![]() |
|
Problémy s příjmemZdravím.Už od soboty (kdy byla bouřka a taky vypadla elektřina asi na hodinu a půl) nám nejde příjem ze satelitu. Zkoušel jsem stb vytáhnout nachvíly z elektriky, ale to nepomohlo. Zkoušel jsem znovu naladit. Taky nic. Tak jsem kanály smazal a dal znovu naladit kompletně, ale ty kanály se v listu ani neobjevily. Zkoušel jsem i zvlášť transpodéry, ale taky nic. Třeba prima cool je na 12070/H/27500, ale v listu se vůbec neobjevila. Najde to tuny píč..., 10tky kanálů z třetí říše, který jdou, ale ty co jsem tam měl to ani nenaladí. Zkoušel jsem na druhym stb a tam to samý. Odvezli jsme je do servisu, ale tam jim všechno šlapalo jak má, takže v ani jednom stb by problém být neměl. Kvalita signálu je tak kolem 60-70% a intenzita 90% a v takovém stavu to bylo už i předtim a všechno jelo jak má. Stb máme 2x Ariva 200. Jeden mám v pokoji a druhý je v obýváku. Anténu máme pevnou, lnb klasický (dneska jsme ho vyměnili, ale furt nic) a přijímame z pozice Astra3 23.5 a máme Skylink (karta výměna cslink na skylink, do 24.8 by měli jít zdarma všechny plac. programy z nabídky). Taky jsem zkoušel vyměnit kartu za cslink (kanály na něm ještě jdou), ale i po výměně karet furt to samý. Když dam naladit tak se ty kanály ani od cslinku neobjeví v seznamu. Ani nějaký nefunkční s hláškou není signál nebo zákodováno. Nevíto někdo kde je problém? Nemohla by být pohlá parabola nebo něco takovýho? Díky za odpovědi. |
Dext3r
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemZřejmě je o kousek přetočená anténa. Napiš některé názvy stanic, které teď přijímáš, a my ti poradíme, kam a o kolik s anténou pohnout zpět, abys chytal opět Astru 3A/3B.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemVedle těch 10tek německých kanálů (ty už tam byly i předtím) se zde objevila cnn, russia today, bbc world a další tyhlety zpravodajský kanály. Ty předtim nešli. |
Dext3r
![]() |
|
RE: Problémy s příjmema frekvencie danych novo objavenych programov? |
Tomic
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 478 |
![]() |
|
@Dext3rKombinace třech výše jmenovaných + volných německých kanálů je na Astře 19.2E. Jsi o cca 4° vedle. Postav se za parabolu, mírně povol šrouby, které vymezují horizontální nastavení antény, a pomalu, o cca 4° otoč anténou směrem na východ - tj. z pohledu za parabolou směrem doleva. Dolaď na nejlepší signál stanic Skylinku a dotáhni šrouby.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 968 |
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemJasný prípad,keď tomu nerozumiem,tak to prenechám odborníkovi.Ten by to bol zrobil raz dva a ani by to nebolelo.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemNo, možná by to i bolelo, záleží na tom odborníkovi, co by si započítal. At to nejdříve zkusí sám, aspon se něco naučí a bude mít z toho radost. Na odborníky je času dost...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemCnn - 11778/V/27500Russia Today - 11539/V/21997 bbc world - 11598/V/------ al jazeera eng - 11508/V/------ Stačí? Taky tam je např. Discovery a nat geo z různých frekvencí (12032,11992,10876) což je trochu v rozporu s tim, že jsem napsal, že to nenajde ani něco nefunkčního. |
Dext3r
![]() |
|
@Dext3rAlesHavel ti radí perfektně: parabolu máš nevalně nastavenou na 19.2E, pohni s ní podle jeho rady. Určitě to dokážeš, zvlášť když jsi se kolem obnovení příjmu tolik navyváděl. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemTakže všechno funguje jak má. Díky za pomoc. R^ |
Dext3r
![]() |
|
RE: Problémy s příjmemto je prima R^ |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |