Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

antenni zesilovac se slucovacem FM/TV/SAT

Ahoj,

chtěl bych se optat, jestli někdo neví o kombinovaném prvku slučovač/zesilovač pro jednu TV, jednu FM a jeden SAT vstup.

Svod mám veden po jednom kabelu a představoval bych si mít pouze jedinný prvek na střeše, který bude jak zesilovat, tak slučovat signály.

Zatím se mi podařilo najít jen slučovače a zesilovač odděleně.

díky moc,
Michal

jaazz
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: antenni zesilovac se slucovacem FM/TV/SAT

Který signál - signály chcete zesilovat a proč ? A co už tam máte, délka svodu a kvalita a síla jednotliv. signálů ?

CES
Registrace: 4/2007

je to novostavba, takže není úplně jisto, ale podle zkušeností s malým rádiem budu potřebovat zesílit FM, neboť mé oblíbené rádio v autě hraje (zesilovač) a v na rádiu v domě s klasickým prutem nehraje.
U DVB-T (signál buková hora nebo žižkov) je to otázka, ale zesilovač s nastavitelným ziskem mi přijde také adekvátní.

Paralelně s tím na jednom koaxu poběží SAT, ale tam zesílení soudím není potřeba. Na SAT nechci multiplexor, bude jen jeden receiver.

Délka svodu bude do 12m.

Vhodný slučovač mi přijde MM-307 ALCAD (UHF-UHF-VHF/FM), ale nemá integrovaný zesilovač a popř. zdroj, což pak znamená další krabici, které bych se chtěl pokud možno vyhnout.

Pro sloučení SAT+TV/FM jsem našel Terra DC-009 a zesilovač Terra HS-013 (1/2, 12V, VHF/UHF) - ale to už sem na třech plechovkách :-(.

To opravdu nikdo nenabízí integrované řešení?

jaazz

Integrovane riesenie ( ak by bolo ) nemusi byt aj " dobre riesenie".
Zosilovac Ti najlepsie poradi znalec lokalnych pomerov, pripadne aj typ anteny.
Podla mna najlepsie riesenie su dva koaxialne kable, ak sa neda, vodotesna ( elektrikarska krabicka a do nej zosilovac aj zlucovac. Mozno este lepsie to schovat v podkrovi, nech nekazi estetiku novostavby.
Nech sa dari, ahoj.

Peep
Registrace: 10/2010

Proc to chces v jedne krabici ? Jakou to ma proboha vyhodu ?
AM356
MM214
AL105
Hotovo a nevim o tom.

J a
Registrace: 7/2005

jaazz

Hele nejdřív to vyzkoušej na solo antény, jak to vypadá se signály, než budeš něco na stálo instalovat: to FM na "O" dipol i to DVB-T na nějakou UHF anténu 21-69 kanál. Dále 12 m. koax. svodu není nic, ten slučovač Alcad doporučuji a používám ho a OK jen doporučuji typ ME (114) TV a FM před ním sloučíš příslušním slučovačem TV+R nebo hybridem do 860 MHz a u aparatury rozhodíš ke komponentům koncovou účastnickou zásuvkou SAT+TV+R. Bude tam nějaký útlum signálu v dB, ale mi to chodí OK. R^

CES

Zdar,muzes samozrejme laborovat,bez problemu.Otazka zni, proc?Kdyz se domluvis s dobrym antenarem,ten ma obvykle v aute serii vsech potrebnych prvku (tedy pokud nestavi barak a bere i konektory presne na kus:) a da Ti tam optimalni sestavu prvku - je vymalovano.Ano zaplatis trebas o 1 000,- Kc vice.

hdpe
Registrace: 11/2007

díky vsem za reakce

jaazz

Ten ALCAD je typ ME 214. R^

CES

Nevím jaký potřebuješ přesně zisk, ale mělo by ti stačit Fracarro MAP 401 http://www.fracarro.com/international/download/prodottitvsat/PDFcatalogo/56.pdf
http://www.fracarro.com/international/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=355
Cena je cca 1000 Kč bez DPH

Squere
Registrace: 9/2010

U novostavby bych rozhodně neřešil jeden svod do jednoho pokoje. To si rozveď koaxiální kabel do všech pokojů, pod střechu dej anténní domovní zesilovač a k němu dotáhni kabely ze všech místností. Do místností zabuduj koncové SAT/TV/R zásuvky. Do zesilovače zapoj antény a na výstup kabely přes vhodné slučovače a rozbočovače. Jinak budeš časem bušit hlavou do zdi, žes při stavbě nenatáhl kabely do všech místností.

adavm
Registrace: 1/2009

ano ano, mám dva koaxy do každé místnosti, ale teď chci připojit pouze jednu a zásuvka je kombi, takže SAT+TV/FM jde po jednom kabelu.

Ale díky.

jaazz

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra