![]() |
|
Měření signáluPo dnešním ladění satelitu mobilem s manželkou,bych nejraději pro svou potřebu sehnal něco za rozumný peníz.Co jsem vyčetl mohl by stačit přijímač openbox X8XX ale musí být k němu nějaký lcd display problém je že na střeše jsem bez elektřiny tudíž potřebuji něco na akumulátory...Někde psal tuším Saxon,že by mohl stačit přijímač TechniSat DigiPlus STR 1 i bez obrazovky,ale nevím jestli by šel rozjet na akumulátor.Nemáte někdo nějaký nápad nebo typ jak něco podobného sestavit?Obyč.měřák pípák je asi na nic,profi.neuživým a otravovat technika a čekat až bude mít čas se mi taky nechce.... Dík všem za radu |
betisa
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 318 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
sirdato už bych radši přes redukci cinch-fko a vyhýbku poslal na střechu AV a na malém LCD kontrolovat teploměry,nebo bezdrátový přenos AV se slušným dosahem,tu vyhýbku jsem nikdy neřešil ani netuším jestli by to reálně chodilo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
betistaMotocyklová baterire 12V=, je dnes o rozměrech cca 120x150x100 mm a má cca 3.AH - což je dostačující a pozor ty aku jsou klasické a gelové musí se koupit dle aku nabiječky. Tu TV mini LCD na Aukru koupíš se štěstím, už za 600,- a za toho camping SATA na aukru jsem dal 170,- CZK. Pro Saxona - Když o tom monobl. nevíš, že je v obr. gardu, tak čumíš co se dějě. Jde jen o zkušenosti a dnes už to vážený kolego vím a píšu o zkušenostech. A jak se kolego M.S. líhnou u Vás kapři. U nás u O.H. super sluneční den a dnes jsem na chalupě, sundal z komína - oprava po zednickéu, obě paraboly + konzole a bude tam nová 8O cm na 28,5° + 23,5° a 19,2° E + 60 cm na 13,0° E. R^ :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Měření signáluobrácený gard má pouze serie Inverto, která byla dělaná pro jednoho českého zákazníka, jinak je to všude stejné. Navíc pomocí dlaně přiložené přes hrdlo jasně poznáš, které jede a které ne. Tohle jsou všechno věci, které lze připravit a odhalit dopředu.Kapři jsou v pohodě, nejchutnější pak ze sádek, aby nesmrdělo maso rybynou... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
možná bybyla ta vyhýbka byla jednodušší,kdyby se po koaxu poslal ten AV přenos R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Ještě dodatekdo absurdna,k TV sat s UHF modulátorem,přes vyhýbku Sat,TV poslat k parabole,tam vyhýbka Sat/Tv a nakrmit malé LCD s analogovým tunerem,můžeš kontrolovat teploměry a je to za pár šupů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Měření signáluSlabina je stale v akumulatoru toho LCD. S STR1 a prodluzkou 230V se tam muze smolit pul dne. Mam Rovera a tam jsem se musel s problemem AKU vyporadat podobne, bez prodluzovaku 230V napriklad na Quad vubec nejdu. Nastesti jsem se nesetkal s pripadem, kdy by se nedalo 230V natahnout k taliri. To jen tak na okraj.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonna nastavení jednoho LNB,nebo monoblocku by ten vestavěný akumulátor měl stačit,souhlasím na složitější montáž,prodlužku a svačinu sebou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Měření signáludneska jsou nejvetsi zrouti prave ty displeje, kazdej by chtel dotykovej a poradenej velkej a vydrz jako N6310i. Ja mam dotykac s 17cm uhloprickou, kdyz delam DVB-T v pasivu, nebo singl LNB, tak tam muzu byt i dve hodiny, jakmile delam Quad, tak mam za chvili po (nevhodné slovo). Uz jsem vyreklamoval baterku, dokonce jsem dostal novej merak a chova se to fur stejne. Takze prodluzka to jisti, levne a spolehlive. Musim se smat, jak u tech levnych meracku s LCD displeji uvadi vydrz 3 hodiny a pritom to nevazi ani kilo cele. Kdyz to zapoji na Quad, tak to nevydrzi ani dvacet minut...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxonjasně,pokud s tím živíš i LNB,není divu,já jsem nabízel řešení jen jako odposlech z přijímače,tam to hodinku vydrží R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Měření signáluvsak on uz si nejak poradi, ja uz odbocil k tematu, ktery se tyka primo me.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měření signáluStačí Pb aku a vydrží to fachat i několik dní. Sice se to krapet pronese, ale pořád lepší, než se otravovat s prodlužkama. |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
ve své podstatě.... to není o měřáku.... Technicky erudovaný člověk si vystačí i s tou pomůckou v mobilu a blbci nebude stačit ani přístroj za dvacku... |
hotovyrad
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 1 832 |
![]() |
|
RE: Měření signálutak jsem z5 noční utekla a koukám diskuze se pěkně rozjela já půjdu do toho TechniSat DigiPlus STR 1 a koupím pořádnou prodlužku...bude to asi nejsnazší řešení,jen ještě kdo víte jaký má display ten Technisat v porovnání s Dreamem 7000(toho jsem měl).Nebo ještě hoďte někdo do placu nějaký přijímač s pořádným displeyem a dobrou odezvou bargrafů... :(( |
betisa
![]() |
|
RE: Měření signálukup si satfinder s lcd, videl jsem satlink ws-6902 za 2990,- kc, prijimac na mereni hmm, do je jak zpatky na stromy. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
re CESJen se zeptám nemyslel jsi na tu 8Ocm parabolu 28,2° + 23,5° a 19,2° plus na další Hotbird? Jaký to má důvod?Nebylo by lepší vzít pořádnou 85cm parabolu a tam to nasázet všechno to by mělo pobrat ne?Já totiž taky uvažuju ,že bych přidal tu družici 28,2 jako čtvrtou na multifokus.... |
betisa
![]() |
|
rj45 satlink ws-6902Koukal jsem olmisat ho má za tu cenu...co na něho říká odborná veřejnost zde na foru :) nechám si poradit... |
betisa
![]() |
|
RE: Měření signálunevím, co na to odborná veřejnost, ale vypadá líp jak ta čína co jsem dával odkaz. A za ty prachy neváhej, tahat za s sebou kabel, to fakt dělá u zákazníka docela "dobrej" dojem.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
betisaJá už to tak tam mám a ta 6O cm byla první (viz foto galerie) a přidal jsem tam již dříve používanou 85 cm dural parabolu Strong a v úchyt bodech už byla od větru deformovaná a se 4 LNB na 13,0°E to už nešlo. A v budoucnu si možná místo 6O cm dám nějakou 1O5 - 12O cm na pozicioner. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Měření signáluusb tuner s tim chipsetem co umi i spektralku a muzete s notebukem na strechu i bez proudu :) v pripade nejakyho netbuku to je uplna hracka :) akorat ten tuner bude stat pomalu vic nez ten buk, ale co by ste pro svoje hobby neudelali ? :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Měření signáluPůjč si někde UPSku dotáhni ji na střechu ( se prohneš ) ale na chvilku na nastavení by to mohlo stačit.A nemusíš řešit napájení z aku,prodlužky a tak. |
JirkaKa
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 79 |
![]() |
|
RE: Měření signáluAlibaba má dobré cenové ponuky sat. produktov, ale čo poštovné - nie je drahšie ako výrobok? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
RE: Měření signáluŽasnu co v dnešní době vymýšlíte, akumulátory, prodlužky, přijímač na střeše... Přitom je to tak jednoduché, už to tady popisoval hotovyrad. Mobil nebo tabletek s Androidem a Enigma dole. Mám tam kompletní setting, mohu si točit i motorem a vidím všechno. Ale já se tím neživím tak to možná špatně chápu. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
visper a spolto je fakt tak těžké pochopit, že váš nápad je pro tazatele uplně mimo, jelikož nemá doma nic, co jede pod Enigmou, či kde rozjet plugin od Krkadoni??Je mi jasné, že se Vám to líbí a připadá jednoduché, já mám doma linuxe taky a taky jsem si to zkoušel/moc se mi to nelíbí/, ale proč bych to měl tazateli cpát, když je jasné, že to je pro něj rada uplně k ničemu. Pokud tedy nechce cpát peníze do nějakého finderu, tak proč ten receiver STR1 nezkusit. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
re Saxonpřesně tak jak píšeš,nemám Androida ten plugin od Krkadoni jsem zkoušel ve stolním pc, ale nakonec jsem se rozhodl viz.můj příspěvek níže pořídit jeden z těchto dvou měřákůSatlink ws-6902 nebo Inetfinder SF-201DVB-S jelikož cena 2990,- i s daní je už solidní. Jen čekám na radu který vybrat...??? |
betisa
![]() |
|
RE: Měření signáluAle jo, nic proti tomu, já nikomu nic necpu. Jenom znám hodně lidí co mají Enigmu i mobil s Androidem a při montáži paraboly se domlouvají s manželkou máváním čepicema. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51 | |
![]() |
|
![]() |