Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Humax 5500+ a nová karta Skylink

Přestože jem hledal v diskuzi toto téma a něco našel, žádám o radu. Nevím zda to je již starším příjímačem, nebo novou kartou, ale polovina programů po jistém čase nemá kvalitní signál a nelze je sledovat. V čem je problém? Je nějaký nový software do přijímače, který to vyřeší, nebo musím koupit přijímač nový? Setkali jste se s tímto problémem. Já bych se nerad s tímto přijímačem loučil - bez jediné závady je funkční několik let. Předem díky za jakékoliv info. Možná to ocení i další, kteří mají tento přístroj a aktuálně řeší výměnu.

kolodej
Registrace: 11/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Humax 5500+ a nová karta Skylink

Čo ma spoločhe nekvalitni signal s novou kartou.Neviem aku kartu tam maš a ICE tam ide dobre.A čo tika toho softu novy už nebude posledni je z roku 2002.

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

re - úvaha

Mám tam novou kartu (výměna před 2 měsíci) a třeba Nova mi hodinu běží normálně a poté se to sekne (nekvalitní signál). s ohledm na to, že mám rovzod po baráku a stný probém je i u mých rodičů (stejný přístroj), mohl by být problém i jinde.

kolodej

Kartou to určitě není,

milord
Registrace: 12/2005

re karta

problém jistě není v kartě, ale na příjmu (přijímač nebo příjem signálu a rozvody).... Pokud nejsou problémy s přijímačem, musel bych hleda příčinu v rozvodech.

kolodej

Zkus dát jiný konventor.Možná ty horka.

milord
Registrace: 12/2005

re - karta

asi to bude ten konventor, což asi sám nevyřeším - to asi není kus za kus, což...

kolodej

H5500

Dolad parabolu,az potom LNB kus za kus.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Mal som tiež problém s vypadávaním signálu s 5500+ a nebolo na chybe
parabola,ani LNB ani rozvod. Keď otvoríš Humíka,vedľa tunera-(kde napájaš kábel) z vonkajšej strany na doske máš jeden žltý alebo oranžový plochý odpor na nožičkách. Pripájkoval som spoje a bolo po probléme a ide do dnes ok.Stačí,keď ti vypadne signál-skús ním pokývať trošku.Možno budeš mať to isté,ak ti naskočí signál.

pego097
Registrace: 3/2011

Chcelo by to trochu viac informácií. Seknú Ti len kódované programy, alebo sa to stane aj pri nekódovaných. To seknutie začalo až s novou kartou ICE, alebo sa to stávalo aj s kartou Cryptoworks. Je celkom možné, že tá kompaktibilita s ICE nebude úplne ideálna - a nie len u ICE. Mne sa napríklad pri Humax-e 5500 CRCI (karta Cryptoworks) po zapnutí niekedy asi za 20 sekúnd sekol kódovaný program. Po prepnutí na nekódovaný fungoval normálne, ale po opätovnom prepnutí na kódovaný sa po 20 sekundách sekol znova. Pomohol len (niekedy aj opakovaný) tvrdý reštart zadným vypínačom, prípadne niekedy vytiahnutie a opätovné zasunutie karty. Bolo to dosť nepríjemné, hlavne keď to zblblo pri nahrávaní s časovačom - bolo po náhrávke.
Nikdy to nevyriešil žiadny nový firmware, nakoniec ich ani veľa nebolo. Sú to charakteristické softvérové, ale nepríjemné chybičky ináč kvalitných prijímačov s vynikajúcou obrazovou kvalitou a pri nepretržitej prevádzke aj dlhou bezporuchovosťou. Často sa preto používali v prvých káblovkách a je ešte veľa majiteľov, ktorým okrem spomínaných nepríjemností fungujú spoľahlivo doteraz. Podľa mňa to bol ideálny FTA SD prijímač - pri nepretržitej prevádzke aj na kódované programy.

Frank11
Registrace: 2/2009

Frank11

On má problém so signálom a to ti nenapíše nab.zakodována.

pego097
Registrace: 3/2011

pre : pego097

Preto som na začiatku napísal, že to chce viac informácií.
V prvotnom príspevku "kolodej" píše "ale polovina programů po jistém čase nemá kvalitní signál a nelze je sledovat". Ktorá polovica ? Kódované, nekódované, horizontál, vertikál, polovica transpordérov ? Svojim popisom navodzuje dojem, že problém nastal až po výmene karty - samozrejme, môže to byť náhoda. Až to bude konkretizovať, potom sa dá pohnúť ďalej.
Humax 5500 CRCI som uviedol len ako príklad : "Mne sa napríklad pri Humax-e 5500 CRCI ...".

Frank11
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra