Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

DM 800 Diseq 16/1 přepíná/nepřepíná

Zdravím.Chtěl bych požádat někoho o názor nebo zkušenost.Mám konfiguraci DM 800 HD orig.Toroidní parabolu 15 LNB + motor vše přes diseq EMP centauri 16/1.Tato konfigurace chodila bez jediného problému skoro 2 roky.Ted asi posledních 5 dní mi to začalo zlobit aniž bych cokoliv měnil.Prostě diseq přepne/nepřepne.Bohužel zcela nepravidelně chodí to třeba pul dne v pohodě pak při přepnutí na jinou družici už není signál.Je třeba přpenout někam tam a zpět.Někdy to naskočí hned někdy je potřeba přepínout častěji.Někdy stačí přijímač vypnout na družici která nešla a po 2 hodinách zapnutí opět jde.Nelze ani říct že by to dělalo na určité družici vše nahodně na všech.Včera večer kdy se koukalo na sat dlouho v kuse už to začalo dělat a nepřepínat opravdu hodně.Šel jsem tedy do peří..a dnes ráno to zase jede jako po másle.D
Diseq přepínač je na půdě pod střechou v schu.Jak už jsme psal neměnil jsem žádnou konfiguraci a vše jelo skoro 2 roky bez problému.Mám chut rovnou diseq vzít a poslat na reklamaci jen mi napadá aby pak nepřišel zpět a problém nepřetrvával.
Neměl někdo podobný problém nebo zkušenost či doporučení na co se zaměřit.
díky

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DM 800 Diseq 16/1 přepíná/nepřepíná

Na co se zaměřit? Můžeš skontrolovat provedení konektorů, můžeš vyzkoušet nahradit současný svodový kabel novým na zkoušku, nebo vyzkoušet jiný receiver.

Jinak jak čtu tvůj popis, tak si říkám: obvyklé známé příznaky, obvyklá doba dvou roků bez závady. Připrav si krabici a odnes to na poštu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

jojo to mi napadlo jiný reciever,zdroj,kabel dolů do pokoje.Nejjednoduší varianta by byla pošta-poslat-čekat-zapojit nový a koukat.. ;)
dík

pat

vždyt je to nuda, když všechno chodí jak má, ne? ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

mám stařičký DM800 a taky mi na novém mulťáku přepíná nějak divně (H/V), mám objednaný nový zásuvný tuner, který má i výrazně lepší citlivost a parametry, a tak do 3 dnů uvidím, jestli se to změnilo a jestli mi za ty 2 roky odešel tuner či co... Jiný image jsem nezkoušel, nemám chuť vše nastavovat, neb to jinak šlape bezvadně :-)

Pokud to bude tunerem, proměřím pak napětí při H/V ale to může být i nižší citlivostí těch prvních tunerů v tomto modelu.

Hollys
Registrace: 3/2009

Este by to mohlo byt aj motorom, ak ho mas pred diseq prepinacom.

Peep
Registrace: 10/2010

Vzal bych dreambox na pudu a zkusil pripojit k prepinaci kratkym kabelem primo tam. Pokud bude prepinat spolehlive, vymenil bych kabel za nejaky kvalitnejsi. Bohuzel kdyz diseqc neprepina, chyba muze byt uplne vsude... dreambox, kabel, samotny prepinac... a kdyz je u toho jeste motor, to je pak teprve to spravny peklo.

drhans
Registrace: 12/2009

on ten motor muze dost odcerpavat proudu a casem se ten set top box (po X letech) muze unavit, ostatne ruzne prepeti, svody, indukce muze delat po case svoje...

nekdy staci jen vymenit zdroj...

v prvni fazi zkus jiny box, coz myslim ze to na 99% vyresi a tobe moc nepomuze... jako druha faze zmerit/vymenit v nemocnem tuner

Hollys
Registrace: 3/2009

Ok hoši díky všem.
Zkusím jiný přijímač dnes večer,zdroj mi taky napadnul,ten tu mám nějaký ještě s 500.
To jsou zkoušky v bytě..pak půda..pak případně pošta/diseq.
Nejhorší je že to nepoznám hned ale budu muset třeba pul dne koukat jak se to chová.
Ale o život nejde nedá se nic dělat hlavně zdraví ;)
Když to bude přijímač taky nevadí případně si udělám radost. ;)
dik

pat

V tomhle DiSEqCu mi odešel zhruba po roce jeden vstup. Zajímavé (a z podstaty nelogické) bylo to, že se 16/1 choval podobně jak popisuješ, tzn. při přepínání blbnul zcela náhodně. Přesto to byl problém jen jednoho vstupu, trvale jsem ho vyřadil (mám 12 LNB, takže už jen tři "do rezervy") a od té doby vše ok. Ovšem samozřejmě to neznamená, že to u tebe bude nemlich to samý, DiSEqCy jsou všeobecně co do spolehlivosti a celkové konfiguraci někdy spíše saťáckou alchymií.

KOTAZ
Registrace: 2/2007

@kotaz

Díky kdyby to byl Diseq bylo by to "super" klidně ten jeden vstup oželím jen bude trochu problém najít který to je.Když jednou jede vše,pak jenom něco,pak zase vůbec nic.pak zase vše..

pat

@pat

U mě odešel vstup č.1.

KOTAZ
Registrace: 2/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra