost

Jakýkoli servis MUSÍ zákazníkovi vrátit vyměněný díl automaticky. Je to v zákoně. Jinak se jedná o krádež. - Zakoupil jsem nový díl, který byl vyměněn za díl, který mi patřil v mém přístroji ( zařízení). Proto mi musí být navrácen. Kdo to nedělá dopouští se trestnéhé činu.-
Bohužel drtivá většina zákazníků to neví a nechá se oblbnout.
Servis zákazníkovi díly musí vrátit - ten je samozřejmě nemusí chtít.

croco
Registrace: 4/2007

Přesně tak. Já bych to jen tak nenechal! A nedejbože, že by mi vyměnili shořelý rezistor nebo diodu a nedali tu původní! Ještě kdyby tak servisákovi u vystřeleného kondíku při vyletování upadla byť jen jedna nožka! Vše do původního stavu!
Tady bych nějaký úmysl z trestního zákona úplně vypustil a tresty min. jako za vlastizradu!
Nemáte to lehké páni servisáci, mě neoblbnete! Ne ne ne! Bu bu bu!

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Doporučuji si každou součástku podepsat a by mně ti zloduši neošidili. Jenom nevím jak to udělat na SMD odporech. Vím o čem mluvím, taky jsem byl servisák a jsme pěkní hajzli.

visper
Registrace: 5/2008

Ale no,tak...

Pánové,pánové...
Psal jsem ,že JAKŸKOLI servis díl musí vrátit. Takže odpor SMD v pytlíku je možná ptákovina. ale není nereálná. Je to bráno všeobecně. Pokud mi v servisu vymění TV zdroj za 3.000Kč, nebo řídící jednotku v autě za 5.000 , případně motor v sekačce za 2.000 , tak díly chci zpět. Co je nato divnýho, nebo špatnýho? Zaplatil jsem, tak co. A pokud se servis staví na zadní, tak je něco špatně .

croco

Samozřejmě že na to máš nárok, ale budeš si ho muset ekologicky zlikvidovat sám. Pokud ho chceš jen proto abys měl jistotu že tě neošidili, tak ji stejně nemáš, protože ti mohli vrátit díl od předešlého zákazníka, který ho nechtěl. Takže jsou jen dvě možnosti: Buďto důvěřovat a nebo si všechny součástky podepsat. ;)

visper

croco

To máš pravdu, ale víš co se říká: Důvěřuj, ale prověřuj.
Je to o tom, že si člověk nesmí nechat s*át na hlavu. Podepsání dílů je totální ptákovina - to vymyslel kdo??
Ekologická likvidace dílů se týká POUZE servisu - mimochodem, zákazník za to může klidně platit- co s tím udělá doma je jeho věc.

croco

pre : Tomik535

Prečo si taký ironický. Bolo na príspevku od "croco", ktorý len zhrnul, ako by to podľa zákona malo byť, niečo prehnané ?
Samozrejme s nejakými "prkotinami" sa ani zákazník nebude zaoberať keď spotrebič znovu funguje, ale u drahších opráv je to už predsa len trochu iné.
Pre : visper. Koľko starých poškodených špecifických dielov a ako dlho asi tak servis skladuje aby ich mohlo podstrčiť inému zákazníkovi ?

Frank11
Registrace: 2/2009

Já to vidím zase z té opačné stránky, 23 let jsem byl majitelem servisu. Nikoho jsem nikdy neošidil protože mi to svědomí nedovolilo. Ale to už se dnes asi nenosí. Mohl bych opačně uvést stovky historek o vychcanosti zákazníků. Jak třeba měli stejnou vadu jako soused, školácky vyřízli a přehodili výrobní číslo a přinesli na reklamaci.

visper

Ironický jsem byl proto, že se zde skloňoval pojem "trestný čin". Nebudu to zde rozvádět protože je to mimo mísu, jen bych mu doporučil si prostudovat něco o znacích trestného činu, které jednoduše všechny musí splňovat, jinak se o trestný čin jednat nemůže i když tyto znaky jinak vykazuje. Pro začátek by stačil stupeň společenské nebezpečnosti a zavinění. Pak by ty jeho výkřiky možná začaly mít nějakou váhu.

Tomik535

Visper,

jak dlouho se buduje taková spolehlivost a jak rychle o ni můžeš přijít,na většinu domácích spotřebičů mám tzv.své lidi,a i tak se mi stal s jedním malér,proto opatrnost !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

croco

Pro:visper
No, taky dělám už nějaký pátek ve značkovém servisu (elektronika) a díly vracíme automaticky. A s těmi "vyčůranými" zákazníky máš naprostou pravdu.

croco

croco

Pro:Tomik535
Část ze stránky : http://www.estav.cz/zpravy/clanky/radce-spotrebitele/7-vyzvednuti.html - od právníka.

"Poměrně častým nešvarem při provádění oprav je nevracení vymontovaných součástek z opravované věci objednateli. K požadování vrácení takových součástek jsou dva důvody, jeden ryze právní, druhý zcela praktický.

Právní důvod je zřejmý. I vymontovaná součástka z opravované věci zůstává nadále vlastnictvím objednatele a její ponechání opravářem by bylo možné za určitých okolností kvalifikovat i jako trestný čin (zpronevěra či zatajení věci podle § 248 resp. § 254 trestního zákona). Z občanskoprávního hlediska by se pochopitelně jednalo o bezdůvodné obohacení na straně servisu, a servis by proto musel objednateli za vymontovanou součástku zaplatit, tedy odkoupit ji od něj.

Důvod praktický pro vrácení součástek z opravované věci vymontovaných je též poměrně jasný. Lze tak snadno ověřit, zda vymontovaná součástka byla skutečně vadná, anebo byla vyměněna zbytečně. Rovněž je možné touto cestou přinejmenším snížit riziko toho, že součástka nebyla vůbec vyměněna (a výměna je zákazníkovi pouze účtována) a vyloučit možnost toho, aby tato součástka byla obratem použita k namontování jinému zákazníkovi (což je obvyklá praxe řady autoservisů či opraven elektroniky)."

croco

croco

vracení vyměněných dílů je samozřejmá věc,
ale m.j. trestný čin je to až od 5000.-Kč výše škody!!!
(a kolik stojí vystřelený procesor ???)
spíš se tě ale zeptám jak se zárukou na IC ???
zapájené nikoliv a ostatní stěží!
a proč každý hajzl servisák ruší servis ???
a závěrem popravdě co spravujete a jak ???

tonek

"by bylo možné za určitých okolností kvalifikovat i jako trestný čin"
A teď jsi to porovnej s tím, co jsi napsal. A přesně ten rozdíl jsem měl na mysli.
Právo mě ve škole bavilo.

Tomik535

jistě hezké

téma,oprava dílu TV 1000kč ,součástky 6.50kč,to si někdo opravdu myslí,že si ty diody a elyty nějaký servis vymontuje,aby je osadil jinému zákazníkovi? a jak se vrací studené spoje?,jako kapky cínu v pytlíku?,doporučuji před předáním do opravy TV rozebrat vše důkladně vyluxovat a nafotit album fotek,po převzetí z opravy provést totéž a kopie předat soudnímu znalci,poté předat žalobu na soud R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

tak bych řek

že nejlepší je se na ty opravy vy...t!
o croco asi v tom servisu dělá vrátnýho ???
nebo že by právníka??? :laughing:
:8)

tonek
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra