Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vysílání UHF signálu 100kW ERP z rozhledny Kleť

V Albumu je uložena fotka historická rozhledny Kleť, která pomalu ztrácí na své kráse a začíná být čím dál více ověšena telekomunikační technikou.
Věřte nebo ne, ale ČTU schválil tuto kotu a toto místo jako vhodné, šíření UHF signálu o výkonu 100kW ERP. V součásné době jsou zapojeny dvě rakvičky na ČB, které budou doplněny ještě o dva kusy a další dvě rakvičky budou osazany na stranu na Krumlov!!
Je to něco nepředstavitelného, co je tento úřad schopen schválit. Podotýkám, že rozhledna je otevřena 7dní v týdnu a přístupná široké veřejnosti, antény jsou cca 10metrů na hlavami návštevníků a hostů restaurace. Přímo v hlavním směru vyzařování antén je v provozu veřejná lanovka.
Něco strašného...

V současné době je vysílán těchto dvou rakviček tak silný signál, že 16km od koty na přímo viditelnost naměřím na anténě LP45 o 10dB sinější úroveň signálu MUXu4/K25/, než dosahuje úroveň signálu na sousedním kanále K22 MUX3 z hlavního stožáru Českých Radiokomunikací, též na kotě Kleť.

To jen tak pro informaci, co vás čeká při návštěvě této krásné dominanty Blanského lesa...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vysílání UHF signálu 100kW ERP z rozhledny...

Je to hnus co je pan majitel schopen udělat k zisku, ovšem v této prohnilé zemi se není čemu divit. Ostatně nám na kopci proti vypadl signál při dnešní večerní čině, klasická ČT 4 good.

VU+ZERO 4K E85 5W,4W,1W,5E,9E,13E,19E,23E

tkan
Registrace: 12/2007

re: .....

třeba to vyřeší neviditelná ruka trhu,neboť bez klientů ten mux4 dlouho existovat nebude.Jinak v poločase finále ME tady začla taková bouře,že jsme museli přepnout na DVB-T.Už se to přehnalo..

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Hostům restaurace je neustále přihříváno jídlo na talíři :)))

Longines
Registrace: 3/2012

majitel

restaurace má menší náklady na mikrovlnku R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

lidi se tam budou moct opalovat i když bude zrovna pod mrakem. By nebylo marný nějaký měření toho záření, jestli se to vejde do norem. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Přeci jen je to nízko nad terénem, ČRa to mají ve výšce, tak to dole je jako pod svícnem. Kolik tam asi byla intenzita v době, kdy na vysílači ČRa se vysílalo výkonem 600 kW, nebo kolik to přesně bylo...

pecou
Registrace: 7/2009

To pecou: Kamarád má T-Mobile "bétéesku" na domě a jí samotnou na svůj mobil v bytě nepřijímá. Chytá na mobil signál z jiné asi 7-8 km vzdálenou. Je tedy pravda, že pod svícnem bude nejspíš tma.

Longines
Registrace: 3/2012

Je otázkou, jak ty rakvičky natočí pokud dají 90° od současného směru, pak to bude mířit přímo na Domoradice, pokud dají 62°, pak je to mezi Rájov a Černice.

Pokud by to dali na Armádní stožár, bylo by to lepší pro všechny....

Zatím to chápu tak, že chtějí mít v současném směru 100kW a na ,,Krumlov,, 50 kW. By mě zajímalo, jak to uchladí, borci...

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

mirasat

mě osobně je u prddele jak to budou chladit, mě jde o to, aby tam nebylo to skurvené EMP ta přepálené. Jinak ti (nevhodné slovo)i nejsou schopni uchladit ani současný stav, však tam je po dvou dnech provozu klimačka plná vody.
Fotky máš na neveřejném foru, nebo na ulozto.

Vždyt si zkus ten MUX naskenovat. V NIT maji místo termínu multiplex "mulitplex4" ani napsat to neumí...

TV Pohoda kostičkuje bez ohledu na kvalitu VF příjmu. NsMargin nedostaneš přes 5,5dB ani kdyby ses posssral. Na polovině TV přijímačů to ani neuložíš, na dalších značkách STB to ukládá pod nesmyslnými nazvy/PR 2817 atd/.

On Air!

Saxon

Je to pokusné vysílání, nejspíš až do vánoc.

HiFiOK

já jsem jenom zvědavej, když už mám tu čest a štěstí, že mám trochu signál toho jejich muxu, kdy to daj dohromady, aby to moje televize znova naladila. :))) Že já do toho vrtal a dal tu aktualizaci programů, bych si vzteky ruce uhryzal :laughing:

eemil

Jinak v této době vůbec nevysílají NIT, takže se v tom aktuálně opět hrabou. Hodim to do Albumu.

On Air!

Saxon

To je paradox, že ze všech míst, kde jsem měřil, byl jen u mě doma na zahradě Pařízkův signál lepší, než 22 z velké Kletě.
Jak Power,CBER i MER.....V ostatních případech přesně naopak.

Jestli fakt napálej ze současnejch 25kW až na 100kW, tak doufám, že antény nesklopěj dolů, protože při tom GI se jim to tu pomlátí. To bude ze Srubce a Hodějc vytrhávat šutráky...
Přitom ta rozhledna je vůči velké Kleti tak nízko, že těch 50kW v azimutu 50° by stačilo.

Když teda pominu lidi....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

takže tohle je zatím jen 25kw? :lookaround:

eemil

Zajímal by mě rozhovor s tím člověkem, který navrh parametry modulatoru. K té úrovni signálu: K25 je silnější/nikoliv kvalitnější/ ve směru Dubne, Cejkovice, Dasné. Nejspíš kvůli tomu, ze zde je nějak propad diagramu Kathreina u CRa. MER i NsMargin je ale beztak mnohem lepší u CRa. Sjedu si na Klet pod rozhlednu změřit intenzitu EMZ a jestli to bude vyšší než dovoluje norma, tak to dam Kotrbovi na budejovickou hygienu. S ČTU nemá smysl nic rozjíždět, to je banda (nevhodné slovo)u.

On Air!

Saxon

Saxon:
U mě na zahradě speciálně K22 je bídný.
Všechny tři parametry jsou horší, než u K25.
Výjimka, potvrzující pravidlo.
Porovnám ještě stíny od Hajského vršku, či jiných vršků...
Přitom, kdyby to dali na ten Armádní stožár, tak by si i mohli vyhrát s rakvičkama. Takhle to tam jenom šoupnou nějak na Krumlov a nechaj to napospas...
Prostě ta rozhledna je akorát tak na grilovačku.

eemil:
Chtělo by to měřák s anténou namontovat na větší RC model vrtulníku....... :)))

mirasat

mirasat

Jenže ten RC model by přilítnul blíž k anténám, v okamžiku by se mu zahltil přijímač DO a šel by do kopru. ;)

To už tady taky bylo...

Kterej den ted v týdnu tam zajedeme? Vezmu car a domluvim to s obsluhou hotelu nahoře, že pojedeme až pod stožár.

On Air!

Saxon

Mam pocit ze jim to asi nadobro shorelo :) cca. od 10:40 nevysilaji...?

Lucifer
Registrace: 1/2006

Nic jim nesprejsklo, jen si uvědomili, ze tady jde o průser a antény půjdou z rozhledny na stozar ACR. Zaplat panu bohu....

On Air!

Saxon

Tak to je dobře pro všechny strany. Čím výš nad terénem tím lépe pro místní, tak i pro ty co jsou dál od vysílače....

pecou
Registrace: 7/2009

No, už vysílají na tom stožáru? :laughing:

HiFiOK

No nekecejte, že už to přendavaj na ten stožár?? No tam už ten výkon 100kw bude docela užitečnej. :8)

eemil

tak už to zase šlape i na sony a panasonicu :lookaround:

eemil

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra