Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Multifokus

zdravim, poradí někdo zda-li se dá sehnat multifokus a kde když mám kruhovou(kruhovou proto že není vajíčko a po všech stranách má 85cm) 85cm starou zachovalou hliníkovou parabolu, zakončení držáku u lnb je obdélníkové a dále by mě zajímalo zda-li chytnu všechny sat frekvence na daných pozicích které by byli 13+19nebo1w pokud by to dalo,23,5 a 28,2-5? děkuji p.s: v omku mají jedině na úchyt kruhový (to je to co drží lnb myšleno)
díky za rady ;P

zori
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

U prime fokus paraboly

zapomeň na šilhání!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Multifokus

ani kdybych vynechal pozici 1w? Myslíš abych zapoměl proto jelikož se požadovaný šilhač nedělá? :bigeyes:

zori

Nikoliv.

Proto, že PF paraboly nešilhají!!!

Enik

což znamená že šilhá max na dva lnb? Pač jsem tam jeden šilhač měl,vešli se tam dvě lnb a fungovalo tak jsem myslel že čtyři tam narvu,pokud by byli 19+23+28+13 :bomb:

zori

jaké jsou jiné levné ale kvalitní možnosti?

zori

Toroid. Šilhání na PF Ti sice může fungovat, ale kvalita signálu tím značně utrpí. Je to nesmysl. Musel bys mít kulové a nikoliv parabolické zrcadlo. Mimo to, dbešní LNB s intrgrovaným ozařovačem nejsou vhodné pro PF antény. Takže to prostě nemá smysl takhle řešit. Je to kočkopes.

Enik

Pokud se jedná o offsetku, což si myslím že se jedná, tak to jde i když 1°W nic moc. Pokud se jedná o středovou, tak ne. Záleží co je myšleno tím ,,kulatou´´.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

zori

Zdar chlape,prečo si nezoženieš niečo takéto
http://shop.atoselektro.cz/parabola-maximum-e85-fe-multifocus_d3163.html
Osobne mám na 4 družice presne na tejto parabole 13°E 19,2°E 23,5°E 0,8°W a všetko šlape ako hodinky R^

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

díky moc za rady, našel jsem ji naalze jak vypada,toto je myšleno "kruhova" takže jsem asi něco nazval jinak než se nazývá...
http://www.alza.cz/satelitni-hlinikova-parabola-85x84cm-d265309.htm

jinak ta za 1390,- z atosu vypadá velmi lákavě,pokud by to na ní nešlo,viz obrázek šel R^

zori

Takže offsetka. Když se budeš snažit, tak to půjde. I když jak jsem dříve uvedl 1°W nadoraz. Střed A3. Musíš prodloužit multifeed (ať je dostatečně masivní) a přidělat vzpěry ráhna.

HiFiOK

aha,jasne,takže vevýsledku je lepší koupit tu za1400 a je klid a vše bude fungovat i ve zlem počasí

zori

Já myslel když už ji máš aby to bylo levné jak jsi uváděl.
Jinak Maximum jde koupit za méně peněz a nezapomeň že je pouze železná. A Ty máš ALU.
Jo, a také ten Maximum nění nic moc, už se tu o ní psalo. To už si raději kup Toroid, je to dělo ale nejpíš seženeš také ze železa.

HiFiOK

a na tyto pozice by byla ok ta menší? Nebo je nutností ta obrovská nevkusná?

zori

tak jsem pročetl vše výše v diskuzích již probíraných,a zjistil že by měla na pozice (28+23+13+1w)i za deště stačit toroidka 55cm krom tedy itv hd apod z astry 1n,je to tak?

zori

a ted mě zarazilo že na netu je toroidek 55cm cenově od 1300do2000kč co to má znamenat, mám pochybnosti, je opravdu jedno zda-li ji koupím za 1300kč nebo za 1700kč z omka?

zori

Tak malého Toroida bych nikdy nedával. A promysli co vlastně chceš.

HiFiOK

na baraku mi přijde vhodnější jedna parabola než stávající tři :-) a bohužel výhled neumožnuje umístění jinam. Vim že chci investovat max 2tis a aby bylo vše na jedne parabole plně funkční i když bude pršet ,na pozicich 23,28,19,13,1w... :bomb:

zori

tak jsem se zatim vykaslal na nakup cehokoliv noveho (to nechame na vanoce...) pouzil jsem zminovanou hlinik parabolu,oželil pozici 1W thor a na po domacku vyrobený multifokus jsme nacpak krásně 4lnb (19,23,28,13) a vše šlape jako vínečko R^

zori

a tolko kecov okolo toho bolo :)

inak ak budes nieco kupovat tak ta e85 je fakt dost dobra. take kvalitne dielenske spracovanie a robustnost sa dnes uz casto nevidi. ale pozor na nejake extremy to nie je, tam uz treba toroid.

soso
Registrace: 2/2010

ok,díky do vánoc času dost tak uvidíme,jj jsem takovej ukacánek" no, sorry :-)

zori

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra