![]() |
|
Názor na KAON KSC-SA4001IRProsím,pokud někdo požívá tento SAT HD přijímač,zda by mi nenapsal jak je spokojený.Asi před rokem jsem si koupil TV Toshiba se SAT tunerem.Jsem maximálně spokojený s kvalitou obrazu,ale další funkce, počínaje řazením kanálů,přes občasné zakódování programů,kdy musím vytáhnout a zase zastrčit modul až po rychlost přepínání to je tragedie.Mám parabolu s motorem a po osmi letech jsem si myslel,že už si vystačím jen s pozicí 23,5 a maximálně si pořídím multifokus.A asi bych to i vydržel,ale výše zmíněné problémy už mě neskutečně otravují.Nedávné přelaďování to byl porod.Rozhodl jsem se pro Kaon,protože jsem ho měl před tím v SD verzi a nikdy mě nevypekl.Za případné reakce děkuji. |
TomHB
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
RE: Názor na KAON KSC-SA4001IRTak to už není ta kvalita co dříve. Kaony jsem dělal dost let. A platí, čím novější, tím horší. Uvažuj o jiné značce.Ty nové Kaony ani omylem Rv |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Názor na KAON KSC-SA4001IRZ 25ks KAON 275,276,4002 a 4001 ani jedna reklamácia.Tá 4001 je ok, dobrá výbava, dobrý obraz. Jediné mínus je, že nemajú aj mód soft standby. Čiže po prvom zapnutí treba trochu počkať, kým nabootuje. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Názor na KAON KSC-SA4001IRA vador, kolik těch 25 ks testuješ let, když to tak chválíš? |
HiFiOK
![]() |
|
RE: Názor na KAON KSC-SA4001IRKaonů jsem dělal pár v SD provedení,zatím jedou.V HD jsem už taky dělal a tam zůstala editace programů to samé co v SD.Je to tam dělané přes tuším modré tlačítko.Ale myslím si že nevydrží HDčka co kdysi SDčka.Inu malá krabice bez možnosti chlazení(pasivní). |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
Názor na Kaon 4001IRVlastním 4 kaony: postupně 570cx,pak230ku, KSC 660hd a nakonec jsem zakoupil 4001 IR právě kvůli tomu,jak píše TomHB. První 3 přijímače mě kromě špatného zdroje u 570ky nezklamaly,ten poslední je ale skylink ready,takže nahrávky na HDD koduje a nezmůžu s nimi nic v PC. Právě kvůli nahrávání na hdd nebo flash jsem ho kupoval.Dnes bych ho již nekoupil ani omylem právě kvůli tomu, i když kvalita obrazu v HD i SD i výstup zvuku (optický digital) je slušný. Menu má stejný jako ostatní, ale několikrát se stalo na některých kanálech, že se neustále startoval a vypínal a pomohlo pouze při startu, než se nabootoval, změnit nastavený kanal. Vzhledově je podařený, ale nemá usb výstup vzadu, pouze vpředu a tak musí být dvířka pro kartu a moduly otevřený,což považuji za nemístné šetření výrobce a velmi nepraktické. Toho, kdo chce pouze nahrávat na HDD a nic víc,uspokojí. |
Jumi
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 126 |
![]() |
|
RE: Názor na KAON KSC-SA4001IRJá bych ještě jednou před těmi novými Kaony varoval. Asi před měsícem o nich byla řeč, kritika mj. jednou nahraje , podruhé (potřetí) ne. Rv Těch starších KTSC a KSC HD jsem nainstaloval dost na to, abych mohl tvrdit že mají své nedostatky např. při přehazování kanálů, při přenosu přes USB a občasnými hláškami o Cryptowoksu. Ale dá se to zvládnout. Pořád kontrolovat, no... |
HiFiOK
![]() |
|
KAON KSC SA700IRS tímto přijímačem jsou velké problémy v sotware. Nechce držet diseqc povely, na kmitočtech 11797H a 11934V na A3 sám mění DVB-S2 na S1 v seznamu TP, takže programy se naladí ale potom nejdou. Nelze vypnout funkce DCM. Nový sw má prý být do měsíce. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 942 |
![]() |
|
ajajaj...,to jste mne moc nepotěšili hoši,já myslel,že to mám vyřešený.Ještě že jsem se zeptal.Velmi děkuji za upozornění. |
TomHB
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 243 |
![]() |
|
SouhlasCo tvrdí Sirda, je bohužel fakt. Už to chtělo dávno nový sw. Tvrdošijně si dělá, co sám chce... |
Jumi
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 126 |
![]() |
|
Môj názor na Kaon 4001Potvrdzujem to čo píše HiFiOK, čo sa týka nahrávania. Neviem prečo, ale pri použití časovača, prijímač (ne)nahráva ako sám chce. Napr. večer som uložil do časovača 3 záznamy a ráno som nenašie nahraný ani jeden. Inokedy tak nahrá jeden alebo dva . Ako som zistil, prijímač sa síce zapne v daný čas na danom kanály , ale v režime "sledovať" a nie v nastavenom režime "záznam".Napriek tejto chybe som si ho nechal, pretože je pre mňa prvoradá kvalita obrazu. Vyskúšal som viacero HD prijímačov, napr. dva Topofieldy, Humax 5100, Mascom 2600,nový Technisat Technistar Sir, HD-Box ird 8000 HD, ale musím konštatovať, že Kaon mal o triedu kvalitnejší SD aj HD obraz. Má oproti nim neporovnatelnú sýtosť farieb, radosť pozerať,(oni majú šedivé farby). SD programy sa na niektorých nedajú ani pozerať, skrátka mazanice, ale Kaon má pekný aj SD obrazový výstup. Okrem toho má peknú grafiku, kvalitný dialkový ovladač, ktorý ovláda aj telku, jednoduché menu a aj dizajnovo je nadpriemerný. Akurát na to nahrávanie sa nedá spolahnúť. Ale komu to nevadí a záleží mu hlavne na peknom obraze aj na obrazovkách väčších rozmerov, vrele ho odporúčam. Sám mám TV Panasonic s uhlopriečkou 127 cm (50 palcov). Poradťe mi prosím, čo mám robiť, aby aj to nahrávanie fungovalo, ako by malo. Ďakujem. |
macko758
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
![]() |