Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Mux3 vs. Mux4

Neměřil jste někdo, kde mají ČT HD větší datový tok? Zatím nemám z M3 naladěno, tak jestli to má cenu...

Vložte TEXT podpisu

linc
Registrace: 4/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mux3 vs. Mux4

To bude větší asi ve 4,ale to bych neřešil. podstatne větší průser je v tom, ze vysilatel Muxu4 používá parametry na modulatoru vhodné maximalne do kabelových rozvodu a ne do éteru. Viz FEC 5/6 a GI 1/32.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

....A člověk se pak diví, že i při "dobrým" signálu to občas zakostičkuje.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

eemil

Kde je Dívčák víš? :)
Dělal jsem DVB-T dole u vody, kde býval Hamr. MUX4 tam byl o 10dB silnější na anténě než signály od CRa, ale TV na to prostě nechodila. Ostatní tři MUXy z hlavního stožáru chodí bez problému. Kterej vůl navrhl tyto parametry modulátoru by měl vrátit diplom, jestli vůbec nějaký má...

On Air!

Saxon

eemil

kostičkování TV Pohoda je ještě další kapitola...

On Air!

Saxon

ČT HD cca Skylink 9,7Mb/s Mux3 7,1Mb/s Mux4 5,2Mb/s, podle mě moc velký rozdíl mezi Mux3 vs. Mux4 není, ale u Skylink už je patrný rozdíl

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Saxon

no matně si vzpomínám kde je dívčák, ale zhruba 25 let jsem tam už nebyl. No jestli tím hamrem myslíš to místo jak dřív stávala vedle ta stará vodní elektrárna na kterou se utrhl velkej kus skály, kterej to zaparkoval přímo u turbíny ve strojovně, tak to si taky vybavuju, ale už si nedokážu vybavit jestli je tam výhled na Kleť. :))) Jo kdyby u toho muxu4 upravili ty parametry na nějaký rozumný, tak na to že jedou jen na ty 2 rakvičky je dosah dost slušnej. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

eemil

jo, to je to místo, kde ty kameny rozmlátili vodní elektrárnu uplně na cucky. Výhled na Kleť tam neni ani omylem, celý příjem je realizován pouze z odrazů, ale s vhodně nastaveným modulátorem DVB-T lze bezproblému takový příjem realizovat, DVB norma je výborně vymyšlená, ale nesmí to nějaký osel, kterej nic o DVB neví takhle zazdít jen proto, aby tam mohli narvat co nejvíc dat...

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra