Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Měření signálu

Po dnešním ladění satelitu mobilem s manželkou,bych nejraději pro svou potřebu sehnal něco za rozumný peníz.Co jsem vyčetl mohl by stačit přijímač openbox X8XX ale musí být k němu nějaký lcd display problém je že na střeše jsem bez elektřiny tudíž potřebuji něco na akumulátory...Někde psal tuším Saxon,že by mohl stačit přijímač TechniSat DigiPlus STR 1 i bez obrazovky,ale nevím jestli by šel rozjet na akumulátor.Nemáte někdo nějaký nápad nebo typ jak něco podobného sestavit?
Obyč.měřák pípák je asi na nic,profi.neuživým a otravovat technika a čekat až bude mít čas se mi taky nechce.... Dík všem za radu

betisa
Registrace: 8/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

to betisa

Pokud máš Linuxový přijímač (tento neznám) tak Ti stačí telefon na Androidu a aplikace Enigma Signal Meter.... mobil připojíš přes síť a na displeji Ti běhá úroveň, kvalita a i BER... telefon si izolačkou připevníš k zápěstí, kterým kroutíš s LNB a ani nemusíš uhýbat pohledem :-)

hotovyrad
Registrace: 3/2011

betisa

s šikovně udělaným settingem v STR1 to zvládneš v pohodě. Ale přívod 230V budeš muset nějak vyřešit, nebo nějaký měnič na 230V st.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@saxon

ja vím ale Androida nemám ani notebook s WIFI mě zbývá jedině nějaký přijímač který by šel rozjet na akumulátory a ty bargrafy by zobrazoval na svém display což asi ten Technisat umí..jen nevím jaký je problém rozjet ho na baterie.
Třeba se saxon vyjádří...
:)

betisa

RE: Měření signálu

Tak zjišťuju, že Fko dotahovaný kleštěma je úplný houby oproti tomu, co za metody používají jiní, třeba mobil chycenej izolačkou na ruce, to fakt nemá chybu - určitě vyzkouším :laughing:

Pitomec
Registrace: 9/2011

Ano, STR1 umí na svém displeji zobrazit oba bargrafy s celkem svižnou odezvou. Na akumulátory ho rozjet můžeš, ale pouze s měničem. Ještě mám doma TS1 COMBO Technisat, ten lze napájet z externího adapteru, ale má jen obyčejný 7segment displej, kde se zobrazuje údaj "kvalita" v dB škále. Stejné hodnoty, jako dolní bargraf, po volbě zeleným tlačítkem. Taky by to šlo.

On Air!

Saxon

to pitomec

Tak když chci, vemu si firemního Openboxe 30, ale pro domácí nastavení když máš receiver v druhé části baráku proč ne... nic to nestojí

hotovyrad

betisa

Máš OK nápad a s tou T. STR1 jsem si to taky myslel jako Ty a stavěl jsem parabolu i na zvuk - jak - toho necháme, ale ta STR1,i když má SEXI LCD display, Tě vyléčí z omylu, když se setkáš při montáži, nebo opravách s monoblockem v tzv. obráceném gardu a nevíš to, tak bez MINI LCD TV jsem byl v háji a jel jse pro ní. Jinak na základní montáže - 28,2-5°, 23,5° , 19,2° a 13,0° E,stačí nějaký camping FTA sat na 12V=,( mám), který napojíš na motocyklovou 12V= AKU-baterii cca 550,- CZK a k tomu mini LCD TV tak 5,5" a hotovo. I ta STR1 by se dala na ten aku zdroj zapojit. R^ :) :)

CES
Registrace: 4/2007

hotovyrad: V pohodě, jenom mě to prostě rozesmálo :8)

Pitomec
Registrace: 9/2011

ještě jsem

nezažil místo montáže,kde nejde hodit prodlužka 220v R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to pitomec

když ti kvádr sněhu napere do talíře, jinou možnost nemáš :-) Letos jsem měl štěstí, ale loni mi jeden "krápník" parabolu přesně uprostřed zlomil a pak menší kus jen lehce šmrncnul do LNB..... naštěstí nyní ten Torroid je utopenější ke zdi, než klasický offset vytažený ještě na motoru, tak snad už tohle nebudu muset řešit :-)

hotovyrad

re Saxon a CES

Ne ne mám to jen na základní nastavení pro sebe žádný monoblok.Jedna para multifokus a druhá samotné upc.Koukal jsem na Aukru že nabízí ten STR1 někdo za 600 i s dopravou k tomu nějaký akumulátor a měnič??
Chlapi hoďte mi odkazy jaký aku a jaký měnič...jde taky o to abych netahal na střechu 20kg bágl :)))

betisa

Proč by nemohl dělat s STR1 nastavení monobloku tedy nechápu?? Na displeji vidíš i jmého programu a nastavení portů DiseqC přece můžeš udělat dopředu tak, jak vyžaduje monoblok. Opravdu tam nemůžeš dotáhnout prodlužku s 230V?? Prcat se tam s akumulátorem atd, pak ti to v půlce práce lehne, to bych to potom hodil ze skály a šel na kalich.

On Air!

Saxon

@Saxon

No asi by to šlo i když 5pater nad náma ale asi to bude nejjednodušší...Tím bych tedy asi měl všechno vyřešený...tedy pokud ten TechniSat DigiPlus STR 1 sám o sobě bude stačit????

betisa

Popř.šel by k němu připojit nějaky malý led display?

betisa

Co takhle dotáhnout 12V z přijímače k parabole po koaxu. Mnohé velmi levné přijímače tento výstup mají. Po nastavení paraboly se koax přepojí z výstupu 12 V na vstup LNB.

sirda
Registrace: 11/2006

Ještě poznámka k různým diseqc výstupům z LNB. Toto není nutné vůbec řešit. Stačí nastavit parabolu s LNB singl a potom singl vyměnit za MBL.

sirda

to myslíš že rozjedeš nějaký přijímač na střeše po koaxu který budeš mít v obýváku zapojený??To se mi moc nezdá....

betisa

sirda, dobrej nápad R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

betisa

STR1 neni žádnej měřák, je to obyčejný receiver, který na rozdíl od ostatních receiverů dokáže zobrazit oba bargrafy na svém předním displeji, nic víc. Vše ostatní si ale musíš připravit doma u TV. Vybrat a poté naskenovat vhodné programy z nezaměnitelných TP. Pochopitelně správně nastavit DiseqC porty k jednotlivým družicím podle instalovaného monobloku/bude-li instalován/. Přípojit k němu nějaký zobrazovač jistě jde, má dva scarty...

Nejdřív bys měl ten STR1 vidět na vlastní oči, jinak je tato debata zatim vyčerpána.

On Air!

Saxon

Sirda: jestli to dobře chápu jak to myslíš, to chceš napájet po koaxu receiver u paraboly 12V výstupem, kterým jsou vybaveny některé receivery?? Tyto výstupy jsou ale normovány na ovládací účely a garantují výstupní proud cca 50mA a tím žádný receiver ani nenastartuješ. Jestli tedy správně chápu tvoji myšlenku?

On Air!

Saxon

Saxon

Asi máš pravdu.To byl jen takovej momentální nápad, ale ještě jsem to nezkoušel. Původně jsem myslel napájet tímto výstupem měřák. Ale určitě by to mělo jít s připojením ext. zdroje 12 V zapojeném někde v pokoji.

sirda

ta prodlužka

pro občasné měření je ekonomicky nejlepší řešení R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

To pierrepetr: Ale, ty jsi obhájil krabici s vínem, že jsi opět zde? :)))

Longines
Registrace: 3/2012

Dovolím si doplnit tento nápad. V bytě se může na tu chvíli napíchnout akumulátor pokud je těžký, třeba z auta.
A nebo tam rovnou pustit 230 V. Ale zase by to bylo pracné zredukovat a dodržet bezpečnost.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Používám i tohle, vadí to? http://www.alibaba.com/product-gs/424525532/7inch_sat_finder.html

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra