Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

TechnisatDigiCorder HD S2 a 5 LNB a přepínače

Zapojení: 2 kabely pro každý anténní vstup vedou každý do svého přepínače (pro 4x LNB) z kterých byly dosud rozvedeny do 4 LNB Twin (z jednoho přepínač na jeden vstup LNB, z druhého na druhý). Přidával jsem další LNB (LNB single) a z jednoho konvertoru jsem odpojil kabel vedoucí z jednoho přepínače a připojil na nově instalovaný LNB. Kabel z druhého přepínače jsem ponechal na jednom ze vstupů původního LNB (LNB Twin).

A teď k dotazu: myslel jsem, že v nastavení LNB v menu budu moci nastavit, které pozice jsou na konkrétních vstupech. Něco jako: Antena 1 = přepínač 1 (A/A: 23,5E; A/B: 19,2; B/A: 13E; B/B: 1W), Antena 2 = přepínač 2 (A/A: 23,5E; A/B: 19,2; B/A 13E; B/B: 28,5E). Jenže když změním pozici v nastavení Antena 1, změní se na stejnou i v Antena 2. Navíc funguje jen nově instalovaný konvertor a na původní LNB Twin (do kterého stále vede kabel z jednoho z přepínačů) nedokážu přepnout.

Chybí mi nějaká komponenta, nebo je potřeba ještě někde něco nastavit? Nebo je to celé špatně?

No zatím budu doufat, že ten můj problém někdo aspoň pochopí... :)))

pivoj13
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

@pivoj, izidor

pivoj OK. S tým piatym LNB by to chodilo trochu akceptovateľne s HDS2plus. Ale ďalšie obmedzenie s HD programami by ten prijímač úplne zabilo.
Jedine že by si ho používal len ako 1-tuner.

izidor, pokiaľ si bol s TechniSatom spokojný a máš origo TechniSat CRW moduly s ICE tak ISIO je dobrá voľba.
ISIO má problémy s modulmi Mascom, Smit atď.
viď tiež špeciálne vlákno na tvfrejku.

Ja zatiaľ s HDS2X-om pretože je fakt neuveriteľne spoľahlivý. Ak by som menil tak len za originál nemeckú verziu, nie za International ktorý sa sem začal zase dovážať. Tak som sa dobehol už s X.
U ISIO pribudlo 1080p, HbbTV. WEB príliš nie je použiteľný.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: TechnisatDigiCorder HD S2 a 5 LNB a přepín...

pivoj13,
co sa tyka tych modulov na Isio, su pripravene do predaja nove Technisat CI+ Irdeto, priamo odladene na nove technisaty. Vyroba sa trochu zdrzala, ale mali by byt coskoro k dispozicii.
S poslednym fw7 ide spolahlivo.

HornetF18
Registrace: 10/2011

Výběr relé do kaskády

Doporučuji provést s vytipovanými relé (například řady IW)jednoduchý pokus, zda jdou ovládat povely Diseqc 1.2. Relé se zapojí svým výstupem na vstup 1 Technisatu, připojí se dva konvertory (aspoň jeden na střídačku) a v Menu Pozicionér, Pokračuj se na další stránce navolí povely pro LNB příslušné družice. Pokud pokus je úspěšný, lze relé použít do kaskády.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Vyřešeno.

Po delší době píšu výsledek mého snažení (snad někomu pomůže):

Nejprve jsem zkoušel S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW opt) od Omka, ale to nefungovalo (nejspíš proto, že je to jen DiseqC 2.0).

Vše nakonec bezproblémově funguje po přidání přepínače S2/1PCN-W1 od EMP Centauri (DiseqC 1.2). Bylo dost těžký ho sehnat - nakonec jsem musel přímo od výrobce.
Čekal jsem, že přepínání v menu přijímače bude fungovat se šipkami (otočit vlevo, otočit vpravo) a dlouho se mi to nedařilo - než jsem přišel na to, že je potřeba tlačítko na dálkovém ovládání přidržet, dokud nenajde signál z druhého připojeného LNB (prosté stisknutí vlevo nebo vpravo nefungovalo).

Takže potvrzuji, že Technisat HD S2 zvládne i více než 4 pozice, když se vstup do příslušného přepínače (musí být DiseqC 1.2) nastaví jako motor.
Konečné zapojení tedy je: příjímač (vstup 1) - přepínač 4/1 (3 LNB twin) - přepínač S2/1PCN-W1 (2 LNB); přijímač (vstup 2) - přepínač 4/1 (3 LNB twin).

pivoj13
Registrace: 3/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra