Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem 36E na T90 - Ostrava

Tímto bych navázal na témata

https://www.parabola.cz/forum/topic-64920/

https://www.parabola.cz/forum/topic-70761/

Děkuji Mistrovi "samorost" za poskytnutí kruhového LNB GT-SCIR40 za pusu :-)

Mám Torroida 90 se středem na HotBirdu 13 a rozsahem 5W-28E, takže jsem byl smířem s posunem celého toho krámu na východ. Přesto jsem dal ten kruhový LNB úplně ke kraji a ejhle..... naladil jsem všechny DVB-Skové stanice z družice 36E se sílou cca 5-6dB, zkusil jsem otočit parabollou na východ, signál se nezlepšoval, takže pozitivní hledisko je to, že si nemusím rozhášet zbytek Torroidu a nastavovat zbylých 8 LNB, negativ je ten, že síla signálu se nijak nezvyšuje a DVD-S2 programy vůbec naladit nemohu, Zkusím jak mi poradil "samorost" otočit s celým Torroidem ve směru hodinových ruček, i když zde si asi oslabím příjem družic na západě (5+4W). Jinak tento konvertor má oscilátor oproti univerzálním LNB posunut o 150MHz, takže buďto při manuálním ladění nacvakat do přijímače frekvenci o 150 MHz nižší, než je reálná frekvence družice, nebo v satellites.xml to přepsat natvrdo. Jinak v DM800HD mám nastaven UNI LNB a pravotočivé frekvence hledám jako Horizontal, levotočivé jako Vertical...

hotovyrad
Registrace: 3/2011
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

hotovyrad

Ta Platforma tam tam už dávno je, signál je máličko vyšší ako u dvbs2 NTV. Problém ale je, že potrebuješ kartu aj modul.Bez modulu to zatiaľ nikto neotvoril. Ináč signál v noci a ráno kolíše a to dosť.Na 80tke asi 100km východne od teba v noci a ráno na dvbs2 no signál na obed 8db.Použil som starú 80 na skúšku , tá 120 v Ostrave bude OK.

mate
Registrace: 9/2008

to mate

Já mám kartu Platforma origo, jede v DM 800 s nějakým ruským FW - už třetím rokem.... Programy z Platformy na 36E jsou, ale mám pocit že jen pod hlavičkou NTV, oficiálně běhá Patforma na 9E, ale na podzim má z této pozice zmizet.... Dle toho, co píšeš se jen přidá jiný CAID a je to, to je jasné, že nebudou dublovat stejné programy na jedné družici do dvou beamů.... no, budu sledovat nějaké inzeráty a tu 120 pořeším.... a pokud se nas*ru.... držák mám, možná jej o víkendu navrtám a zkusím tu stovku, člověk nikdy neví....

hotovyrad

@hotovy

Asi pred mesiacom začali vysielať už aj na 36e.Je to ta istá Platforma ako na 9e . Je tam už všetko čo na 9e . Nehovorím o NTVHD. Je to Tricolor a pochybujem ,že sa tam objaví ďalší paket s takou istou ponukou. Platí čo som písal je nutný aj modul len s kartou to zatiaľ nejde . Ahoj.

11766 L
tp ER3 Kinopokaz HD 1 DVB-S2
MPEG-4/HD
DRE-Crypt 27500-3/4
8PSK

mate
Registrace: 9/2008

to mate

No jo, takže lepší svazek, než tady ten stávající nebude, takže není na co čekat....O víkendu vrtnu tu stovku, možná to bude stačit :-)

hotovyrad

Offset 100

Nainstaloval jsem noname Offset 100 pro tu 36.... Naladil jsem VŠECHNY stanice od NTV a Trikoloru, včetně všech HD v DVB-S2, dle ukazatele na Dreamboxu DM800 HD mám 95 procent stanic mezi 10 a 12,5 dB!!! jsem nadšen!!!

hotovyrad

Změna LNB

V kenexu jsem za 475 i s poštovným koupil Golden Interstar GI-102 a jsem příjemně překvapen. Zisk se v celém spektru zvedl ještě o cca 2 dB (nejslabší HD transponder 11072 mi jede na 13 dB), takže mám tu rezervu, kterou jsem potřeboval a i s mou noname offsetkou si troufám říct, že mě na 36E nic nevyvede z míry a tu Platformu mohou pro mě za mě na devítce zavřít už dnes :-)

hotovyrad

RE: Příjem 36E na T90 - Ostrava

Pozdravujem

Potreboval by som poradiť, ako nastaviť skew na LNB pre "TRICOLOR HD , frekv.11,766/27500/L . Neviem čo to zn. "L"

Ďakujem.

Supportsat.cz forum CZ a SK fórum pro fandy satelitního příjmu

allek
Registrace: 5/2011

to allek

L je levotočivá polarizace, předpokládám, že máš točivý LNB

hotovyrad

@hotovyrad

pozri tu na parabole,,Bazar,,mas tiez antenu na predaj--trocha je vacsia

SURDA
Registrace: 9/2007

to Surda

díky, ale nepotřebuji... vytáhl jsem ze sklepa No name 100cm offset, kde jede sólo 36E a chytám se solidní rezervou vůči špatnému počasí celou družici, i HD kanály :-)))

hotovyrad
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra