![]() |
|
Hliníkové parabolyZatím teda mám jen obyč parabolu od Digi TV s multifocusem (4 konvertory) a neštěžuju si. Chtěl bych ale zainvestovat do něčeho kvalitnějšího, kde by byla i pravděpodobnost příjmu stanic jako je Channel 4 HD atd., takže nějakou s rozměry 95x100cm.V jednom obchodě se satelitní technikou jsem se však dozvěděl, že hliníkové paraboly se na slunci ohýbají a jsou nekvalitní. Prodavač mě doslova od koupě odradil. Co je tedy na tom pravdy? Opravdu se deformují? Děkuji. |
iICE2
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyNikdy jsem deformovanou parabolu neviděl, zato rezatejch dost.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyTo kuba: Asi tak :) To iICE2: Prodavač ti bude chtít prodat určitě průhlednou parabolu, jako ten můj. Když jsem se ho zeptal, co to má za význam, tak mi pověděl, že to teď frčí :))) Doufám, že jsem ti teď nenasadil brouka do hlavy a něpůjdeš do plexiskla? :laughing: |
Longines
Registrace: 3/2012 Příspěvků: 652 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyNejedná se o hliník,ale dural,což je trochu jiný pojem !! |
Jaros
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 322 |
![]() |
|
Věc se má asi takto.Především záleží na skutečném materiálu ze kterého je ta parabola vylisována, a na jeho kvalitě. Někteří výrobci lisují paraboly z tenkých a měkkých plechů hliníkových slitin. Takový výrobek je relativně levný, protože množství drahého materiálu i nákladnost výroby jsou malé. Takovéto paraboly jsou ovšem nekvalitní a mají tendenci se bortit. Pokud je ovšem parabola vyrobena z kvalitního duralu, elektronu nebo siluminu, tak není důvod k obavám z nekvality. Takovou parabolu ovšem těžko koupíš za pár stovek.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyKdyž si koupíš hliníkovou parabolu od Fuby, Triax-Hirschmann, Kathrein, nebo Visiosat, tak se ničeho bát nemusíš.Montoval jsem taky hliníkové antény od EmmeEsse, moc se mi s nimi dobře dělalo i cenově byli příznivé, ale z nepochopitelných důvodů výrobce tak odflákává povrchovou úpravu, že je to až hamba, když každému pátému zákazníkovi sleze barva úplně a dalším třema z pěti barva uplně vyšusuje. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyMam na strese zeleznou parabolu od wisi od roku 1992, a nic na ni nepozoruji, ale opravdu neni parabola jako parabola polske a turecke shity tak ale mohu dopadnout. Hlinikova neni vubec nutna. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolydíval jsem se právě na tuto EmmeEsse..http://www.nej-ceny.cz/341371/parabola-95x100-al-emme-esse-cervena.html pokud sleze barva, myslím, že to tak skandální nebude, druhá věc je ale ta, zda by to mohlo mít i vliv na kvalitu příjmu? |
iICE2
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyna kvalitu příjmu ne, ale pouzdro LNB se ti za chvílku propálí jako papír, stejně tak držák LNB.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyEmme Esse taktéž nedoporučuji, stejná zkušenost jako Saxon. Povrchová úprava na dvě věci, resp. cc. za 3 měsíce barva totálně slezla dolů! Rv |
Casio
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 552 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyjako saxon, a ještě bych doporučil paraboly Fracarroto RJ45: Wisi, Polytron i Astro jsou výborný ale cenově jsou dnes bohužel mimo :-( |
Squere
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyMam dve EmmeEsse v takom hnedom prevedeni, jedna ma cca 4-5 rokov, je na streche, kde doslova od rana do vecera na nu pece slnko, ale povrchova uprava je uplne v pohode. Mozno bola vadna len nejaka vyrobna seria, neviem.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 632 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyMám 7 let duralovou Gibertinku a bez problému jak s nastavením,tak s povrchovou úpravou laku.Je pravda,že je poněkud dražší než zmiňované železné (což je jediná nevýhoda),ale jinak podle mého názoru se jedná o kvalitní parabolu a navíc se dá sehnat i originální kovový multifokus.Je pravda,že původní plastový držák na jedno LNB stojí za prd. |
Jaros
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 322 |
![]() |
|
LucaJo jo, to o špatné serii jsem taky slyšel, ale nevěřim tomu. Těch sloupaných a vyšusovaných antén je taková spousta a neni to z jednoho období. Je pravda, že mám i takové zákazníky, kde se odstín EmmeEsse viditelně nezměnil, ale to na věci nic nemění. Emme má povrchovku opravdu špatnou, to je bez debat. Přece nebudeme ještě zjištovat, jestli se u sloupaných antén topilo uhlím, nebo dřevem, nebo čím ještě... :OOn Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyAj ja mam 2 paraboly EmmmEsse 100cm a na jednej ktora bola kupena 04.2008 tak vybledla uplne do biela a predtym bola siva a zacala sam mi v strede lupat farba na 3 miestach a na kraji, je pravda ze som ju dost umyval vtacieho trusu a trus ma nepriaznivy vplyv na lak a farbu :8)na druhej parabole vsetko poriadku ziadne vyblednutie ani lupanie farby, skor asi nejaky flakac v EmmeEsse robi na jednej smene a neodmasti dokladne parabolu pri nanasani farby :) Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyTak páni kuci ja vám teda neviem. Emme som namontoval možno 60-70 kusov. Určite jedna várka 50 ks bola O.K. Ani na jednej som nespozoroval žiadne známky vady povrchovej úpravy. Teda ak nerátam, že sem tam na niektorej skorodovala- neboli zrezivela :)) jedna z upevňovacích skrutiek na výlisku. |
antenkar
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
antenkarA chodis konrolovat vsetky paraboly 70 kusov ako vyzeraju po 5 rokoch :)) ja som pisal ze moje paraboly dost obsieraju vrabce a trus to mohol sposobit ale vyblednutie asi nie.. prva kupena 04.2008 druha 11.2008Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
@iICE2Hliník mám už dobré 3 roky zatím OK tu astru 1N chytám bez problému na slunci se mi opravdu nekroutí. Samozřejmě, že to není čistý hliník, je to slitina hliníku mědi a jako legující prvky jsou použity hořčík a mangan, křemík... tudíž je to DURAL. Který se pak tepelně vytvrzuje. K tomu, aby docházelo k jeho zkroucení by se muselo dosáhnout teploty rekrystalizace ( změna vnitřních vazeb mezi atomy), což střelím od boku je cca 150 stupeň celsia. Zatím takovéto teploty venku nejsou tak se není čeho bát. :)FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyDural 85 cm a větší dokáže zdeformovat vychříce a nárazový vítr v úcht. bodech na ploše paraboly - jde i o to jaké je ta parabola konstrukce. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyJo vichřice, ta mrška zdeformuje i plech. Na střeše mám AL od Emmeesse a přežila i vichřici v r.2007 a ža to tady bylo hustý. Záleží asi od jakého výrobce je.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyŽe píšete o té vichřici, nemontujete někdo mezi límec paraboly a to ráhno ke konvertorum pro zpevnění kus pásoviny?Kdysi v hluboké totalitě jsem kupoval fe 90 parabolu a ta to tam měla.O něčem podobném uvažuji také.Nebo se podělte o podobný nápad....myslím,že to konstrukci opravdu dost zpevní. |
betisa
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 318 |
![]() |
|
RE: Hliníkové parabolyEmme esse 105al od 2006 farba ok. Zalezi asi aka bola seria/ja mam tu z cervenim popisom /nasiel som aj cistu na nete bez popisu firmy na parabole. |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
![]() |
|
betisabetisa, už se zde o tom psalo. Bylo mi vysmáto že je to bastlení. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@HiFiOKA co bastlení není.... a pokud to přispívá k zlepšení čehokoli nevidím na tom nic špatného...písni mi prosím mail nebo skype na betisa@centrum.cz chci něco z tebou zkonzultovat.Dík moc |
betisa
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 318 |
![]() |
|
![]() |