Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Nemci nám pripravili ďalšie prekvapenie !!!

Tak páni, po pekných obrazoch v HD rozlíšenie nám nemci majiteľom istých prijímačov pripravili nepríjemné prekvapenie !!! Ako som už písal o jednom problémovom TP 77, tak táto zmena sa týka už aj ďalších. Tu prikladám zoznam všetkých TP, ktoré je nutné preladiť tak isto ako TP 77. Pravdepodobne sa to bude postupne týkať asi všetkých, na ktorých vysielajú práve čisto nemecké kanály.
TP 19,25,51,85-už aj tieto TP si prelaďte tí, čo máte podobný prijímač ako ja Vantage HD6000. :fuming:

PeMa
Registrace: 2/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nemci nám pripravili ďalšie prekvapenie !!...

Myslím si,že zatiaľ ani nemci nevedia kde soudruzi s NDR udelali chybu.

jurko
Registrace: 7/2008

Jak tak dlouhodobě sleduji diskuse, tak Vantage jsou předražené střepy.

PPP111
Registrace: 11/2011

hmmm,neviem o co ide,Opensat 9900,LinkBox,Vu + uno bez nejakych problemov. :-/

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

TP 19 a 25 jsou přece nové TP v DVB, tak proč je uvádíš mezi nutné pro přeladění?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak som počkal schválne do rána s tým preladením a čuduj sa svete všetky TP čo mi včera pred polnocou bootovali teraz idú v poriadku. Mno uvidíme do kedy. Podľa mňa sú len dve možnosti: buď majú nemci technické problémy a pracujú na ich odstránení, alebo niečo testujú s čím sa nevie vysporiadať môj prijímač. Alebo? Možno sa mýlim, ale prečo to včera blblo a dnes ráno zase OK...

PeMa

netestujú nič mne všetko šlape v poriadku ;)

🇸🇰

Jupi

Nemci nám pripravili ďalšie prekvapenie !!...

Asi se tvé vontage dobře vyspalo. :)

krakatit
Registrace: 8/2011

Ten problém tam je stále, TP 11954 stále způsobuje vytuhnutí přístrojů Vantage HD. Mhohem horší je ale styl reagování vás čtenářů. Problém se týká konkrétních receiverů a do treadu vstupují čtenáři, kteří vlastní uplně jiný model. Zbytečně zasíráte vlákno, znepřehlednujete ho. Ani nemam chut to tady probírat, je to jak v mateřské škole.
Pema - jestli chceš, můžem to řešit po mailu, tady to nemá smysl, tohle je facebook atd.

On Air!

Saxon

@ Saxon

Presne tak, zasierajú vlákno a pritom majú úplne iné prijímače! Mal som pravdu, práve som navštívil nemeckú stránku, kde som aj ja registrovaný a pre tých čo vedia trochu nemecky mám pre nich malý výcuc:Hallo zusammen,
habe folgendes Problem:
die neue Sender ARD, SWR, NDR HD werden beim suchlauf nicht gefunden, lediglich die WDR HD sind da, manuelle suche geht nicht, die Transponderdaten werden nicht übernommen/gespeichert. Wenn ich auf 3sat schalte habe ich für 3-4 sekunden Bild, danach geht nichts mehr, der Receiver muss mit den Hauptschalter aus-eingeschaltet werden. Was kann ich machen? Für eure mühe bedanke ich mich vorab.
Heute Nachmittag waren "nur" EinsPlus und Einsfestival betroffen. Inzwischen auch zdf-info, zdf-kultur und zdf-neo.

Jetzt eben kam als Höhepunkt, daß auch BR-Sued nach drei Sekunden aussteigt. Diesen Sender habe ich heute nachmittags definitiv eine halbe Stunde am Stück angesehen.

Nachdem sich der Vanti aufgehängt hat, habe ich drei Szenarien:

1. Vanti booten von alleine wieder (sehr selten)
2. Es reicht, den rückseitigen Netzschalter aus- und wieder einzuschalten, dann bootet er wieder (passiert fast immer)
3. Ich muß den Receiver für eine Weile komplett vom Stromnetz (passiert immer häufiger)

Aussagen, die den Receiverherstellern die Schuld an dieser Misere geben, halte ich für unwahrscheinlich. Oder sollte es Zufall sein, daß einen Tag nach Abschaltung der analogen Signale massenhaft HD-Sender auf Satellit sind und diese nicht funktionieren. Jaja unsere ÖR können es halt.

Grüße von einem stinksauren
smartdriver

P.S.: Eurosport Deutschland war nachmittags weg, ein Sendersuchlauf brachte keinen Erfolg. Um 22 Uhr erneuter Suchlauf, jetzt erschien "EurosportDeuschland" zweimal in der Senderliste und der neue funktioniert auch. Auf der alten Frequenz erscheint kein Hinweis, daß auf einen neuen Transponder umgeschaltet wurde.
smartdriver ist offline Mit Zitat antworten

PeMa

no, ako som nepozeral ziadny z tychto nemeckych kanalov v SD, tak tomu bude i ked su HD...

radolaco
Registrace: 2/2010

RE: Nemci nám pripravili ďalšie prekvapenie

o žádné překvapení u panovačných Němců nestojím a proto všechny německy mluvící programy mažu...Ten jejich "SLAVNÝ" projekt s HD se nezdařil. Pokud i kdyby jen 1 prodávající HD přijímač vykazoval známky trhání a sekání, tak je to vysílání ...F.A.K.E... ;) Rv

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008

RE: Nemci nám pripravili ...

@marco37 je vidět, že jsi znalý světa...

vasek33
Registrace: 6/2005

skopcaci nafoukany mysli si ze vsichni padnem na (nevhodné slovo) ;P

image
Registrace: 10/2008

PeMa

Prosím tě, můžeš se tam optat na tento problém? Mám kartu HD+. vše mi jede akorát jeden program mi kostičkuje i zvuk se seká " SUPER RTL HD " - Astra (19,2°E), freq. 11,641 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Nevím co mám dělat. Skoušel jsem to asi 2 -3 krát transponder smazat i nahodit a nic. Stále to nejede, jak by mělo. Síla signálu mám 85 - 88%. Mám HD box 9200 pvr. Skoušel jsem to i v modulu - Nagra 3. Skoušel jsem i vše smazat - programy na AStra 19.2. a take nic. Jde mi oto jěstli to budou řešit. Určitě nejsem jediný co mu to blbne v i na jiných mašinách. Děkuji za tlumočení a za radu pokud možno kutil..

Ohlásit tento příspěvek

kutil
Registrace: 3/2006

Pre Saxona: Ak máš záujem, pošlem ti môj setting, na ktorom je opravený TP 77 u ktorého spomínané problémy pretrvávajú. Ináč ostatné šlapú ako víno-aspoň zatiaľ.

Pre kutila: Pozriem sa ti na fórum, či náhodou niečo nepíšu o týchto problémoch a dám ti vedieť. Tých prijímačov je tam mraky a priznám sa, čítať to všetko bych potreboval mesiac dovolenky.OK?

PeMa

Nejen nové německé HD transpondéry

Totéž chování 3sek. obraz pak boot se mi objevilo na SkyNews 12604H, který před naladěním všech těch nových HD transpondérů normálně šel.

Na samotných nových německých HD jsem to nepozoroval, možná to bylo tím, že jsem je jen rychle proladil jestli to naskočí a nenechával to na nich dýl. Dnes tedy budu testovat víc.

Vantage 1100HD, 2.5201.

HaryFotr
Registrace: 2/2006

RE: Nemci nám pripravili

@ PeMa jak jsem psal můžeš poslat setting TP 77 na můj SKYPE? Zásadně nedávám svoji e-mail adresu na Parabolu (SPAM atd.)
Jinak přes SKYPE ano.

vasek33
Registrace: 6/2005

Tak chlapi, zdá sa, že nové programy začali vysielať iný stream napr.level 40 a všetky s HTPCS Cyberlink dekodérom a to zrejme spôsobuje fakt, že naše prijímače nevedia korektne spracovať daný signál. Žiadny kanál od ZDF HD nebeží čisto a v poriadku. Dekodér interpretuje stream 720p zdanlivo ako interlaced a spúšťa Framerate 100Hz. Uvidíme do budúcna ako sa vysporiadajú samotní nemci s takýmto problémom a tým som aj nepriamo odpovedal kutilovi, pravdepodobne asi treba počkať, technické problémy s HD kanálmi časom odstránia.

PeMa

PeMa,to bude asi ono co pises,protoze kdyz dam na mem Humaxu 5100s vystup na HDMI na Original obraz,tak se to na tech novych programech tvari na mem tv LED Samsung jako ze jsou v modu 1920*1080i/50hz a az za 1,5s se to prepne spravne na 1280*720/50hz.Dela to pomalu na vsech novych HD programech pri prepinani.Pred preladenim vse ok,kdyz se to preplo do 1280*720 tak prepinani bylo neperusovane a plynule a preplo se to az zase kdyz byl program v 1920*1080i v HD nebo Sd kvalite a prepinani bylo opet plynule.Kdyz nastavim vystup na HDMI na 1080i,tak je vse ok a prepinani je plynule.Uvidime jestli se to casem zlepsi.

HYPER
Registrace: 11/2010

Byl by tu anténář s měřákem z Prahy 6/Prahy Zápas/Kladna, co by přejel přeměřit a srovnat parabolu? Vůbec nechytám ten novej TP s ARD HD. Díky zigac@centrum.cz

Zigáč
Registrace: 10/2010

hyper

díky za jednu z mála konstruktivních reakcí!!

Osobně na mém Vantage s novými programy viz:

https://www.parabola.cz/clanky/4639/19-2e-startuji-nove-fta-hd-programy-3sat-hd-zdfkultur-hd-a-dalsi/

problém nemám, ale nic z toho zatim nevysvětluje, proč zásek systému způsobuje detekce TS transponderu 11954H.

On Air!

Saxon

Vždy existovala možnosť ako techniku o.j.e.b.k.a.ť., lenže je to na úkor nesprávneho fungovania. Podľa môjho názoru je správne, že prístroj funguje takto, že ho radšej vypne sám, dáva nám týmto najavo, že niečo nie je v poriadku, aby sa nám niečo laicky povedané na ňom neposralo. Zatiaľ to vyzerá všetko OK až na tú 77. ;)

PeMa

pema

Ano, mám stejný výsledek. Naštěstí se lze bez TP 11954 uplně obejít.

On Air!

Saxon

@ Saxon

Ja som to obišiel úpravou settingu a ide mi to bez problémov. Ak chceš, môžem ti ho poslať. Ináč podobný problém je aj na Hispasate 30W s kanálmi VIT na frekvencii 12265 H 27500 S2, kde tiež prijímač identifikuje všetky ako HD ale dekodér na výstupe ide SD. Podotýkam, že 1-3 idú zle, 4 ide správne. Tiež je nutné upraviť v settingu a ide všetko ako má.

PeMa

Samozrejme, že u tej frekvencie z Hispasatu je Vertikál-som sa tam pomýlil! ;)

PeMa
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra