Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Satelit a kabelovka v jednom kabelu

Zdravím odborníky.Měl bych na vás dotaz.Asi před 15lety začla v naší obci fungovat kabelovka spolu s internetem.Její nabídka je ale hodně slabá a tak jsem si před lety pořídil i satelit.Teď ten problém.Kabel od kabelovky jsem kdysi rozvedl přes rozbočovač do 4 místností.Teď bych chtěl dát quad konvertor a k těm jednotlivým kabelům od kabelovky,přidat ten satelit přes slučovač TV+SAT a na konci dát satelitní koncovou zásuvku a bouchnout tam další sat.přijímače ,ale jako rezervu tam mít i tu kabelovku.(další kabely samostatně pro satelit už tam totiž neprotáhnu).Myslíte,že mi to bude fungovat?Nebo prosím,jak to udělat?Díky.

jm57
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelit a kabelovka v jednom kabelu

Ano pokuď máš ke každému přijímači samostatný kabel tak to můžeš "sloučit".Dražší varianta je multipřepínač,který je výhodný na dvě a více družic a pro více než čtyři účastníky.Pozor na brum,případně "oddělit"! R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

a to rozdelenie kablovky do 4 miestosti je v jednom bode jednym rozbocovacom alebo na viacerych miestach viacerymi rozbocovacmi zapojenymi za sebou?

Tomic
Registrace: 1/2011

Pokuď si správně rozumíme,tak budeš mít dohromady čtyři slučovače a čtyři koncové zásuvky(můžeš použít i slučovače) na čtyřech samostatných kabelech.Po jednom kabelu na více satelitních přijímačů existuje řešení,ale je dražší konvertor,musí to podporovat přijímače a musí to být zapojeno v řadě za sebou.....Unicable Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Tomic-ano ,to rozdélení kabelovky je rozbočovačem v jednom bodě do 4-kabelů.A tam chci přidat i ty 4 slučovače (TV+SAT).

jm57

elegantní řešení

zkusil bych toto http://shop.atoselektro.cz/sat-tv-slucovac-emp-c5-4pnp-t-4s-w2-p-107w-quad-_d2003.html

markriz
Registrace: 1/2006

jm57

Už 15 let internet v obecní kabelovce, to vůbec není špatný R^

Pitomec
Registrace: 9/2011

Pitomec

Samozřejmě nejdříve byla kabelovka a pak se k tomu přidali net.Ale to ti chytřejší pochopili.Pokud mi nejsi schopen poradit,tak se nezapojuj.čao

jm57

"Asi před 15lety začla v naší obci fungovat kabelovka spolu s internetem."

Nevím jak kdo, ale pro mě z toho jasně plyne, že i internet, takže proto jsem to pochválil. A jestli to bylo jinak, tak je dobrý se naučit vyjadřovat a nečekat, že každej ví o co se zrovna jedná...

Pitomec
Registrace: 9/2011

@ jm57

Suhlas s markriz. V tom pripade treba potiahnut 4 kable od lnb quad po ten terestrialny rozbocovac. Ter. rozbocovac vymenit za ten EMP sat-tv zlucovac. Ide len o jednu druzicu?

Tomic

nebude problem ani s viacerymi druzicami

Tomic

Díky všem za pomoc

jm57