Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vantage HD7100S

Mám problém s nahráváním, vždy mi to nahraje max. 20 minut. Jak přes časové nahrávání, které naprogramuju aby nahrávalo 2 hodiny, tak když zapnu REC, tak to ukazuje že to pořát nahrává, ale když to zastavím tak je na HDD nahráno třeba pouze 9 minut. Mám VANTAGE HD7100S modul:NEOTION s logem Skylink, Kartu:Skylink Irdeto ICE, HDD:WD 1TB se zdrojem který je naformátován celý přímo v přístroji. Co s tím, Mám raději koupit flešku, potřeboval bych ale aspoň 32GB, jakou vybrat,mám 16GB ale ta je asi pomalá, sem tam to kostičkuje.

krejcim
Registrace: 8/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

@ krejcim

Sa ti omlúvam, nie som doma, neviem to naspamäť, ale nič nepotvrdzuj rýchlo-iba to viac dokurvíš.

PeMa
Registrace: 2/2011

@ krejcim

Tu máš pomôcku:http://www.youtube.com/watch?v=4-7fNCcXQFU

Nakoniec odfajkni ten quick format, aby tam bolo prázdne políčko. Prajem pekný deň.

PeMa
Registrace: 2/2011

To: krejcim

Tu som ti nahodil software na particiu diskov, na ktorom urobis nielen HDD, ale v pohode aj hocijaky USB kluc. Dava siroke moznosti pouzitia a funguje od Win XP po Win 7....
Pridal som tam este aj vynikajuci software na kontrolu a opravu sektorov, ktory sa obcas moze zist. (Osobne urobim boot cd a potom spustim system cez moznost "2" a on si potrebny disk skontroluje a opravi).

Naucne video z Paragon 9 (ja som uploadol 8.5): http://www.youtube.com/watch?v=0rbhi8Ecet4

Video k HDD Regenerator: http://www.youtube.com/watch?v=ou9XQMCD7lc

Link: http://uloz.to/xyW2DBk/partition-and-hard-disk-regenerator-zip

----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

RE: Vantage HD7100S

- HDD si formátuj v PC
- inak by som rád vedel, akým spôsobom si spustíš nahrávku vo Vantage ( napíš postup )...

jarino1978
Registrace: 2/2007

RE: Vantage HD7100S - jarino1978

Vyzkoušel jsem naformatovat v PC, šlo mi pouze rychlé formátování, nevím jak dát FAT32 pomalu!? Nahrávku pořídím stylem, pustil jsem NOVA HD počkal ale půl minuty, dal REC, zeptá se to jestli chci ukončit na konci pořadu dám NE, limit nahrávky mám v PVR na 8 hodin. Přišel jsem za 2,5 hodiny stále to nahrává signalizuje to jak přijímač, tak HDD pořát bliká. dám STOP zaptá se mě to jestli chci nahrávání ukončit dám ano. Chvíli to něco chroustá, čekám.
Až přestane blikat HDD dám menu, pvr vjedu do record a tam už vidím 4 soubory jeden má cca 1508MB pak dva soubory malé a další soubor cca 787 MB, zajedu na ten první, jediný který jde spustit a dám OK. Spustí se mi přehrávání. a už vidím že nahrávka má pouze 38minut. Zapl jsem to na začátku pohádky bajaja a končí to někde uprostřed. Pro jistotu jsem dal přetáčení a opravdu to skončilo po 38 minutách. Co teď??? Co dělám blbě, když ještě kolem Vánoc mi to fungovalo. Vyměnit napájení HDD? Naformátovat v PC pomalým způsobem,nevím jak FAT32 pomalým? Díky za radu všem. Nebo je VANTAGE tak špatnej?
Objednám si třeba jinej HDD se kterým to pojede, doporučte prosím někdo.

krejcim

Ahoj, stale pises ze nevies ako dat format na pomalo....
Vsak pomaly je to, ze ak si na Windowse, tak nezasktnes Rychle formatovanie (Quick Format). http://imageshack.us/f/259/format.png/
Ostatne nechapem preco nenainstalujes ten soft co som ti nahodil aj s videom co a ako.... Ak mas trosku IT krvi a anglicky slovnik poruke, tak s nim nebudes mat problem. Ak si to este nenainstaloval, odporucam urobit!
Mimochodom ak uz budes mat disk von z Vantage a napichnuty do PC, tak nainstaluj aj ten HDD Regenerator software.
Kedze disk bude ako vedlajsi a nie ako hlavny, mozes kontrolu urobit priamo pod Windowsom...popripade pre 100% napal CD a spusti pri starte kompu a potom vyber ten disk s volbou "2: - Kontrola a Oprava. Moze byt, ze je na disku nejaky vadny cluster a tak ti to blbne. Iba nedavno som kolegovi opravoval tymto softom Seagata. Windows mu mrzol a po preinstalovani sa ani nedal nainstalovat driver na wi fi zariadenie. Seagate tools opravil iba cast disku s hlasenim, ze disk je poskodeny... Po spusteny a oprave HDD Regeneratorom disk zacal posluchat a neposlusny driver bol nainstalovany za zopar sekund!

Chce si to iba sadnut a vyskusat zopar veci.Vyskusat a naucit sa niecomu novemu ;). Inak je kazda nasa rada nadarmo, pretoze nik z nas ti ten disk iba cez diskusiu neurobi....

Dufam ze sa sete ozves a napises ci ti to funguje. Prajem nervy a uspech! Tak zatial.

S pozdravom
sato
----------------------------------------------------------------------------------
Be independent and your TV screen will never be the same. ;)

sato

to: sato

Včera jsem neměl moc čas si hrát s tím formátováním ani kontrolou disku, dnes a ve čtvrtek taky moc času nebudu mít, práce a zase práce. To formátování znám, v IT jsem na tom taky myslím obstojně. Jedná se o HDD takže tam v normálním windows formátování nejde dát FAT32. Pouze mám na výběr NTFS nebo exFAT, což je mi pro VANTAGE na nic. Pokud tam strčím flashku, tak FAT32 jde, to odškrtnutí fajfky rychlé formátování je jasné, jenže nemůžu vybrat FAT32. Vyzkouším přesně co píšeš a dám vědět. Mám jednu otázečku proč už nejezdíš F1?

krejcim

@krejcim

nič neformátuj už, rýchly formát stačí.
Ale...
Nahrávku si spúšťaš zlým spôsobom !!!
Nemám už origo DO, ale UNI DO, ale na origo DO musíš mať list nahrávok, na ovládači je to niekde dole, ikona listu, alebo daké dačo. Stlačíš, dostaneš sa priamo do recordu, tu máš nahrávky v súboroch ( názov súboru = názov nahrávky z EPG ), stlačíš a hrá to všetko v kuse.
Tvojim spôsobom len prehrávaš nahrávky rozdelené po 1,5 GB, čiže logicky ti neprehrá všetko v kuse, ale len manuálne rozdelené súbory !!!

jarino1978
Registrace: 2/2007

RE: Vantage HD7100S - jarino1978

Tím to není, mám origo ovladač, takto jsem to spouštěl taky, tlačítko se jmenuje F2 Media, vím co myslíš. Dělal jsem to i tak, že jsem něco nahrál, ani to ve Vantage nespouštěl, vypnul Vantage ovladačem, pak vzadu na nulu, připojil k PC a na PC jsem viděl že to má jen 2,2GB a mělo to mít daleko víc protože jsem nahrával 6 hodin. Nahrávám pouze naše české "low HD" Teď formátuju pomalým způsobem ale na NTFS protože posr.win7 neumi HDD FAT32 pomalu. Už to jede 3 hodiny a je tak 20%, Pak to přeformatuju rychle na FAT32 a otestuju jak psal Sato. Asi dám na Vantage HD7100S tovarni nastaveni, naladim pouze NGCHD, připojim HD a testnu. Určitě dám na tomto foru vědět jak to probihá. Jinak díky za rady, každej z Vás mě posune kousek dál, to jsou věcy ktery jednoho člověka třeba nenapadnou, pak tě někdo posune a tebe hned napadne něco dalšiho. Díky kluci! nebo i holky??

krejcim

Ahoj, este ma napadla jedna vec. Pouzivas origo firmware....
Neskusal si nikdy svoju 7100 naladovat s neoficialnym software? Ja mam hned od zaciatku na svojej 8000 Jepssen a nik sa zatial z rodiny nestazoval. Citacky beru vsetke karty (vratane update klucov), ktore som vyskusal (TNK, Sky UK, Skylink/CsLink - CRW,Ice a Irdeto a TNT Sat), prijimac je rychly a skenovanie uzasne! Na prijimac vsak nikto nenahrava (jediny HDD mam v DM8000 na ktorom santi moj synovec) a kedze som pracovne mimo SK, tak ti to ani nemozem vyskusat. Bohuzial :(( .

Ked sa vsak uz s tym trapis tak dlho a zalezi ti na tom nahravani, istotne by som to skusil.....

Tu je cely balicek s Jepssen(+navod v pdf) a Mediastar + navratove softy na oriigo firmware + soft na softcam ak mas zaujem o zopar stanic navyse....

http://uloz.to/xyZTm4f/vantage-na-mediastar-a-jepssen-zip

sato

To: sato

Mám tam orig.sw dříve jsem neměl! Chodilo mi to už i s tím orig.sw. Tak si říkám proč to teď nejde. Taky jsem nad tím přemýšlel jestli tam nehodit neorig, když to nejde, to se mi ale zatím nechce rád jedu v originále. Taky už přemýšlím nad tím jestli nekoupit celý jiný satelit. Potřebuji pro svou práci nějaké přady co se mi líbí v některých dokumentech nahrát a dostat do PC a do střižny.
Teď jsem nahrával TEST na 8GB flash a nahralo mi to celé dvě hodiny co jsem chtěl, má to totiž 6,71GB a to odpovídá (nahraval jsem z NOVA HD), ale v 1h23 minut se při přehrávání zasekl obraz a dal nejede. To byla ale asi moje chyba, protože jsem přesně v ten moment přepl na ČT4 HD. Tohle mi nevadí nepotřebuju přepínat stanice během nahrávání-tohle tedy jen pro info na flash to nahrává! Ale já chci nahrávat na HDD sakra!!! Chyba musí být tedy v HDD,ale člověk nikdy neví. Takže HDD se formatuje a opravdu pomalu už mam zhruba 50%. Stahl jsem si z ulozto vše co jsi posilal, i ten jepssen kdyby nahodou, můžeš to smazat. Ještě se ozvu až pokročím v testování.

krejcim

RE: Vantage HD7100S

Já to vzdávám, naformátoval jsem HDD pomalu v pc, pak jsem udělal kontolu jak psal sato, chyba na hdd ani jedna prostě 0. Formátování trvalo 10 hodin stejně tak i kontola. Na Vantage jsem dal tovarni nastaveni, pripojil HDD, naladil pouze NOVA HD, zapnul nahrávání, běželo to skoro tři hodiny a výsledek na HDD je prvních 35 minut.
HDD i Vantage jsem kontoloval asi každou pul hodinu a oboji běželo!
Vím že to soubory dělí po cca 1504 MB takže se to zaseklo cca v polovině druhého souboru, takže soubory to dělí i přehrává v pořádku. Proč ale nemám celou nahrávku to nevím. Přitom mi to kolem Vánoc nahrávalo na stejný hdd i se stejným firmware v pořádku v kuse třeba 6 hodin.
Teď babo raď!!! Koupím velkou flešku doporučte mi aspoň jakou mám koupit, nějakou rychlou.

krejcim

Vantage HD7100S

Ahoj,
ked sa dari, tak sa dari.... Ked som cital posledne tvoje prispecky, tak ma trosku zarazil fakt, ze to formatovanie ti trvalo 10 hodin. ;P Chapem sice, ze robis s 1TB diskom, avsak v tom Paragonu to trva zopar minut.
Skus este nasledovne veci:
1) Pripoj disk a nainstaluj ten Paragon software
2) Klikni na dany disk a potom kliknutim pravym talcitkom mysky vyber "DELETE PARTITION". Klikni na "APPLY" Ak tam je viac particii, urob tak s kazdou jednou tak, aby nakoniec ostala iba jedna kompletna cast, ktora bude oznacena ako "Unallocated a bude ti pisat celkovu hodnotu disku.
3) Pravym talcitkom mysky potom dosatnes opat menu, kde bude "CREATE PARTITION".
4) Pri "Please specify new partition area" musis mat to maximum co povoluje, ostatne po a za musia byt s "0".
5) Pri "Please select the system for a new partition" si vyber FAT32.
6) Klikni na "APPLY"..cim sa ti jednak urobi jedna particia a vsetko to naformatuje na FAT32. Vsetko nebude trvat viac ako zopar minut!
7) Ked sa to vsetko dokonci, tak klikni opat s myskou na danu particiu a v menu si vyber "ASSIGN THE DRIVE LETTER" alebo nieco podobne. Do ti prida pismeno k disku, tak sa stane viditelny uz i pre Windows. Klikni na "APPLY"
8) Opat klikni na disk a v menu najdi "SET DISK AS ACTIVE" alebo tak nejak. To ti urobi disk aktivnym a po kliknuti na "APPLY" a dokonceni procesu je disk taky ako ma byt!

Po kliknuti na pismeno v "Moj Pocitac" a informaciach o diske budes tiez vidiet jeho kapacitu a sytem naformatovania, co uz ma byt FAT 32. Teraz uz budes moct vypnut kompik a napojit disk do Vantage. Ak ani teraz nebude fungovat ako ma, tak daj na flasch ten Jepssen a skus to s nim. Soft mas prepaleny za okamzik.. Ak to bude blbnut i pod JEPSSENom, tak tu napis odkial si a popros niekoho v tvojom okoli kto ma Vantage 7100 ci 8000 aby si tu skusil u neho.... Snad sa niekto najde.
Ak nie, tak doporucujem disk predat a zaobstarat si napriklad Seagate Pipeline, ktory vlozis do toho case od sucasneho disku (iba prehodis disky, nic viac), popripade to narvi do satu napriamo..ak ten disk nepotrebujes prenasat hore dole velmi casto. Ja pouzivam Seagate Pipeline 1TB vo svojom DM8000 vnutri a zatial som problem nemal, hoci tam synovec nahrava dost casto...

Pokracujem v dalsom prispevku, kedze uz nie je miesto.

sato

Vantage HD7100S

Inak uz ozaj neviem co by si mal urobit. Flasch disk ak uz by prislo na to, tak odporucam SanDisk Cruzer Fit 32GB. Je malicky, takze ti nebude nikde zavadzat a najma ho nezlomis. Osobne mam na VU+ Uno 16GB verziu a ziadne trhanie ci iny problem nepozorujem.

Narychlo som nenasiel 32GB verziu, tak aspon link na ceny 16GB verzie v CR: http://usb-flash-disky.heureka.cz/sandisk-cruzer-fit-16gb/

Ako vyzera Cruzer Fit na VU+ Uno spredu: http://img521.imageshack.us/img521/7557/p1080876d.jpg

Stranka vyrobcu: http://www.sandisk.com/products/usb-flash-drives/cruzer-fit-usb-flash-drive

Osobne by som uvazoval este nad Lexar Echo ZX, ktory v CR zozenies: http://usb-flash-disky.heureka.cz/lexar-echo-zx-backup-32gb/ .

sato

To: sato

Zkoušel jsem to i tím způsobem co píšes s tím paragon software, to bylo ještě před tím dlouhým formátováním, taky jsem partition odstranil a vytvořil znovu, vždy dělám maximální velikost i nastavuji jako aktivní. Máš pravdu tam to trvá chvilku, ale neumí to dlouhé formátování, které ověří celý disk a označí případné vadné sektory. Nebo jsem na to nepřišel. To dlouhé formátování ve windows už jsem dělal z nouze, chápeš? Tonoucí se stébla chytá, se říká u nás na Moravě. Kašlu na ten hdd koupím tu 16 GB flešku co máš ty vyzkoušenou! Nebudu experimentovat nemám na to už nervy, bude mi muset stačit a hotovo. Tady jsem ji našel a objednal.
http://www.softcom.cz/produkt/sandisk-cruzer-fit-16gb-usb-20/?flist=1
HDD dovnitř ne, potřebuji nahrávky přenášet do pc. Rozdělené nahráté soubory spojuji programem (DVR-Studio HD 2) nevíš zda je něco lepšího? díky za všechno, za fotky, odkazy a tak. Ses borec sato.

krejcim
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra