, sekce: Skylink |
|
SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!presne o polnoci výpadok celej služby, HBO, multi HD. pomohol restart. už mi dochádza trpezlivosť :fuming: :fuming: :fuming: |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 800 |
| Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 239 | |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Mám AZbox Elite HD s uni čtečkou kartu ICE 0D96, Enigmou 2 a CCcam 2.3.0 a nemám problem jen je potřeba mít povolený zápisy ;) už to hold není jako dřív, že to jedny zápisy jelo 4 měsíce... ;) |
LeonekX
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 11 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Môžem iba súhlasiť s rozčúleným zakladateľom tejto témy. Skylink by už naozaj mal prestať s neustálymi zásahmi do kódovania, ktoré vždy všetko iba zhoršujú. Mám dosť veľkú trpezlivosť, ale to naozaj prestáva baviť aj mňa. Pred niekoľkými dňami som riešil absolútny výpadok karty Next v licencovanom dekodéri Cryptoworks. Karta sa „prebrala“ až po niekoľkonásobnom vykonaní refresh-u. Ďalším čoraz častejším problémom je zamrzávanie obrazu či zvuku - napríklad u NGC. Prečo sa každý tvári, že ten problém neexistuje? Podotýkam, že problém so signálom u mňa nie je.Certifikované prijímače Skylink sú kapitola sama osebe, ktorá je iba na smiech. Vážne by sa Skylink mal zamyslieť nad tým, načo financuje takú aktivitu ako je certifikovanie. Certifikované prijímače nie sú totiž zárukou vôbec ničoho. Osobne som jeden taký prijímač mal (Topfield) a pri najbližšej príležitosti „išiel z domu“. Z pohľadu bežného človeka je absolútny vrchol, aby necertifikované prijímače mali menšie problémy, ako tie, ktoré Skylink schváli. A je to tak napospol, vôbec nezáleží na značke prijímača. Platí vzorec: certifikovaný prijímač = záruka problémov. Už by sa kompetentní naozaj mali prebudiť a nechať používateľov vydýchnuť od tých svojich „noviniek“. Je to totiž čím ďalej horšie. Ako bolo už napísané predtým: len čo bude plnohodnotná alternatíva, osud Skylinku je spečatený. |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 125 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Na na to by som nespoliehal že si stažujú len niektorí.Väčšinou tu diskutujú stale ti isty.(drviva väčšina ani nevie o nejakej diskusii na parabole)Stači načať diskusiu napr. v práci ako ja v piatok a to by ste sa divili ako ludia sú rozhorčený kolko krat na predajcov ktorý zato ani nemôžu. |
stanob
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 113 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Humax IRHD 5100 len 1 zamrznutie obrazu po burke po restarte ok Primac asi rok karta vymena. |
ivan22
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 501 |
|
|
SurferVelmi dobre a presne si to vystihol...asi netreba ku tomu nic dodat...ja este len ku tym Skylink ready chcem dodat. Clovek ich posunie zakaznikovi koli tomu,aby zakaznik pri komunikacii so Skylinkom (ak sa ovsem dovola) neprisiel za mnou a nevykrikoval,ze mu tam povedali,ze ma necertifikovany prijimac. Dnes uz clovek musi byt naozaj asi vestec,aby vedel, s akym zakaznikom ma docinenia a ci mu posunut nieco s uni citackou a pri tom spolahlivejsie ako cert. prijimace,alebo mu dat "opdorucane" prijimace od Skylinku,ked budem cakat ,ze im tam bude vyvolavat... :-/ |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Este jedna moznost, aj ked dost pritiahnuta za vlasy je, ze karty nie su rovnako schopne spracovavat to co maju.Ale to uz len na okraj,lebo v tomto je tu naozaj dost odbornikov, ci je to mozne alebo nie.Teda ci nevznikla nejaka chyba, alebo nieco pri vyrobe kariet,neviem posudit.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
DodiakSamozrejme, predajcovia robia to, čo by malo byť najlepšie a čo im odporučili. Ja ako zákazník som sa nikdy nešiel sťažovať predajcovi. Ich situácia je teraz vôbec na zaplakanie. Keby som bol predajcom, tak už asi predávam radšej pečivo, lebo predávať produkty Skylinku je teraz naozaj utrpenie. Človek si „vyžerie“ neschopnosť niekoho iného a to v pravidelných intervaloch. A odhadnúť zákazníka? No to sa naozaj v dnešnej dobe nedá. |
Surfer
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 125 |
|
|
SurferNo lenze ty si zrejme uvedomely clovek,ktory chape podstatu problemu a hlavne to,ze predajcovia s tym bohuzial nic neurobia :-/ Ja si take problemy,ake robi Skylink teraz este nepametam. Skusam na zakaznikov robit finty a presvedcit ich na Freesat, nakolko mam demo kartu od nich a ta naozaj bezi v prijimaci od 20 do 200 eur bez akehokolvek problemu. Skylink ma vsak stale nejaky marketingovy monopol a este za mnou neprisiel clovek,ze chce Freesat,stale len Skylink...a kym im vysvetlim, v com robia teraz problemy,tak som vycerpany :-D |
dodiak
|
|
dodiakTo je ale aj atraktivnou poziciou na 23.5E. Staci prihodit nejake to lnb a ma kopec FTA kanalov v super kvalite.To sa o 1W povedat neda.Aj to je lakadlo.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
|
|
Kazde opatreni proti tzv. piratum......se musi udelat tak, aby to neotravovalo radne zakazniky, jinak je to cesta do pekel, viz:http://cdn-www.i-am-bored.com/media/7125_piratemoviechart.jpg |
ladik12
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 62 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!To je zvlastni vec - nikdy jsem zatim s certifikovanym prijimacem nezaznamenal problem ve vztahu k Irdetu. Co s tema kartama proboha delate, ze musite porad posilat refresh? Nechavate je schvalne vice jak dva tydny mimo prijimac? Ony totiz jen certifikovane prijimace maji kompletni test od Irdeta, ktery zarucuje funkcnost i s dosud nepouzivanymi funkcemi (a ze jich jeste zbyva proti piratum docela dost...). Info se da jednoduse najit na webu v letacich firmy Irdeto... Nemluvim ale o Cryptoworks dekoderech - spuosta i certifikovanych CW CAMu a prijimacu ma mnozstvi chyb, ktere se ruzne projevuji... |
008
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 333 |
|
|
Zbytocne sa rozculujeteSkylink neurobil nic ine, iba (az teraz od spustenia predaja ICE vymena) vychytal chyby v systeme umoznujuce neautorizovany prijem. Samozrejme to obnasa castejsiu vymenu zapisov, ale kto ma ako tak prijimac, resp modul v poriadku (a to aj vstavane TV tunery), nepostrehne ziadne problemy. Teda pokial TV denne pozera. Vypadky po dovolenke a pod. su a budu bezne, ale to je rovnake aj na ORF kartach a inych platformach. Tam akurat netreba vyzadovat refresh, nabehne to vzdy same do par minut.Dalsia vec je, ze satelitny prijem je platforma pre specifickeho divaka - hobby nadsenca, badatela a experimentatora. Ved normalny clovek nevie naladit ani TA3 a tie neustale zmeny na orbite... Takze kto sa tak neciti, mal by prejst na inu platformu a zbytocne sa nerozculovat. Skodi to zdraviu. :))) |
dunaj
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 321 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Protože i podejci (prodejci?) netuší jak systém funguje a pak tady plamenně vykřikují, Skylink by měl napsat PR :1. o hrubém popisu funkce systému IR/ICE - a) jak dlouho je funkční karta bez zapnutí přijímače (max 30 dní) b) proč tomu tak je a kdy těch 30 dní neplatí (změny key ...) c) jak dlouho trvá, než se instrukce pro konkrétní kartu ve streamu opakuje .... 2. Popis funkce Refresh - Refresh, který spousta zákazníků zneužívá bez vědomostí stratil svou rychlost a kvalitu díky množství zběsilých příkazů. Refresh je jen pro vyjímečné případy. Ještě, že je možnost Refreshe 1 za 20 min.! 3. Proč je dobré, aby neználci, běžní uživatelé měli certifikovaný dekodér. Nebavím se o místních šílencích, nebo o odbornících, kteří znají případné rizika UNI a Linux boxů ...... Také mi občas po změnách key, nebo chataři po delším nepoužívání boxu brnknou, že nejde karta, stačí rozumě vysvětlit, ať počkají pár minut na kódovaném kanále Skylinku, refresh netřeba. 95% karet mám v licencovaných přijímačích, ať už s CW, nebo IR a problémy téměř žádné, refresh využívám max 5x do měsíce (z počtu asi 2500 karet). Já třeba nechápu podejce, kteří prodávají jen necertifikované boxy a to ještě lidem (uživatelům), kteří o tom nemají ani páru, při prvním problému pak u zákazníka vykřikují, že za problémy může Skylink. To, že UNI box jede dnes, neznamená, že může fungovat s kartou třeba za rok, nikdo neví, co a kdy se v hlavách techniků Skylinku zrodí, já chci mít vůči zákazníkovi čisté svědomí. Jinak těch pár místních křiklounů je jen nepatrná setina procenta zákazníků, kteří se vymlouvají, že mají certifikovaný box, pravdu nepřiznají ani když chybu nakonec opraví takovou banalitou, jako je třeba vypnutí blockeru, nebo přesunem nefunkční karty do jiného, funkčního boxu! |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
|
|
liquereAno z casti s tebou suhlasim,pretoze niekoho tie FTA naozaj zaujimaju, niekto zase vyzaduje dobru funkcnost bez vypadkov.Nietko ma napriklad poziadavku na hudobne programy,ktorych je na 1W celkom dost a nehovorim, ak si predplati Freesat medium, tam je cela rada pozeratelnych, resp. pocuvatelnych MTV, co zase 23,5E neponuka. Ja nie som zastanca ani jednej platformy...snazim sa ponuknut zakaznikovi to,co viem,ze je spolahlive....no s tym je v dnesnej dobe problem :( |
dodiak
|
|
Re:SkylinkRovněž mohu potvrdit několik problémů na přijímačích Mascom certifikovaných Skylinkem, programy kompletně zakódovány několik hodin,nepomohl ani restart přijímače ani refreš, programy naběhly až po resetu modulu Irdeto. Tak je to normální? Takové to služby? S tím si běžný uživatel nebo chatař rozhodně poradí. |
Pepa 3
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 413 |
|
|
@zipPokusim se odpovedet:Ad a,b/ 30 dnu ale to od tohoto tydne to neplati, OP key se meni za cca 24 hod, coz znamana konec blokerisku v Cechach, na Morave a na Slovensku tiez Ad c/ no to je trocho problem, melo by trvat max cca 3 minuty, pokud neni nekde problem(operator, uzivatel), to je podle mne velmi dlouha doba, ale zlepseni je otazkou na Irdeto |
koudelka
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 855 |
|
|
Problem maji......zejmena ti, kteri se nedivaji nas televizi kazdy den, nebo maji satelitni prijem jen jako doplnek k pozemnimu prijmu. Aby se takovi mohli kdykoli divat, musi mit prijimac trvale zapnuty i kdyz ho nepouzivaji a nesmi ho zapomenout pred spanim prepnout na nejaky kodovany kanal Skylinku. Toto driv nebylo a proto jde jednoznacne o zmenu k horsimu. |
ladik12
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 62 |
|
|
@koudelkaChtělo by to komplexní PR článek, který se pověsí na všechny weby v našem oboru, aby si to přečetl každý, kdo se tím živí, nebo se o sat (Skylink) zajímá. I když výkřiky to asi nezastaví. :))) |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Kontrolní otázka:A jak to vypadá s nahráváním, pokud přijímač nahrává v zakodovaném stavu? Lze přehrát i další den po změně OP? :O :))) Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 781 |
|
|
Prosat"Ti co mají origo cw,tak problémy nemají."?? Ako to vieš?, robil si prieskum. Chlape v 500 eurových mašinách to blbne. Tak sa preber. "Nie je dôležité vstať, ale zobudiť sa!" |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 800 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!No bohuzel po zmene OP je kodovana nahravka uz "black". |
koudelka
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!No a jelikož prakticky všechny skylink ready přijímače nahrávají kodovaně, tak budou majitelé nadšeni - bravo :laughing:Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 781 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!A to je blbost, ze vsechny. Takova Zebra mini nahrava rozhodne dekodovane. |
koudelka
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Pravdupovediac, kodovanie nahravok je pre mna nepochopitelna vec. Aj ked vsetky platformy k tomu smeruju (HD+...). Nahravalo sa v pohode na VHS, na DVD a HDD rekordery a nebol problem. Tazko si viem predstavit, aby si niekto nahral film, potom sa doma "zabaval" tym, ze bude vystrihovat reklamy a aby ho takto pospajany umiestnil kdesi na internet. Tam sa najdu filmy v spickovej kvalite a zvuku. Teda toto nahravanie na domace STB je vylozene pre rodinne ucely a nic viac. A obmedzovat to mi pripada chore, najma s poukazom na to, ze nasa legislativa umoznuje si stiahnut akykolvek film z netu pre svoju potrebu.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 650 |
|
|
RE: SKYLINK-prestante sa už s tým drbať!!!Dnes jsem dělal časový log a soustředil se na časové intervaly mezi instrukcemi, které mění OP klíč. Je mezi nimi přesně 7 minut. Takže statisticky, když se sejde haluzák a smolař a oba dva si zapnou přijímače v různé časové okamžiky, tak, že jeden okamžitě trefí onu EMM a druhý ji těsně propásne, pak průměrný čas oživení (update karty) bude trvat 3,5 minuty.Každopádně pro update karty nestačí EMM-S stream, jak jsem někde zaslechl! Pokud karta "občas" nedostane vhodnou ins "C0 23" z EMM-G streamu, EMM-S instrukci na update klíče pak odmítne. Čili, když to shrnu, z hlediska (když ne definitivního odstavení), tak těžkého znepříjemnění života blockeristům odvedl Skylink kus dobré práce. Zákaznící, kteří přijímače pravidelně vypínají, si ale po zapnutí (pokud v onom hluchém období nastane key update) budou muset počkat průměrně 3,5 minuty na update karty. Ještě dodám, že refresh karty v případě key update nepomáhá, takže je úplně zbytečné ho dělat... Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 971 |
| Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8 9 10 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 239 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|