Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Ktorá parabola je lepšia Toroidna alebo Multifocus

Akú parabolu doporučíte na príjem min. 5 družíc bez motora?

johan10
Registrace: 1/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ktorá parabola je lepšia Toroidna alebo Mu...

Čo sa dá nastaviť na T55 okrem 23,5E .39E mám na druhej parabole + motor.

johan10

Ale 90-ka je neohrabaná, velká...T55 toroidka je elegantná, mala,presná a splní účel ...

Milan C
Registrace: 4/2006

@johan 10

Ja mam od 28,2E po 4,0 W celkom 8 družíc...presne nadstavené, bez najmenších problémov v zime pri snehu, či námraze. To je okrem iného aj výhoda toroidky jej tkz. sklon či tvar...

Milan C

T55 bude na Slovensku asi nic moc.....z Johana to leze jak z chlupatý deky.Příště začni tím kde bydlíš,co vlasně máš za zařízení a co vlastně "chceš".....Dvě stránky popsané a jsme prakticky na začátku!! Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

to Milan C

Mám to přesně jako Ty, střed na 13 a LNB na 4/5W + 1W + 5E + 9E + 13E + 19E + 23E + 28E, k tomu návdavkem offset 100 pro sólo 36E circular a pokud se bavíme o T90, tak v daném rozsahu je takřka nevyčerpatelná výkonová rezerva, proti offsetu je anténa mnohem plytší a stojí kolměji, takže v případě montáže na zdi je minimalizována úhona vlivem spadlých kusů sněhu, navíc LNB jsou blízko, lze pohodlně štelovat z okna, v mých očích se to s offsetem nedá vůbec srovnávat, je to úplně jiná liga... a že je větší, než offset? Vždy je něco za běco.. to je stejné, jako s velkou TV... hromada lisí vidí, že velké plazmy žerou více, než menší LCD, jenže vždy je něco za něco, Perpetum mobile neexistuje

hotovyrad
Registrace: 3/2011

T55 je na slovensku O.K. prečo tak myslíš???

Milan C

@hotovyrad

Aj ja som mal ešte k tomu Gibertinku 90-ku + motor na "lovenie" niečoho iného, ako mam na toroidke...ale potom som to zrušil...ostal som len pri elegantnej toroidke, ku ktorej ma kedysi nakopol Saxon a nebanujem...

Milan C

Region je Kysuca.Vu uno + Lg60PK950.T90 má 25kg,dá sa upnúť na zateplenú fasádu,alebo treba niečo pevnejšie.Alebo bude stačiť T55.Ak T55,nieje potom lepšia varianta E85? 1W - 28E.

johan10

re:johan

Ahoj,
včera som sa trocha prvýkrát bavil s E-85 (Topoľčany), kamoš chcel 28,2 E - 1W. Myslím, že na tento rozsah je to úplne v pohode. A nemusí to skončiť pri 5 konvertoroch. Nastavoval som to podľa rád tu na parabole...hlavne Saxon je fachman... A myslím, že to ide celkom fajn. Ja tiež o tom rozmýšľam...je to dobrá parabola pre min 5 LNB. A ešte niečo...ja mám doma obyčajnú 80 offsetku, na tom 7 LNB a ide to fajn.... Mám to od 1W - 28,2E a je to ok...len kraje sú o kompromisoch.... je to zbastlené, ale stačí...problém je len s HD na thore...keby tie idú, nemením...:-) veľa zdaru

teplo
Registrace: 7/2007

Upnout T90 na zateplenou fasádu neni jen tak, nevim jak jsi zručný, ale žádná sranda to neni, mysli na bezpečnost...

Jestli je na uvedený rozsah lepší E85,nebo T55 nemůžu říci, protože T55 jsem ještě nemontoval. Ona E85 taky neni nijak lehká a na konzoli taky vyvíjí velký nápor. Jestli realizuješ solo příjem/ jeden SAT tuner/, pak bych šel asi do motoru s 85cm ofsetkou, nebo dvě ofsetky samostatně uchycené a Diseqc relé.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Záleží, co chceš

přijímat z uvedených pozic. Na všech družicích jsou silnější a slabší transpordéry. Pro obvyklé stanice (CZ+SK+PL+RU+UK+DE+HU)je signálu z oblohy dost. Mám obě paraboly T 90 i T 55 na dvou stanovištích. Pro úplný příjem SKYLINKu bohatě stačí T 55, stejně stačí T 55 na všechny požadované družice včetně 28E. Nemám odzkoušené HD programy z 1W a pro mne osobně je 1W nezajímavá pozice.
Nastavoval jsem již několik E 85. Považuji konstrukci E 85 za málo odolnou proti vichřici. Tato parabola mi rovněž připadá trochu "uzší" než T 55, to znamená rychlejší pokles signálu na okrajích. Na základě svých zkušeností a svých potřeb příjmu (!) proto preferuji T 55. Je malá a neskutečně "široká".Počet FTA stanic naladěných pomocí T 55 se počítá v tisících....

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Dík za rady .Rozhodol som sa pre Toroidal 55.Aké LNB používate,celkom sa mi pozdáva AB LNB01 MSingle

johan10

Na T 55 používám,

co život dal, nejvíce však 0,1 dB Diavolo ve verzi Twin.

samorost

V cem je toroidka vyhodnejsi oproti motoru? chapu ze pokud mam vic prijimacu, ale jinak? Asi je rychlejsi prepinani, jen kdyz chci jinou druzici tak slozite prestavovat lnb... Navic motor neni zas tak pomaly.

ask
Registrace: 4/2005

ask...

v příjmu pro více účastníků - odjakživa.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak si to spočítej,

rychlost motoru bývá okolo 2 stupňů za sekundu. Pokud přepínáš Astra1-Astra3, máš to za 2 sec. 28E-1W=14sekund.
75E-30W=52 sekund. Vo tom to je. Stejně počet podle programu sledovaných stanic má každý poměrně omezený, spíše se jedná o žánry:
sport, písničky, sex, turistika, zprávy a pod. U skupin stanic podle žánrů je výhodné přepínat přepínačem namísto motorem. Motor se vhodný pro lovce slabých a exotických stanic. Ty však nejsou na pravidelné sledování.

samorost

to ask

Motor není moc pomalý? no nevím, ale z Thoru na Skylink mi více, než půlminuta jako kdovíjaké terno nepřipadá :-) Dále předpokládám, že když ne teď, tak dříve, nebo později budeš chtít mít více přijímačů v bytě.... U pevné antény Ti stačí koupit vícevýstupové LNB a můžeš se na každém přijímači koukat na jinou družici, což u motoru nemůžeš, protože jím točíš pouze jedním přijímačem a věř mi, že je to sakra opruz se chtít v ložnici mrknout na nějaký Sport (třeba Dorcel TV) na devatenáctce, když máš talíř na 23 a Hustler Ti nevyhovuje :-) Samozřejmě další neocenitelná věc... koukáš se na program A, a na sekundárním přijímači si nahráváš program B z jiné družice.... ale samozřejmě je to jedno s druhým, třeba je to o tom, jakým způsobem a jaké stanice chceš chytat... Pokud budeš lovit FTA tak je motor super šeření, ale pokud pořešíš sdílení, stačí Ti ty tři Astry, HB 13 a maximálně Thor a máš 3/4 všeho obsahu na orbitu....

hotovyrad

to samorost

souhlas.... mám v Dreamu oblíbené skupiny podle poskytovatelů - Skylink, UPC, Cyfra, Platforma - a pak dle žánrů - Sport, Music, XXX.... a v nich jsem měl jak blbec řazené programy od západu po východ, aby mi mkotor neblbnul a já nečekal....Nyní s Torroidem mám dle oblíbenosti nejdříve HD, pak SD a nezajímá mě, když přepnu z 36E na 5W.. Prostě ten komfort je k nezaplacení a ta Torroidka fakt moc nestojí, zde není o čem, dyť to člověk kupuje jednou za život....

hotovyrad
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra