Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HUMAX 5100 S hláška

Po naistalování sw 1.01.10 se mě stále objevuje u některých programů po přepnutí hláška : " Please,check your smart card".
Mám v přístroji vložen do slotu modul a karu UPC. Jde tato hláška v nastavení nějak odstranit? Myslel jsem, že po instalaci nového sw bude pokoj. Ještě prosím o radu, jaký koupit odskoušený wifi modul k tomuto přístroji, nemám možnost táhnout kabel. Moc dík za odpovědi(nejsem odborník, prosím)

goran
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HUMAX 5100 S hláška

Hlášky musím otestovat, napiš prosím typ modulu a versi UPC karty (CryptoWorks, nebo ICE). Předám info dál, právě se tvoří new FW.
Wifi Humax nabízí vlastní (pohledej na netu), já jsem drátomil, takže wifi jen zcela vyjímečně, k Humaxu jsem zatím vždy dotáhl dráty.

Zip
Registrace: 1/2006

@Zip

pokud chceš testovat, tak při přepínání mezi CsLink CRW v CRW Eurocam (červený) a SkyLink ICE je tato hláška taky, musí se přepnout nahoru/dolu.

RAFI007
Registrace: 1/2006

RE: HUMAX 5100 S hláška

Zipe pokud se opravdu pracuje na novem sw od Humaxe,tak je to dodre.Ja doufam,ze uz ta nova verze 1.01.11 nebo jak se to bude oznacovat,bude uz ok jak po strance funkcnosti,tak i nadale po obrazove strance.Pak jsem ochoten ho nahrat do jednoho ze svych Humaxu.Co by mohlo byt take uzitecne,aby bylo za funkci v sw,je moznost vymazat nebo upravit TP v seznamu.Momentalne to mozne neni.Pokud je v seznamu kmitocet,ale ma stare hodnoty,musi se zadat znovu s novymi udaji a ulozit do seznamu.Stara hodnota tam ale zustava nadale ulozena a nova se ulozi na konci seznamu.Myslim si,ze se zbytecne zaplnuje seznam kmitoctu.To ma treba za nasledek pri zjisteni stavu signalu na TP u naladene stanice p uprave se spravnymi udaji,ze se v polozce detekce signalu ukaze TP se starymi udaji,kde se nam samozrejme nezobrazi sila a kvalita signalu, misto aby se zobrazil TP s novymi spravmymi udaji.Musi se v tabulce najet na nove ulozeny TP,aby to ukazalo silu a kvalitu.Uvedu priklad:v sw od vyrobce je treba ulozen v seznamu TP 10719/V 27500 Fec 3/4 Hotbird,ktery ma stary udaj.Musi se zadat novy do seznamu,jelikoz doslo na tomto TP ke zmene Fec na 5/6.Pritom by stacila znenit v tabulce kmitoctu hodnota a opet to ulozit a tim by nemuselo dojit k zbytecnemu zaplnovani seznamu dvema stejnymi udaji a nedochazelo by take k chybe,krerou jsem popsal.Tato mensi chyba je treba u sw 1.00.02 z 8.nov 2010 a myslim,ze i u opravne verze 1.00.06.Jestli to pretrvava nadale i u novejsi verze 1.01.09 nevim,nemam zjisteno.

HYPER
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra