Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

zkušenosti s touto parabolou 85cm tran.průhledná

po roční přestávce od sat.příjmu(zapříčeněno hlavně vyřešení vlastnictví bytu)a po uspěšné anabazi jsem oslovil SVJ baráku o povolení montáže paraboly.V út mě budou projednávat na schůzi(pozn.na baráku je už cca 8 parabol,ale za starého vedení)bojím se negativní odpovědi hlavně z důvodu,že nebudou chtít povolit kvůli dalšímu zhyždění paneláku,tak se ptám jestli nemá někdo zkušnosti s touto parabolou a jestli udělá takový nenapádný efekt-stojí docela balík...ale udělám vše abych mohl bejt opět na orbitu

franz
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zkušenosti s touto parabolou 85cm tran.prů...

Nikdo Ti nemůe zakázat si parabolu namontovat. Takže nechápu Tvůj problém. Panelák není památkově chráněná budova, a pokud už je na paneláku 8 parabol, tak jich klidně může být dsalších 20. Zakázat Ti to může někdo pouze tehdy, pokud Ti dodá sat signál jiným způsobem. Například společnou anténou vybavenou sat. příjmem. Až budeš parabolu montovat, tak ovšem nesmíš poškodit budovu jako takovou. Takže pokud to namontuješ na zábradlí, tak není problém.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

jj,možná se stresuji zbytečně,ale abych ještě dodal:na konci měsíce budou dělat rekonstrukci STA a proběhne i výměna staré analogové paraboly co je na střeše(do května byl v rozvodu jediný satelitní program dropoutový německý Eurosport tak trochu flasback)nevím přesně jaký satelit bude možno příjmat z rozvodu,ale snažil jsem se vysvětlit pro můj individuální příjem(už léta používám motor)ale paní z výboru mě moc nechápala...u bytu mám balkon,ale zabradlí vypadá jak vypadá a raději bych chtěl vrtnout do panelu...pozn.panelák ještě není zateplenej a dlouho asi ještě nebude.

franz

A už jsi teda vyřešil to "vlastnictví"..?Na balkoně si "vrtej" jak chceš.Pro tvůj účel "s motorem" se nebude dát nijak zamaskovat.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Enik

to bys ses divil
1. záleží komu bytovka patří , někteří majitelé to nechtějí a hlavně po zateplení bytovky atd.
2. někdo bydlí jako u nás ve městě historickém , kde zakázali památkaři satelity směrem na jih a do ulice - nesmí být viděn satelit z ulice .
3.Majitel ti dá po DVB-T Programy veřejnoprávní který bys měl mít podle zákona a žádný satelit ti nahrazovat nemusí máš špatný informace
4 pokud to máš ve svém vlastniství tak na balkoně si dělej co chceš , ale nesmí to přesahovat ven .
5. V některých městech co mám zprávy od příbuzných a známých museli lidi ve státných bytech jen nahlásit na městský úřad , že má satelit a vyfotit ho .

standa111
Registrace: 11/2009

U u syna taky měli takový problém po zateplení bytovky museli satelity sundat . Majitel udělal novou STA jak antény tak i rozvody a zakázal satelity na 20 bytovce . Lidi se vzbouřili , ale je to rok a zatím nic nevyhráli i když to řeší přes soud. Měli se domluvit na jednotný satelit na střeše bytovky , ale zase byl problém v lidech co tam bydlí , že někteří to zase nechtěli a souhlasit měl být 100% nebo nic .

amater3389
Registrace: 7/2012

Zkusenosti...

Dá se i parabola otocit vzhuru LNBečkem. a dat na stojanek do rohu balkonu pokud je videt na družici. jde to.I Nemecku se to tak použivá dokonce Technisat to mel kdysi na prospektu.

Jendaj
Registrace: 1/2006

Jestli je dotyčnej členem SVJ, tak mu můžou všichni akorát políbit elipsy a už bych tam tu parabolu měl dávno namontovanou. A jestli by někdo ze SVJ měl problém, tak na nejbližší schůzi, kde bude potřeba 100% hlasů, bych si ho pořádně vychutnal :)))

Pitomec
Registrace: 9/2011

už zítra zasedne rada mudrců a rozhodne a já doufám,že už bude LOH v HD :)))ale je to paradox:než jsem se usadil do vlastního tak jsem bydlel v pronájmech a nikdy nebyl problém-většinou parabola z motorem šla na střechu a hotovo!!!možná když čtu Vaše příspěvky tak jsem měl namontovat komplet bez optání hned a nikdo by třeba nic neřekl.Uvidíme a podstatný je,že na paneláku už pár parabol je,spíš čekám na nějáký omezení viz balkonové zabradlí

franz

Kdo se moc ptá, moc se dozví.....

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Taky můžeš dát trubku mezi podlahu a strop balkonu a zábradlí nepotřebuješ.

jave
Registrace: 10/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra