Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Medialink Black Panther HDD

Ahoj, potreboval by som s niečim poradiť. Stala sa mi nasledovná vec, keď nahrávam na HDD prostredníctvom satelitného prijímača je všetko v poriadku. No keď HDD pripojím na PC, tak disk je prázdny. HDD má kapacitu 465GB naformátovaný je FAT32. Keď naopak dám napríklad obrázok na disk v PC, tak satelit ho "nevidí". Predtým som mal 80GB disk a všetko fungovalo na 100%. V čo mám hľadať chybu??? Žeby nejaké nastavenie HDD, predtým som na ňom rušil oddiele, aby som mal len jeden. Za každú radu budem veľmi vďačný.

Greenhorn
Registrace: 4/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

tak neruš

oddíly,pak to windows nevidí,jedině linux,vše chodí jak má na fat32 R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Medialink Black Panther HDD

Čo s tým teda mám spraviť???

Greenhorn

vytvořit

oddíl a formátuj fat32,ale přijdeš o to co na tom bylo,jinak předem zkopírovat v PC s linuxem,ten to vidí R^ :laughing: R^

pierrepetr

Formátovať na FAT32 som skúšal na PC no to mi nepomáha... Ja už neviem čo s tým.

Greenhorn

záhada, asi máš 2 různé disky :-D

disk přepiš nulami, zejména bootblock a naformátuj ho v PC znova, před odpojením USB ho dej regulérně odpojit aby se to vůbec zapsalo na disk

Hollys
Registrace: 3/2009

Ako nulami, potrebujem na to nejaký program? Prosím nejaký ten návod. Vďaka...

Greenhorn

v linuxu (nebo linux boxu) to udelas pres konzoli, prikazovou radku takto:

dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M

kde sda znaci tvuj disk (pozor abys neznuloval treba flash), ktery chces znulovat, potom to pujde i ve Windows naformatovat (coz opravdu, s podivnymi bootblocky, mely nektere Windowsy velky problem inicializovat disk)...

tve disky bys mel vypsat pres prikaz:

cat /proc/mounts

a tam asi uvidis pripojene device...

Hollys

Spustil som Ubuntu z CD, no ale s tým HDD sa mi nedarí. Napísal som do príkazového riadku aj jeho označenie no nefunguje to. Nedá sa to spraviť aj cez nejaký program vo Windowse alebo iba v Linuxe...

Greenhorn

a co se ti nedari, posli vypis z

cat /proc/mounts

ps: me to tuhle take neslo a disk pak sel na reklamaci, ted uz to jde OK :-) nekecam, vazne jsem badal tyden, proc to nejde a disk byl vadnej.

Hollys

Na konci mi v príkazovom riadku napísalo "permission denied". Pri hľadaní na internete som ešte našiel program DBAN, ktorý by mal tiež spraviť to isté. Len dúfam, že aj ja sa stým nebudem otravovať týždeň...

Greenhorn

protoze v live distru jsi jen jako user a ne root, asi bys miusel napsat neco jako sudo root

dbanem to udelas take

Hollys

Skúsim to a potom dám vedieť. Zatiaľ ďakujem.

Greenhorn

Paragon HDD recovery

Já bych vzal Paragon HDD tools, od tuším verze 9.0 má systém (live distribution) v sobě a to HDD bych prohlédl, popř. formátoval. R^

minestra
Registrace: 4/2009

No teraz sa s ním "hrá" program Hard Drive Eraser (prepisuje ho nulami) a vypadá to, že mu to bude trvať do večera. Ak mi to nepomôže a chcem veriť že by to už mohlo ísť, tak budem skúšať zase niečo iné. Ja tomu aj tak nerozumiem: satelit zapíše a PC to nevidí ; PC zapíše a satelit to nevidí. To bude asi v tom, že je apríl... :scared:

Greenhorn

Niečo podobné sa už riešilo aj inde, ale nevidím tam nejako výsledok...
http://www.openboxforum.cz/viewtopic.php?t=5546

Greenhorn

April za to nemoze mozes si byt isty... R^
Pouzi format ktory podporuje ta macka, ten box nevie formatovat(inicializovat?)Az potom to urob na PC.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ja som predtým mal 80GB HDD vo FAT32 a fungovalo to dobre. Včera som to dal formátovať aj satelitom, no potom sa mi HDD nezobrazil ani v Tomto Počítači. Už som bol v koncoch, preto som písal sem.

Greenhorn

Ved prave a to nevies v akom formate to formatuje box?Alebo ti dal na vyber?Ak ani to nevies, potom ani nemozes hladat riesenie pre PC.Co ti ma niekto poradit, ked ty sam nevies co mas?Keby si napisal mam disk naformatovany na file system taky a taky pojde to?Potom ti niekto jasne odpovie.Ked ti napr. box formatuje pod linux existuje pomoc pre win PC.Pozri do navodu a budes mudrejsi (mozno).Neviem aky je ten navod........

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Ale však hovorím, že som mal predtým naformátovaný na FAT32 a problém som nemal žiadny. Ani na strane PC a ani na strane satelitu. Ten satelit to formátuje "tak divne". Dva dni potom čo som ho kúpil, tak som bol v AB COMe sa na to spýtať a technik mi tam povedal, že HDD je najoptimálnejšie naformátovať na PC FAT32.

Greenhorn

Aj 8GB USB kľúč čo som mal dávnejšie na nahrávanie na tom satelite je vo FAT32 a čo nahrá satelit vidím na PC. A čo dám v PC na kľúč, tak to nájdem v satelitnom prijímači.

Greenhorn

Tak si asi domrvil FAT, alebo nieco ine,naformatuj na FAT32 a ked to islo musi to ist.Ine ma nenapada,co pero pero,neporadi?To je jeho milacik.... ;)

liquere

Ako píšem vyššie, naformátoval som nanovo na FAT32 a nič z toho. Teraz "prepisujem disk nulami" a uvidím čo to spraví.

Greenhorn

HDD sa začalo chovať ako potrebujem. Teraz to čo dám v PC nájdem na satelite a naopak. Týmto sa chcem poďakovať všetkým, ktorý mi pomohli a hlavne užívateľovi menom Hollys. Pomohlo HDD "prepísať nulami" v programe Hard Drive Eraser. Prečo mi vlastne pomohol ten prepis nulami a nestačilo mi iba normálne naformátovať disk??? :)))

Greenhorn

protoze jsi to mel rozbity

Hollys

co jsem ti radil

10.04.2012, 00:17.41 DNES!,to trvá i s cigárem 10 min,co jsi s tím dělal 19 Hodin? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra