![]() |
|
Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?v článku se píše: České Radiokomunikace spustily HD vysílání v MUX3 i v rámci experimentálního vysílání DVB-T2 s více než týdenním předstihem před zahájením LOH, aby tak diváci získali dostatečný čas přeladit si své přístroje a mohli se na ostré vysílání LOH připravit.Jsou ty dva HD programy vysílány v DVB-T nebo v DVB-T2 ? Nebo v tom multiplexu jsou oba jak DVB-T, tak DVB-T2 ? |
machura
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?DVB-T....... |
dakri
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
Nikoliv.DVB-T a DVB-T2 není možné kombinovat. Je to systém modulace. V MPXu3 se vysílá DVB-T v HD, a v experimentálním MPXu DVB-T2 jsou tyto programy taky. Je to jasné?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Když mi jde u HD jen zvuk , znamená to , že mám v TV starej tuner , kterej nepodporuje mpeg4 ? |
snoop69
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 353 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Znamená to, ze tvá TV si nedokáže poradit s video složkou programového streamu, která je komprimovana algoritmem MPEG4.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?LCD Panasonik model 2009 tak jsem si přidal ručně taky HD , ale mám taky jen zvuk a obraz ne jen nápis NENÍ VIDEO . Pak jsem kouknul podrobněji do menu DVB-T a tam je řádka zdali chci přidat HD programy tak jsem na to zmačknul OK a napsalo mi to že to vymaže na DVB.T všechny programy a že mám vypnout hlavní vypínač na TV . Vše jsem udělal TV znovu zapnul vypínačem po 2 min . a jak naběhla tak začala ladit znovu ( bylo trochu jiný laděný - více řádků po kterých to přeskakovalo ) a výsledek HD tam mám i s obrazem . R^ R^ :laughing: |
amater3389
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 494 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Podívejte se do manuálu a pokud je v něm zmínka o mpeg4, pak televize hd kanaly v dvb-t prehraje po novem naladeniDvb-t2 neumi skoro zadna televize prodávána oficialne v ČR |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Já mám panasonic z roku 2010 a taky mi to naladilo ty HD programy po zaškrnutí v nastavení, jak píše amater."Je třeba si uvědomit, že ne každé stisknutí OK je ve Váš prospěch."
|
aldadol
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?taky mám LCD Panasonic 2 roky starej s vestavěným satelitem a není problém naladit v DVB-T HD programy .Už to běží , ale nekoukám není čas . Pořádný TV mají v sobě všechno i na DVB-T mpeg4 ( a tento SYSTÉM je třeba na ty HD programy v DVB-T ne DVB-T2 ) , samořejmě DVB-T2 zatím NENÍ a pan Hollys má pravdu není ani setobox ani TV na to stavěný zatím . Hlavně si nepléc DVB-T2 , mpeg4 ( HD ) , mpeg 2 ( SD ) atd . |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Pardon jak ten čas letí 3 a půl roku mám ten TV LCD a už měl v sobě mpeg4 na DVB-T a co potom kvalitní novější blikací stroboskopy - Plazma . Stává se , že jakákoliv moderní TV přes HDMI a satelit je samořejmě v HD a umí to a má v sobě mpeg4 , ale jen třeba na DVB-C , DVB-S , ale jen na DVB-T tuner to být pravda nemusí . Tento tuner DVB-T může být ošizen . |
standa111
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Mpeg4 ale není vlastnost tuneru ale toho dekodéru za ním. Musela by to být zlomyslnost nebo hloupost výrobce, že by MPEG4 softwarově pro DVB-T zakázal. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?pro - visperDneska se rozčiloval soused v bytovce kde nám HD mux 3 chodí , má Skylink chytá HD přes satelitní přístroj ZEBRA jen v základě - NOVA HD ČT HD a bez problémů a když to dneska zkoušel na jeho TV naladit v DVB-T programy v HD tak chytne je , ale jen zvuk obraz ne a žádkou kolonku na HD přepnutí v DVB-T atd nemá jak tady někdo píše u panasoniku tak jak to je . |
standa111
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Většina TV z roku 2008 a dřívějších ještě MPEG4 neuměla. Ze satu samozřejmě ano, protože dekodér je v tom HD sat. přijímači. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Ano, MPEG 4 je standartně v TV od roku 2009 včetně neblikajících mazanic - LCD ;) :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Má TOSHIBU typ nevým z roku 2009 .Před chvíli jsem přišel od něj a stále mu to nejde jen zvuk a HD obraz nikde asi má smůlu . Rv |
standa111
![]() |
|
standa111může být problém v citlivosti tuneru (pokud ho telka opravdu má). Hodně jednoduše řečeno, mux3 může být ve vaší oblasti křížený z několika vysílačů a telka se chytne jednoho slabšího signálu. Taky je faktem, že s parametry signálu několikrát hejbali, takže vznikl určitý problém.Můžeš zkusit ruční ladění, do parametru ladění zadat pouze číslo správného kanálu - píši to proto, že jsem sám takhle v baráku řešil dvě telky a pokaždé jsem uspěl. |
ketiv666
Registrace: 4/2012 Příspěvků: 158 |
![]() |
|
RE: Multiplex 3 - DVB-T nebo DVB-T2 ?Pravděpodobně nemá TOSHIBA MPEG 4 na DVB-T ale ze satelitu vše chytá HD . Volal nějakýmu mechanikovi a ten mu to vysvětlil . Podobný případ má i můj příbuzný Sharp Aquos LC-32D44E |
standa111
![]() |
|
![]() |