Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Vysvetlenie prečo Skylink zaviedol servis poplatok

Ako predajca Skylinku by som chcel konečne uviesť na pravú mieru informácie prečo Skylink zaviedol servisný poplatok.

Na úvod musím však zdôrazniť, že v žiadnom prípade zavedenie poplatku neobhajujem, pretože takisto musím denne čeliť rozhnevaným zákazníkom, ktorí nám nadávajú prečo sme im predávali v minulosti satelit s tým, že nebudú platiť žiadne poplatky.

Ale k veci: Ako mnohí viete, tak istá nemenovaná finančná skupina donedávna vlastnila prostredníctvom firmy TOWERCM obidve trasy satelitného signálu (uplink aj downlik). Keď však pred časom zistili, že trh nových kariet sa nasýtil a ich predaj by prestal narastať (naopak začal by prudko klesať) začali uvažovať, že službu (downlink) predajú na vrchole slávy za najvyššiu hodnotu. Rozbehol sa teda predaj a služba bola predaná firme M77. Najlukratívnejšiu distribúciu televízneho signálu na satelit (uplink) si však ponechali. Čiže teraz berú peniaze od každej televíznej stanice za uplink a takisto aj od M77 za sprostredkovanie transponderovej kapacity. No a chudák nový majiteľ M77 musí za všetko platiť a jeho JEDINÝ PRÍJEM by bola výhradne len sprostredkovateľská provízia od televíznych spoločností za predaj balíkov MULTI a podobne, ktoré si predpláca drvivá menšina divákov Skylink. Absolútna väčšina klientov CS LINK a SKYLINK to má len ako neplatenú ponuku. Čiže keď si to zrátate sedliackym rozumom, tak zistíte, že to by bez servisného poplatku nemohli utiahnuť. Naopak, ešte by boli v dosť velkom mínuse. Rečou čísel to práveže ešte vyzerá tak, že aj tých 1,20- € mesačne je dosť málo a kľudne to môžu v budúcnosti aj zdvihnúť. A naopak finanční žraloci sú vysmiati = ostal im lukratívny uplink + DVB-T a podobne.

Takže toľko len pre info.
Prosím neberte toto ako obhajobu servisných poplatkov, to v žiadnom prípade nie. Berte to len ako vysvetlenie, že prečo to M77 musela spraviť.

lel
Registrace: 1/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vysvetlenie prečo Skylink zaviedol servis...

Pánové ale je třeba se držet podstaty věci,kdo co vlastní apod. mě z pohledu majitele či uživatele karty skylink vůbec nezajímá podstatné je že při koupi karty se společnost zavázala že karta je zpoplatněná pouze jednorázově a platí navždy tečka takže pokud se nyní k tomu staví jinak je to soudně napadnutelné ,jaké zadarmo to nejde, karta stále nějaké 2 litry takže se napakovali hezky krom toho berou stále za placené pořady takže je to na nich at zlepší nabídku ,slevní ceny a budou mít větší profit a pokud to chtějí změnit tak prosím ale za podmínkdy že si zákazník/majitel karty skylink v základu/sám zvolí a rozhodne zda si ji ponechá a bude ochoten platit nebo s tím nesouhlasí a kartu bude moci vráti s tím že mu bude vrácená částka kterou musel klient zaplatit,je třeba si uvědomit že DVB-T příjem zpoplatněn není a také to provozovatele stojí peníze což je pokrato už z tak nekonečných reklam takže to nějak nejde do sebe,to si měl provozovatel skylinku předem zvážit a rozhodnout se závazně za jakých podmínek budou karty prodávat a pokud jim záměr nevyšel je to jejich smůla ,prostě at zkrachují dá někdo podnikatelovi nějakou injekci za to že zkrachoval ???

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

Hm využiju volného prostoru jelikož nikdo zatím nereaguje a doplním,četl jsem právě rozhovor mezi zástupcem skylinku a p. Vyletalem v článcích a dospěl opět k jednoznačnému závěru,je to pouze zástěrka hovořit o nějakém servisním poplatku když naopak ti co platí placené kanály tento poplatek platit nemusí už zde je zjevné jak na to skylink jde chytře z levoboku aby si nahrabali další peníze,to že provoz z orbitu něco stojí všichni víme ale znovu musím konstatovat že mají zisky a to nemalé z placené platformy a z těch ati si platí ten servis o tomto poplatku jsem se nikde nedočetl v jiných zemích takže opět česká specialita ,obdobně je na tom DVB-T také rozšiřují nabídku a platit se za nějaký serfvis nic nemusí,výměna karet spojená s přechodem dekodování na Irdeto nemá mít vliv na to aby tahali z lidí další peníze výměnu provádějí další společosti a platí si toze svých získů /režii/at tak či onak porušují dojednané ustanovenía jestli se jedná o zpoplatnění za FTA pořady či nějaký servis v konečném efektu vyjde nastejno.

DVB

Nikto nereaguje, lebo uz kazdy povedal co chcel za posledne tyzdne a uz je to unavne tocit dokola.Navyse je piatok,teplo a poruke pivo. :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Tady bych mohl uvést příklad 1 serie tnk,taky se oháněli bezplatností,ale uvedli termín konce-2016,pokračovalo to bezplatně-1rok a nejnovější karty +1měsíc,karty stoji/stály/pakatel,vždy je uvedeno na kolik měsíců platí předplatné,přehledné a hlavně jisté,až ty staré karty dojdou konce-šlus,matně si pamatuji,že na pol.forech se oháněli čes.+slov.kartami-a hovořili o klamavé reklamě,prostě u nás musí být vždy něco extra,a to hlavně proto,že máme mizerné zákony,mizerné zákonodárce a ještě horší úřady,které těžce platíme.Někdy si říkám DOBŘE NÁM TAK !!! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@DVB

Ať máš radost, že na tebe někdo reaguje, ale budu se opakovat. Jak píše liquere, vše už bylo několikrát řečeno. Ale budu psát, co se ti nebude líbit, když tak ani dál číst nemusíš.
Podstatné je jaká firma SE ZAVÁZALA a jaká firma SE K TOMU STAVÍ jinak. A čím se zavázala? Ty to máš ve smlouvě?
Už jsi asi 156. co píše, že je to soudně napadnutelné a zatím to nikdo k soud nedal. A proč? Zřejmě proto, že se bojí, že to až tak jisté není a jen mají silné řeči tady na parabole. Jo vlastně já zapomněl. Ten důvod je jiný. Soudy jsou stejně podplacené tak to nemá cenu.
A že by ti měli vrátit cenu karty? To už tu bylo také X krát řečeno. Vrátit ti cenu kartu může jen ten, koho máš na dokladu o koupi. Přičemž by se musela od někoho vymoci marže prodejce, penízky za licenci za kódovací systém, náklady na výrobu a distribuci, přičemž ty bys musel vrátit "plnění", které ti tak karta umožňovala. Jak to uděláš?
A provozovatel Skylinku si to měl předem zvážit a rozhodnout? No on to asi tehdejší provozovatel Skylinku zvážil a rozhodnul, ale asi špatně a proto to nedávno prodali firmě jiné (M77) a ta si stanovuje své podmínky pro klienty.
Takže na závěr:
1. Hurá do soudního sporu, když je to soudně napadnutelné. Ale nejdříve hlavně přemýšlej, jakou firmu zažaluješ.
2. Prosím "odpůrce" ať na tento příspěvek neragují, stejně by se také jen opakovali. Já chtěl jen udělat radost DVB.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

joscer

si jediny kto este zastava nekale obchodne praktiky skylinku...aj Glisnik vcera priznal ze keby bol zakaznikom tak je frutrovany ..a tiez sa stazuje.,.,len ty& tu omielas tu svoju absolutne nezmyselnu pesnicku postavenu na vymyslenych dovodoch ktorym by neuverilo ani 3 rocne decko..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

joscer

si jediny kto este zastava nekale obchodne praktiky skylinku...aj Glisnik vcera priznal ze keby bol zakaznikom tak je frutrovany ..a tiez sa stazuje.,.,len ty& tu omielas tu svoju absolutne nezmyselnu pesnicku postavenu na vymyslenych dovodoch ktorym by neuverilo ani 3 rocne decko..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

tulen

A v tom je ten problém. Překrucování slov a vět.
JG v rozhovoru uvedl, cituji: "Ako zákazník by som to vnímal úplne rovnako negatívne, za spoplatnenie sme ani pochvalu nečakali."
A ty z toho uděláš, že by byl frustrovaný a dokonce, že by si i jako zákazník stěžoval. To prosím tě vyplývá z jaké jeho věty, že by si stěžoval?
Ale možná jsem něco přehlédl a ty jsi měl na mysli nějakou jeho jinou větu, kterou v rozhovoru uvedl.
A nevkládej mi do klávesnice, že já se zastávám nekalých obchodních praktik Skylinku. Z které mé věty toto vyplývá? Jo proč se vůbec ptám, už jsem se ptal tolikrát a odpovědi jsem se stejně nedočkal.

joscer

V tvém příspěvku jsem nenašel žádnou NOVOU myšlenku, která by řešila to o čem je řeč a posunula diskuzi dále." :laughing:

Milan C
Registrace: 4/2006

@lel

tak s takouto sprostostou idete na verejnost? to ako majitelia m77 su vsetci po lobotomii, alebo ich nasi "podnikatelia" donutili to od nich kupit pod hrozbou smrti? :D m77 si to velmi dobre spocitali a chcu aby sa im investicia vratila takmer okamzite a tak prisli s poplatkami.

myslim ze by bolo skutocne na mieste trocha ich vytrestat. Napr. tak ze vsetci co si platia balicek by ho napr. na mesiac stopli...

soso
Registrace: 2/2010

@joscer

vy zrejme nebudete pravnik, vsak? a predpokladam, ze ste si NIC ani nenastudovali. taku znosku nezmyslov ako tu vy predkladate to sa len tak nevidi. a este to cele uzavriete s tym ze "odporci neodporujte" :D a to si dovolite v diskusnom fore. ste rovnako zle argumentacne vybaveny ako ste zly demagog a manipulator. trocha na sebe zapracujte a mozno sa s vami porozpravam aj k teme... zatial iba takto.

soso
Registrace: 2/2010

soso

Aha, takže vy do příspěvku reagujícího na můj napíšete "este to cele uzavriete s tym ze "odporci neodporujte" a to si dovolite v diskusnom fore", což je z vaší strany naprostá lež (já nic takového nenapsal), a já jsem demagog.
Jak jsem psal o tulenovi, jen překrucování slov a vět.
Ano, nejsem právník, a nic jsem si nenastudoval. Proto píši jen SVOJE NÁZORY, které nikomu nenutím jako pravdu. Jiní si to zřejmě nastudovali a pak tady plácají nesmysly, že protože to takto v zákoně pochopili, tak je to takhle pravda. A zapomínají na jednu elemntární věc. Že co je podle zákona pravda může říci jen SOUD. Nefunguje to tak, že když to tady ze zákona 100x nekdo ocituje, tak je to pravda.
A jedno vám slíbit mohu. Nepotřebuji na sobě pracovat. Buď mě berte takového jaký jsem a nebo se mnou nediskutujte. Mě to chybět nebude.

joscer

To Joscer

No tak začnu odpovídat od konce tvé relace,co se týče soudního sporu tak pochopitelně jsem myslel to napadnutelné nějakým subjektem nejlépoe zastoupený státem v roli obhájce klientů neoprávněně postižených vymáháním nějakého smýšleného poplatku protože jsem ještě nikde neslyšel to že by nějaký jiný cizí provozovatel transpon.si vymyslel takovou blbost a vybíral poplatek za přechod do jiného kod. systému včetně distribuce nových karet apod. to si musí vzít na sebe a platit ze svých už tak vysokých zisků z placených kanálů ale rovněž nezanedbatelné jednorázové injekce z karet /v základu/kdy plavali v melounech,kterou firmu zažalovat,to je jednoduché prostě tu co žádá nyní tento poplatek takže ta současná společnost co to koupila protože musí převzít povinnosti svých předchůdců kteří to tehdy s klienty dojednávali,jiná věc je u placedné platformy ano tak se budou a můžou ceny měnit průběžně,podívej pro porovnání uděláš si úvěr s nějakou bankou za daných podmínek ,v průběhu smlouvy banka zkrachuje a koupí to jiná a ti si myslíš mohou podle své libosti měnit ke svému prospěchu úroky jak se jim zlíbí ???To ani náhodou,dále se oháníš nějakou smlouvou /jakoby že podle tebe nebyla/ mýlíš se je to jasně dané v podmínkách u koupě karty kde se společnost zavazuje že karta je jen jednou zpoplatněná ,tečka to že si pod zástěrkou nový provozovatel vymyslel kulišárnu v tom že to chtějí ne za kartu ale za nějakou jinou další službu je relevantní jedná sed o další poplatek o kterém se nikde v podmínkách kupní smnlouvy nezminují.

DVB

Skylink DTH :))) Jak pekne to znie. :laughing:

PISTOK153
Registrace: 11/2010

Neskutočné...

Ano, nejsem právník, a nic jsem si nenastudoval. Proto píši jen SVOJE NÁZORY, které nikomu nenutím jako pravdu. Jiní si to zřejmě nastudovali a pak tady plácají nesmysly, že protože to takto v zákoně pochopili, tak je to takhle pravda. A zapomínají na jednu elemntární věc. Že co je podle zákona pravda může říci jen SOUD. Nefunguje to tak, že když to tady ze zákona 100x nekdo ocituje, tak je to pravda.Joscer

Ty brdo neskutočné kecy.... :))) Len on a všetci su jebnutí...

Milan C

MilanC

Naco reagujes na martanov ? Plytvas svoj drahocenny cas!

Peep
Registrace: 10/2010

@DVB blbost jsi právě vymyslel Ty. Prostě Ti, co si aktivovali Skylink souhlasili s VOP, ve kterých tohle bylo jasně napsané (i v těch minulých). Pokud se To někomu nelíbilo, tak je neměl akceptovat. Co je na tom nepochopitelného?? Pokud je někdo tak hloupý, že si VOP nepřečetl, tak je to jeho blbost.

Čl 3/8: V prípade, ak by bol Prevádzkovateľ nútený za čelom zaistenia príjmu Programov uskutočniť technické opatrenia, ktoré vyžadujú výmenu Karty (prelomenie kódu, skončenie životnosti systému podmieneného prístupu a pod.), je prevádzkovateľ oprávnený vyúčtovať Užívateľovi evyhnutne potrebné náklady a Užívateľ je povinný takéto náklady uhradiť.

KamilZ

@DVB

Budu reagovat jen to to o úvěru v bance. I když je to mimo téma.
Ty jsi asi ještě žádný úvěr neměl, že? Protože bys věděl, že ze smlouvy vyplývá (nevím jestli u všech bank, ale u mé ano; myslím, ale že u ostatních to moc rozdílné nebude), že banka, resp. konkursní správce, po tobě může požadovat okamžité splacení úvěru pokud se (lidově řečeno) blíží její krach. No a tobě nezbyde nic jiného, než se rychle poohlédnout v jiné bance a tam si vzít úvěr (když ti ho ovšem poskytnou) na okamžité splacení toho úvěru u krachující banky. A v tom případě MUSÍŠ přijmout podmínky té nové banky. Pokud se ti ten úvěr nepovede sehnat, tak nastupují další instrumenty, kterými mohou být třeba ručitelé (musí to splatit za tebe), zástava (třeba ti prodají střechu nad hlavou nebo to seberou auto). To už tak holt ve finančním světě chodí.
Samozřejmě může nastat situace, že krachující banku koupí jiná banka i s dlužníky a v tom případě musí respektovat smlouvu, která přechází z krachující banky. Zdůrazňuji smlouvu, ne nějaké "reklamní tlachy" z minulosti. Může se totiž stát, že reklamou krachující banky s minulosti může být "U nás nejnižší úroky po celou dobu úvěru" někde na internetu, ale pak to jaksi není ve smlouvě. Například úroky (pokud se jedná třeba o hypoteční úvěr) musí ta banka respektovat jen do tzv. výročí úrokové sazby a pak ti může napálit úroky podle svého. Toť vše o úvěrech. Možná jsem něco nepřesně interpretoval, ale to už tak u laika může být.
PS: docela jsi mě pobavil tímto, cituji: "...,co se týče soudního sporu tak pochopitelně jsem myslel to napadnutelné nějakým subjektem nejlépoe zastoupený státem v roli obhájce klientů ..."
V tomto případě si totiž dovolím (skoro) tvrdit, že k podání žaloby dojde tak někdy na Svatého Dyndy.

joscer

@Peep aj toto forum je ho plné...

Maš pravdu, aj tu je ho plno v téme Nezaplatíš SERVISNÍ POPLATEK a za rok máš doma EXEKUTORA:

http://www.digitalnatelevizia.sk/forum/

Milan C

Milan C

No na mě moc dlouhé čtení, ale snad jsem pochopil podstatu toho, o co se tam jedná. A proto se ptám (a skutečně ne jako provokace nebo obhajovatel něčoho, jak je mi často podsouváno, ale jako laik a tedy neznalý věci):
Na základě ČEHO může zahraniční firma, která zde u nás nemá ani organizační složku vymáhat přes exekutora nějakou (možná pochybnou) pohledávku? Kdo za tuto firmu vymáhání pohledávky uplatní a jakým právem, resp. podle jaké právní normy?
Za odpověď předem děkuji. A není s ní nutno chvátat, za chvíli jdu na pivo.

joscer

joscer: nejsem právník, ale podle mě je to klidně možné na základě nových VOP - první odstavec definuje provozovatele a bod 1.5 dává VOP jakou součástí smlouvy. SP je zavedený až těmito VOP, které uživatel akceptoval, pokud nedal písemnou výpověď (bod 7.4). Nevidím důvod, proč by zahraniční firma u nás nemohla vymáhat pohledávky, obzvláště, když jsme my i Luxemursko v EU. Je to podle mě analogie k pokutám, v rámci EU už po tobě budou vymáhat i zahraniční pokutu.

KamilZ

joscer: ještě doplnění, klidně to mohou přeprodat české firmě, který se zabývá vymáháním pohledávek

KamilZ

Nezaplatíš SERVISNÍ POPLATEK a za rok máš doma EXEKUTORA
Stále dokola to isté od Joscera...aj na iných webstránkach...je to choroba?

http://www.digitalnatelevizia.sk/forum/

Milan C

Na to, aby si mal doma doma exekutora, musi prebehnut sudne konanie, musi byt pravoplatny rozsudok a sud musi poverit exekutora vykonanim exekucie.
Zase take jednoduche to nie je.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Tohle neřeší normální soud, ale exekuční soud, který pracuje velmi rychle, obzvláště při použití elektronického platebního rozkazu (http://obcanskyzakonik.justice.cz/ejustice/platebni-rozkaz.html). Za loňský rok byl necelý 1milión exekucí. Myslíš, že se s tím nějak extra párají? Dokud k nám chodily exekuce i korunové částky, tak to v Praze byly klidně řádově stovky exekucí za den. To nemohli ani stihnout přečíst.
Pro exekutory to je job jako (nevhodné slovo) a taky se patřičně snaží.

KamilZ
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra