Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T HD 48.kanál Polsko a 45.kanál Hr. Králové

Několik kolegů zde a na D.T. psalo, že kde jde Černá hora všechny 3.Muxy, tak tam musí jít polský 48.K ze Sněžných jam. Tak nejde !!! Černá hora mi chodí v pohodě, mám sílu i kvalitu signálu okolo 70%, no rozdíl je " asi" v tom : Č.hora výkon 100 kW, Sněžné jámy 50 kW. Testuji to na chalupě ve Slemeně u Rychnova nad Kněznou a jsem v osadě na kopci,jde mi tu : Krásno, Č.hora, Praděd, Javořice,večer a ráno Votice v MPEG2. Zkoušel jsem svoje postavené UHF antény, síto se zesilovačem i ""šmejd"" z márketu Inspiru se zes. a otočí a výsledky stejné. Vzal jsem s sebou HD Evolve k bratrovi do Výsokého Mýta - je od obou vysílačů dál na rovině a tam 48.kanál a 45.kanál z Chlumu u HR.Králové 10.kW - signál chodil no 45.k občas zamrzl a kostičkoval - anténa Inspira. Já jsem to čekal, že to tam půjde podle toho co zde i na D.T. čtu. No poraďte mi kolegové a kde na webu najdu směrový vyzařovací diagram DVB-T polských vysílačů ? Potom si to snad ujasním kde je chyba. Jak u Vás ? Dík za info. CES.

CES
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

na hradecku

jsem nezaznamenal problém,i u zákazníků,co mají antény z dob analogu,zkusil bych kvalitní yaginu na 48 kanál,možná kvalitní zesilovač do toho síta,možná ho zkusit vyhodit,změřit sílu pole,je to duchařina,někdy stačí a metr jinam umístit anténu,nelze radit na dálku R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: DVB-T HD 48.kanál Polsko a 45.kanál Hr. Kr...

SJ mají 100kW ERP, čili 50dBW v hlavním směru vyzařování. Směrem do vnitrozemí ČR "svítí" cca. max. 2kW ERP, což je pokles zhruba o 20dB oproti hlavnímu směru vyzařování směrem do Polska. Srovnávat příjem SJ s ČH se to v žádném případě nedá!

cha-cha
Registrace: 5/2007

zdar, bydlel jsem kdysi v Doudlebach/dole u prejezdu/ a Snezny me tam taky nechodily, ale slo Klodzko -sice nejakym silenym odrazem od poctejna :-) -CHlum /tehdy TV3/ chodilo taky v cajku -ted bydlim v HK a vsechno slape na pokojovku :-)

*beda*
Registrace: 1/2006

k.48 jsem zaznamenal v přijímatelné úrovni u nás kousek za Kladnem ( Buštěhrad u Kladna ). V místě je daleko položený nízký obzor. Ješted je vlastně v přímě viditelnosti ( odhaduji cca. 95 km ). Navíc zde běhají všechny tři muxy ze Saska ( Dresden i Lobau ) ve vertikálu. Měřeno 2 metry nad zemí, antena LP-45, přístroj TSF-40.....a kdo nevěří, ať tam běží.... :8)

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Sněžné jámy

Trochu bych to poopravil: Kde jede slušně analog ze Sněžných jam, tam pojede s největší pravděpodobností i DVB-T.

PeVy
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra