Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

mimo misu dva routre pomoc

dobrý den páni mam takyto problem.
mam dsl od tcomu, ako hlavný router mam od nich vigor 2600vgst z neho mam cz svič pripojeny po lan druhý router edimax 300Mbps a tu je kamen urazu. zo sviču je pripojený jeden PC a zo edimaxu su pripojené dva Noteboky ktore maju win7. takto to šlo asi mwsiac a z ničoho nič to prestalo chodiť na nb sa ukáže sila signalu do plna ale nejde pripojenie na net EDIMAX je nastavený v režime AP a vigor je dhcp server.je zaujimavé že na nb kde je win xp mi ten edimax pripoji net ale tam kde su win 7 net nejde. skusil som na noteboku nastavit pevnu ip adr. a niekedy to ide niekedy nejde resp to vypadava aj teraz som napojený ked píšem cz nb kde ja win xp. ono to chvilu ide a potm sa to odpoji ale tak že signal je len nejde internet.skusil som vymenit svič aj edimax za dlink 264IR od tcomu a chova sa to tak isto dokonca sa to nechcelo pripojit vôbec išlo to len na tom kde je win XP. na nb kde je xp nemam žiaden problem , problemy su len na nb kde je win7. je pre mna nepochopitelne že to skoro mesiac išlo.
ja nie som žiadny itčkar som len uživatel preto vas prosim o pomoc.

fox
Registrace: 4/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

@fox

Bridge mód například nastavuje WAN port tak, že pak nemáš třeba 4xLAN a 1xWAN, ale máš 5xLAN. Všechny porty RJ45 jsou na stejné úrovni.
Ale napadla mě ještě jedna věc. Někde se dá nastavit Channel pro WiFinu. U "mojí" Alfy byl default pro Evropu nastaven na 13. Doporučeno bylo to změnit pro případ, že je poblíž nějaký soused a má na své WiFi nastaven stejný kanál, tedy ponechal EU default. Co zkusit změnit tohle?
Nejsem "síťař", ale něco jsem odkoukal od kolegů v práci. Domácí síť jsem si dělal sám. Píšu jen ze zkušeností. Asi jsem to neudělal zle, když mi to funguje už léta.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@fox

Bridge mód například nastavuje WAN port tak, že pak nemáš třeba 4xLAN a 1xWAN, ale máš 5xLAN. Všechny porty RJ45 jsou na stejné úrovni.
Ale napadla mě ještě jedna věc. Někde se dá nastavit Channel pro WiFinu. U "mojí" Alfy byl default pro Evropu nastaven na 13. Doporučeno bylo to změnit pro případ, že je poblíž nějaký soused a má na své WiFi nastaven stejný kanál, tedy ponechal EU default. Co zkusit změnit tohle?
Nejsem "síťař", ale něco jsem odkoukal od kolegů v práci. Domácí síť jsem si dělal sám. Píšu jen ze zkušeností. Asi jsem to neudělal zle, když mi to funguje už léta.

joscer

Hm, nevím, proč je to dvakrát

něco je asi rozbitý.

joscer

RE: mimo misu dva routre pomoc

Občas neškodí to zdůraznit :)))

Pitomec
Registrace: 9/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra