![]() |
|
TechnisatDigiCorder HD S2 a 5 LNB a přepínačeZapojení: 2 kabely pro každý anténní vstup vedou každý do svého přepínače (pro 4x LNB) z kterých byly dosud rozvedeny do 4 LNB Twin (z jednoho přepínač na jeden vstup LNB, z druhého na druhý). Přidával jsem další LNB (LNB single) a z jednoho konvertoru jsem odpojil kabel vedoucí z jednoho přepínače a připojil na nově instalovaný LNB. Kabel z druhého přepínače jsem ponechal na jednom ze vstupů původního LNB (LNB Twin).A teď k dotazu: myslel jsem, že v nastavení LNB v menu budu moci nastavit, které pozice jsou na konkrétních vstupech. Něco jako: Antena 1 = přepínač 1 (A/A: 23,5E; A/B: 19,2; B/A: 13E; B/B: 1W), Antena 2 = přepínač 2 (A/A: 23,5E; A/B: 19,2; B/A 13E; B/B: 28,5E). Jenže když změním pozici v nastavení Antena 1, změní se na stejnou i v Antena 2. Navíc funguje jen nově instalovaný konvertor a na původní LNB Twin (do kterého stále vede kabel z jednoho z přepínačů) nedokážu přepnout. Chybí mi nějaká komponenta, nebo je potřeba ještě někde něco nastavit? Nebo je to celé špatně? No zatím budu doufat, že ten můj problém někdo aspoň pochopí... :))) |
pivoj13
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 45 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
@pivoj, izidorpivoj OK. S tým piatym LNB by to chodilo trochu akceptovateľne s HDS2plus. Ale ďalšie obmedzenie s HD programami by ten prijímač úplne zabilo.Jedine že by si ho používal len ako 1-tuner. izidor, pokiaľ si bol s TechniSatom spokojný a máš origo TechniSat CRW moduly s ICE tak ISIO je dobrá voľba. ISIO má problémy s modulmi Mascom, Smit atď. viď tiež špeciálne vlákno na tvfrejku. Ja zatiaľ s HDS2X-om pretože je fakt neuveriteľne spoľahlivý. Ak by som menil tak len za originál nemeckú verziu, nie za International ktorý sa sem začal zase dovážať. Tak som sa dobehol už s X. U ISIO pribudlo 1080p, HbbTV. WEB príliš nie je použiteľný. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: TechnisatDigiCorder HD S2 a 5 LNB a přepín...pivoj13,co sa tyka tych modulov na Isio, su pripravene do predaja nove Technisat CI+ Irdeto, priamo odladene na nove technisaty. Vyroba sa trochu zdrzala, ale mali by byt coskoro k dispozicii. S poslednym fw7 ide spolahlivo. |
HornetF18
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 878 |
![]() |
|
Výběr relé do kaskádyDoporučuji provést s vytipovanými relé (například řady IW)jednoduchý pokus, zda jdou ovládat povely Diseqc 1.2. Relé se zapojí svým výstupem na vstup 1 Technisatu, připojí se dva konvertory (aspoň jeden na střídačku) a v Menu Pozicionér, Pokračuj se na další stránce navolí povely pro LNB příslušné družice. Pokud pokus je úspěšný, lze relé použít do kaskády.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
Vyřešeno.Po delší době píšu výsledek mého snažení (snad někomu pomůže):Nejprve jsem zkoušel S2/1PCNopt-W1 (P.162-IW opt) od Omka, ale to nefungovalo (nejspíš proto, že je to jen DiseqC 2.0). Vše nakonec bezproblémově funguje po přidání přepínače S2/1PCN-W1 od EMP Centauri (DiseqC 1.2). Bylo dost těžký ho sehnat - nakonec jsem musel přímo od výrobce. Čekal jsem, že přepínání v menu přijímače bude fungovat se šipkami (otočit vlevo, otočit vpravo) a dlouho se mi to nedařilo - než jsem přišel na to, že je potřeba tlačítko na dálkovém ovládání přidržet, dokud nenajde signál z druhého připojeného LNB (prosté stisknutí vlevo nebo vpravo nefungovalo). Takže potvrzuji, že Technisat HD S2 zvládne i více než 4 pozice, když se vstup do příslušného přepínače (musí být DiseqC 1.2) nastaví jako motor. Konečné zapojení tedy je: příjímač (vstup 1) - přepínač 4/1 (3 LNB twin) - přepínač S2/1PCN-W1 (2 LNB); přijímač (vstup 2) - přepínač 4/1 (3 LNB twin). |
pivoj13
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 45 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |