Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Pošlete i Vy ČTÚ stížnost na adresu podatelna@ctu

Pošlete i Vy ČTÚ stížnost na adresu podatelna@ctu

Dobrý den,

píši Vám pro podezření ze spáchání správního deliktu klamavé obchodní praktiky ve smyslu ustanovení § 24 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele. A to proto, že společnost M77 Group S.A. s účinností od 1. 4. 2012 nabízí služby satelitní televize Skylink a CS Link, označené jako balíček GRATIS. Jejich sledování bude od 1. 9. 2012 podmíněno úhradou servisního poplatku, což odpovídá definici klamavé obchodní praktiky obsažené v Příloze č. 1 zákona o ochraně spotřebitele.
Dále se pozastavuji a zároveň se ptám, proč servisní poplatek se v tomto případě netýká i jiných balíčků, jako je příkladem placený KOMBI? U těchto balíčků se zatím cena nezměnila a je tedy velmi pravdě podobné, že se v brzké době i v ostatních placených balíčkách servisní poplatek promítne do jejich plateb a dojde tedy k samotnému zdražení.

Dále navrhuji prošetřit cenu prodávaných samotných karet a jejich nynějších výměn s novou další platbou. I zde je podezření, že v rámci zavedení servisního poplatku se jedná o nestandardní obohacování na základě již zmíněné reklamní kampaně pro balíček GRATIS.

Na závěr si neodpustím svůj názor:

V tuto chvíli se schyluje k monopolu, který možná tak na první pohled nevypadá. Podobný monopol již zde funguje v podobě mobilních operátorů, kdy si zákazník už asi jen tak nevybere, protože ač počítá jak počítá, faktura ho vyjde u všech společností na podobnou částku.
Obávám se, že společnost M77 Group S.A. s poplatkem 29,- CZK ještě z daleka neskončila a že brzy se dočkáme paradoxu, kdy bude vlastně jedno, jestli budeme my zákazníci příkladem národní Českou televizi přijímat od společnosti M77 Group S.A. a nebo příkladem od UPC DTH S.à r.l.

S pozdravem XXXX XXXX

Longines
Registrace: 3/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Pošlete i Vy ČTÚ stížnost na adresu podate...

Souhlasím co napsal "člověk". Těm co to vadí, ať to nečtou. A že nemusí zůstat jen u těch 29 Kč měsíčně je jistá věc. Je to podvod a bordel na dvacátou. Já už jsem jen do karty nacpal cca 4500 Kč/r. 2001-TaT 3500 Kč + dokoupení Novy+slovenských programů a ještě poštovné kolem 100 Kč za první výměnu.

Ajap
Registrace: 12/2008

Ajap

Já už jsem jen do karty nacpal cca 4500 Kč/r. 2001-TaT 3500 Kč + dokoupení Novy+slovenských programů a ještě poštovné kolem 100 Kč za první výměnu.

A Do tej vymeny ťa niekto nuťil ???, chcel si nové balíčky, či promo, alebo sa vyhnuť SER-PO, (teda neviem dovod prečo a kedy si tu kartu menil)
Takže sťažovanie nieje namiesťe, kto bol nenažrany dostal čo chcel, ja som to písal vždy ( teda v inych témach z hladiska funkčnosťi atd.)
Ja som do kariet napchal 2x 4500 SK + 4 ks 680 euri za STB a ten zvyšok, + ešte dalšie dve karty.
Dokopy mám 4 ks kariet.
No a čo mám teraz robyť, nič len to SER-PO zaplaťiť, alebo Oprášiť Sito a dať DVB-T, ovšem u nás stím je trošku biedne, takže niečo meniť a špekulovať sa mi nechce velmo.
Clovek je už zvyknutí na STB a na to sa M77 spolieha.
Ovšem zabuda že X-Rokov človek ani nevedel že má v STB kartu, takže teraz to snimi nevypadá tak ružovo už z hladiska funkčnosti. :)))

PISTOK153
Registrace: 11/2010

skor sme si zvykli na czk programy,sranda bude ked aj to spoplatnia :)
komu stacia svk a ma 1-2 tv skor antena

matho
Registrace: 2/2006

joscer

"A M77 někomu něco slibovala za jednorázový poplatek zadarmo?
PS: prosím, zkus odpovědět trochu jinak než tím, že převzala závazky, a že i X let stará reklama koupené firmy je závazek."

1) "X let stará reklama koupené firmy je závazek" - budes se divit ale je to presne tak - ohledne zakona na ochr.spotreb. a klam.reklamy urcite

2) stejna reklama CS blinku i Refreshlinku bezela vesele dal i za noveho vlastnika, coz vi kazdy krome tebe, tj. v dobe kdy M77 mela davno nalajnovane dalsi kroky ohledne zpoplatneni zakladu... takze se neni vubec o cem bavit

3) necekam ze neco z toho pochopis
resp. jsou pouze dve moznosti - bud jsi nevylecitelne natvrdly ohledne elem.zakladu prava,
anebo za tvoji bezbrehou obhajobou M77 a ser-po jsou jine duvody..., ktere ovsem s vecnou argumentaci nemaji nic spolecneho...

lance
Registrace: 10/2008

lance

To jsi juzkův tiskový mluvčí?
1.) Jestli je to přesně tak jak píšeš budu věřit, až o tom rozhodne soud nebo nějaký jiný příslušný orgán. To že to tady někdo 1000x napíše jako kolovrátek ještě neznamená, že je to pravda.

2.) Ale já vím, že byl doběh reklamy v době, kdy už platformy vlastnila firma M77. A za to ať je firma potrestána, ale jen za to, že neošetřila stažení reklamy z reklamního trhu.

3.) Ani já nečekám, že něco z toho pochopíš.
buď jsi nevyléčitelně natvrdlý ohledně elem.základu práva a myslíš si, že to má být tak jak jsi ten zákon pochopil právě TY bez ohledu na názor soudu anebo jen prostě je to bezbřehé nutkání stále psát něco proti M77.

PS: Najdi mi nějaký můj příspěvek, kde OBHAJUJI servisní poplatek. Ale vyloženě obhajuji. Vynech příspěvky, kde vyjadřuji POUZE NÁZOR na tuto problematiku. Že ten názor je odlišný od odpůrců SP ještě neznamená, že ten SP obhajuji. Chápat důvody případně komentování příspěvků odpůrců SP ještě neznamená obhajovat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

joscer

Ja mám na vyroky poniektorych sudov zmiešan pocity, toť ukradneš 20 euro, máš 6 rokov base, ukradneš trebars zo pár tisíc euro, tak možno aj 20 rokov basy, ale ak šlohneš miliony, tak ti nič nevedia dokázať si nevynny.
Teda príslovie kradneš málo pruser, ale ak budeš kradnuť vo velkom, nič sa ti nestane si nevinny, bo máš na špičkovych právnikov, takže ti umysel nedokažu. :laughing: :laughing: :laughing:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

knieza

To je všechno co jsi vymyslel, nebo ti někdo musí napovídat? :laughing: :laughing:

Octagon SF4008 UHD 4K + Od Skylink & Kombi přechod k Telly & velký balíček. Motor DIGIPOWER SG-2100 + LNB Inverto Twin Black Ultra + parabola 105 (53°E - 30°W). TV LG 55UH600V

Pikollo
Registrace: 6/2008

PISTOK153

Ale to ještě neznamená, že pravdu má ten, co si nějak vysvětlí po svém literu zákona, zidealizuje si to a pak to tady 1000x zopakuje.

joscer

už to nechápu pořád se tu řeší Skylink a CS Link...tak když se to někomu nelíbí tak přejdu jinam a nebo mám DVBt Rv

chvalina2
Registrace: 3/2007

zavazek

"X let stará reklama koupené firmy je závazek" - budes se divit ale je to presne tak - ohledne zakona na ochr.spotreb. a klam.reklamy urcite
----
Jen ze to neznamena ze servisni poplatek je nezakony anebo ze firma nesmi poplatek zavadet. Zadny urad nebo zakon servisni poplatek nezrusi, jedine rozhonuti firmy samotne. Takze s poplatkem uz smirte - to se nepohne.

Tohle Vase tvrzeni jen znamena ze pripadne firma muze byt potrestana za drivejsi klamavou reklamu pokutou.

Pak servini poplatek bude pouzit na pokutu..... (A z toho duvodu navysen). To Vas jiste potesi....

r13
Registrace: 8/2007

Nas ne, tych co to budu platit.Otazka je, ci ten SP bude v takej vyske v ake bol prijem od ludi co platili balicky sporadicky,teda par mesiacov do roka.Lebo je nezmysel aby bol niekto, kto to takto platil dojeny ako krava, bud balik cely rok, alebo SP.A navyse za kazdu kartu v domacnosti.V tomto smere mal myslim habr nejaky navrh.Na jednej strane ponukat kartu next a na druhej strane chciet SP za kazdu kartu.Cize kde je tu vazanie si zakaznika s viacerymi kartami?A hlavne ked este aj platil obcas balicky?Len blbec si moze mysliet, ze niekto bude platit za nieco co nevyuzije, lebo je to tak vo VOP.Velke kulove! :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

joscer

beru, ze zde diskutujes slusne (na rozdil treba od pitomce), mas svuj nazor, OK, ale nemuzes po mne chtit, abych cekal na soud az mi potvrdi ze po prevzeti firmy pravni nastupce prebira prava i zavazky a nese take nasledky ve vecech kdy byla subjektem prava puvodni firma... to je asi tak jako ze 1+1=2!! Na to asi taky nepotrebuju rozhodnuti soudu, i kdyz nekdo mozna jo..., vubec to nesouvisi s tim kolik lidi neco nekde napise...

lance
Registrace: 10/2008

Ale toto už nie je diskusia, ale už vnucovanie názorov dvoch ľudi...donekonečna !

Milan C
Registrace: 4/2006

lance

Nikdo ti nenařizuje čekat na soud. Ale v tom případě to co prosazuješ je stále JEN a JEN tvůj názor jak si vykládáš příslušný paragraf příslušného zákona. Na to fakt rozhodnutí soudu nepotřebuješ. A ano, vůbec to nesouvisí s tím, kolikrát to tady někdo bude stále dokola opakovat. Pořád to zůstane JEN názorem. Nebo si myslíš, že tím opakováním NÁZORU M77 lekne a podvolí se? Ne ti se musí podovlit jen rozhodnutí příslušného státního orgánu.

joscer

@r13

Na tebe reagovat nebudu, už bych se opakoval.

joscer

Milan C

Tak to nečti, když se obáváš, že by ti mohl být nějaký názor vnucen. Jak jednoduché.

joscer

Možno sa dočkám a do večera niekto založí nové téma o skylinku a znova sa budú tí istí ľudia snažiť vnucovať svoje názory...čudujem sa že to admnin trpí. Toto už nie je odborné forum ale www.lady.sk...pokec o živote len tak...

Milan C
Registrace: 4/2006

hotovyrad a pitomce máte pryč ještě joscera amůžete si výskat že vám už nikdo nebude kazit ty oduševnělý myšlenky proti poplatku Rv

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

dovolím si reagovať na príspevky plačkov ale aj fanatických proSkylink_aktivistov. Ja osobne som nestranný a v zime som začal používať superznačkové ICE škrabky okien- kus 50,-éééé.
Mám 3 ks a rád obdarujem aj iných motoristov. Ale k veci!
Ak niekto kupuje komplet firmu , tak ako M77, tak ju kúpil so všetkými aktívami a pasívami! Z toho vyplývajú práva ale aj povinnosti. Zmenou obchodných podmienok si M77 uplatnila svoje právo, len pozabudli na záväzky voči zákazníkom.
Zmena technických parametrov, tj kryptovania a nátlaku na zákazníka kúpiť si ICE alebo irdeto kartu, nie je zmenou obchodných podmienok. Nové karty sa registrovali a boli viazané na pôvodné cryptoworks karty. To je zakotvené aj v pôvodných obchodných podmienkach. A čo sa týka poplatkov, spoplatnené boli len nadštandardné služby,a to príjem PAY TV špecifikovaných ako platené programové balíčky. Skylink si vyhradil právo zmeny cien, ale tá platí len na platenú ponuku programov.
Na margo podnikakania,lebo je to poriadna sr_ačka,čo sa na území bývalého federálu deje! Kde sú daniari,finačná polícia a ostatné nepotrebné štátne inštitúcie, keď M77 si na území nejakého štátu podniká bez registrácie a fakticky načierno!
Veď aj ten najposlednejší žobrák musí byť registrovaný a musí platiť dane aj z posledného prdnutia,kým neexne!
Tak potom M77 sú extra somráci a extra žobráci, keď môžu podnikať nelegálne na území zvrchovaného právneho štátu a nemusia platiť povinné platby zo zisku z príjmov vyryžovaných od občanov na území takéhoto štátu?!To všetko s pohladením a požehnaním lobistických skupín, však extra-zlodejo-žobrákovi sa nič nestane, len nás obyčajných smrteľníkov, za to že sme neklesli tak hlboko zavrú aj za nezdanený prd!
Toto je vývoj demokracie na dokonalú úroveň so svätým pravidlom : čím viac ukradneš, tým viac slávy, obdivu a bezúhonnosti sa ti dostane!
To sme chceli a ako návod na lepší život je to dobré. Musíme všetci kradnúť, a bude nám jedno, koľko komu za čo zaplatíme,hlavne že sa budeme mať všetci dobre! Len z princípu tu ide o hlavnú zásadu, kto o-j-e-b-e prvý, ten vyhráva!!!! :laughing:

gauč
Registrace: 9/2010

Milan C

Mozes cakat ze sa tu objavjia nove temata, od schrizofenikov nemozes nic ine cakat. :))

hajnalka
Registrace: 5/2010

To mas tak, ked nieco neporusuje zakon, uz to nemoze byt svinstvo. Teda podla logiky zastancov bordelu.Preto demokracia je vyborny rezim pre slusnych ludi. Ale je nevhodny pre terajsiu populaciu.Lebo este oslepeny par rokmi podnikania si myslia, ze je to vrchol ludskeho bytia.Na druhej strane, ak by do botky vsetko vymedzoval zakon, opat tí istí by kricali ze je diktatura.Teda jedine zacat u seba a zit s cistym svedomim.A tesit sa ked niekoho vedu v putach za podvod.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

PoldaS

A za co by asi tak joscer měl být poslán na black list? Vyjadřuji se vulgárně? NE. Nikdy jsem neměl od automatického cenzora za nějaké slovo dosazeno slovní spojení "nevhodné slovo".
Zakládám zbytečná vlákna? NE. Už si nepamatuji, kdy jsem nějaké vlákno zakládal.
Spamuji? NE. Pokud by moje reakce na některé příspěvky měly být považované za SPAM, tak by na black listu musela být většina, která zde diskutuje o servisních poplatcích.
Pomlouvám? NE. Neplivu na žádnou firmu, ani otevřeně, ani skrytě.

joscer

Mne to pripada, ze ste si nerozumeli.... ;)

liquere

Ale ano, rozuměli. Já neměl příspěvek nicku PoldaS za vyzývající, že bych měl být také na black listu.
Tak a za chvíli jdu na pivo, tak jsem zvědav, co se tady večer dozvím.

joscer

Myslim,ze uz nic moc..................co pijes?

liquere
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 61

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra