Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Měření signálu

Po dnešním ladění satelitu mobilem s manželkou,bych nejraději pro svou potřebu sehnal něco za rozumný peníz.Co jsem vyčetl mohl by stačit přijímač openbox X8XX ale musí být k němu nějaký lcd display problém je že na střeše jsem bez elektřiny tudíž potřebuji něco na akumulátory...Někde psal tuším Saxon,že by mohl stačit přijímač TechniSat DigiPlus STR 1 i bez obrazovky,ale nevím jestli by šel rozjet na akumulátor.Nemáte někdo nějaký nápad nebo typ jak něco podobného sestavit?
Obyč.měřák pípák je asi na nic,profi.neuživým a otravovat technika a čekat až bude mít čas se mi taky nechce.... Dík všem za radu

betisa
Registrace: 8/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

Měření signálu

jak jsem psal výše.... technicky erudovanému a problematiky znalému člověku stačí jen ten mobil s aplikací Enigma signal meter... a blbcům nepomůže ani přístroj za třicet litrů - samozřejmě mám na mysli domácí podmínky, ne profi montážníky. Já jsem svůj T90 sám smontoval, osadil, našrouboval na zeď z okna (taky sám ten půlmetrák) i naladil...a stačil mi jen ten mobil, kde krom výše zmíněné aplikace byla vodováha a kompas... na všech družicích od 1W po 28E mám 80 procent všech HD stanic nad 16 dB/100% (měřeno Dreamboxem DM800 HD), 4/5W mám jedním LNB okolo 12dB, což jsou bez nadsázky špičkové hodnoty.... není to o přístrojích, ale o trpělivosti a selském rozumu...

hotovyrad
Registrace: 3/2011
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra