Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Mimo misu - rýchle spájanie videí

Pokúšal som sa spojiť dva minútové video súbory AVI pomocou Free Video Joiner a trvalo mi to minimálne desať minút. Zdalo sa to nekonečné. Ak poznáte rýchlejší spájací program na AVI súbory, poraďte.

Karner
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo misu - rýchle spájanie videí

Taky přidám trochu do mlýna.
Jsem tak trochu závislák na nahrávání ze satu a dbv,sem tam něco postahuji - prostě chci mít doma pěknou sbírku na horší časy. Veškerá DVD jsem dal do dat,jen občas tátovi hodím na DVD nějaký ten western. Přehrávám pouze přes multimediální centrum.
Nahrávky zpracovávám denně - střihání, spojování, konverze do pro mne pohodlného kontejneru (mkv nebo ts), úprava titulků, občas ladím i zvuk, velikost neřeším
Používám dle vstupního souboru a jeho vlastností několik nástrojů - řazeno podle četnosti používání:
mkvmerge GUI, VideoReDo TVSuite V4, MPEG Video Wizard DVD, MakeMKV, ConvertXtoDVD
Tyhle nástroje mi plně vyhovují, neříkám, že neexistují lepší, každý má svého oblíbence

ketiv666
Registrace: 4/2012

ketiv

Na tvoje spracovanie videa su to dobre nastroje. Az na ten convertx to dvd-ten velmi nepoznam,pouzil som ho niekedy velmi davno. Do mpeg2 som pouzival iny nastroj-hc enc-najlepsi freewarovy encoder. Dvd strukturu nemusim.(samozrejme do mpeg 2 su aj lepsie nastroje,ale platene a drahe-myslim profi encodery,nie niejake s.rackove konvertory).
A nechapem-preco subory .dat. Nestaci surovy mpeg 2?
A mkv subory s h264 to je tiez ok,ja väcsinou pouzivam mp4,ale to je jedno.
Inac v dnesnej dobe necitim potrebu niejako spracovavat videa,konverzia nie je potrebna,spajanie mi tiez pripada zbytocne-spravim si playlist pekne jedno za druhym a strihanie ulozenych dvb streamov som uz tiez zavrhol. Pozriet,vymazat,alebo ponechat tak. Dnes su ulozne priestory velke. Iba vynimocne,mozno raz,dvakrat v roku nieco strihnem.
Ale niekedy som spracovaniu videa venoval dost casu.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

DVD do dat - myšleno, že jsem je z placek uložil na hard disk, většinou v mkv.
convertx to dvd - tak nějak se mi líbí možnost si v něm vyhrát s menu DVD
Co se týče konverze, souhlasím, že je mnohdy zbytečná, využívám ji minimálně,napsal jsem to jen proto, že zrovinka dnes jsem zpracovával starý archiv z foťáku, který byl v mov
Spojení - mno, můj sat nahraje jeden soubor o velikosti max 4GB,z HD kanálu mi tak udělá 3 soubory a jelikož mám rád vše po kopě, spojuji
Z nahrávek dvb stříhám reklamy, konce, začátky - ono je to také dáno tím, že na to mám dostatek času - zlom si nohu, pak si ji nech špatně operovat, pak opravit reoperací a rázem máš času na hraní
:)))

ketiv666
Registrace: 4/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra