![]() |
|
blesk do tohozdravim! vcera bola u nas pomerne silna burka a bohuzial napachala mi skodu. hdbox 7700 ani nezapnem, azbox premium hd ma mozno odpaleny tuner alebo lnb (signal 0).mozete mi prosim poradit ako zistim ci dostalo po papuli LNB alebo tuner alebo obojo? Da sa nieco premerat? |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: blesk do tohozkus si od někoho půjčit jinej přijímač a poznáš hned, jestli ten bude šlapat :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoZozen si jeden prijimac a pripadne jedno LNB a len skusaj...pripadne odmeraj , ci ti ide z prijimaca do LNB nejaka stava. :lookaround: |
dodiak
Registrace: 7/2011 Příspěvků: 380 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoDá sa to odmerať aj metrom.a netreba si ani požičiavať.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
vysledkydakujem za rady, tak nejak som to nakoniec urobil,lnb - zatial som identifikoval minus jeden ks twin a jeden twin funkcny. este mam dalsie dva twin ktore musim pretestovat takze su zatial podla shredingera funkcne aj nefunkcne zaroven :). hdbox - zhorel iba adapter. azbox - funguje zatial celkova bilancia: minus 1ks pocitac na riadenie zavlahy minus 1ks power lan (sietovka do 220V) minus 1ks LNB mohlo to dopadnut aj horsie... |
soso
![]() |
|
RE: blesk do tohoPri búrke treba všetko vypínať. Píše sa to aj v návodoch |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 927 |
![]() |
|
LuboTSVysvětli prosím proč?? bych měl vše vypínat?V návodu jak na panasonic+technisat jsem to nikde nenašel!Nikdy nebudu nic vypínat protože nemám důvod.Pokud je vše tak jak má být tak není žádný důvod nic nevypínat,už tě vidím jak je nějaký důležitý mač či film a ty vypínáš. :laughing: .a těch bouřek je zde poslední dobou"neúrekom" a nikdy mi z těch přístrojů nic neodešlo.A nemám hromosvod R^ jelikož mi to před 30ti lety žádná norma nepřikazovala a ČP nevyžaduje při pojištění abych měl hromosvod. |
filipes2
Registrace: 7/2012 Příspěvků: 31 |
![]() |
|
vždy nerad čitam taketo prispevkysucitim s tebou.Toto je moja nočná mora potom čo vonku po chodniku som išiel počas burky na autobus manželke zaniesť do porodnice pred19 rokmi deckú výbavu a asi 3 metre udrel vedla mna blesk do elektrického stlpu.(Jediné čo si neviem vysvetliť do dnes je že asi sekundu pred tým som vytušil že udrie blesk vedla mna)Preto mam všetky koaxiale prerušené spojkou a pri burke ich rozpojim a vypnem hlavným vypinačom na šnure všetky prijimače v pohotovosnom stave a internet rozpojim koncovku Rj45 |
stanob
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoJe to presne tak: "Pokud je vše tak jak má být tak není žádný důvod nic nevypínat".Jasne ,ze to obycajne nikto nerobi,ale riziko je tam. ;)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoAni ja nevypínam, ale napríklad keby bol televízor alebo nejaký prístroj v záruke a odišiel by pri búrke, tak reklamáciu nemusia uznať. No a tie návody... Pri Humaxe od Digi sa píše že pri búrke vypnúť |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 927 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoTi, ktorym blesk znicil pristoj-vypinaju. Ti, ktorym ZATIAL nie, argumentuju tym, ze ked maju vsetko dobre urobene, nic sa im nemoze stat.Len raz pride sleha z neba a Ariva je v p*deli. :))) AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoMužete mít hromosvody,vše vypnuté a stejně to projde a vypalí co tomu příjde do cesty,vím o čem mluvím,ale naopak,někdy se nestane vůbec nic !!! :ONe všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
BleskPárkrát jsem po bouřce měřil konventor Satlokem Micro G2 který měří aktuálně odebíraný proud v miliamperech.U zdravýho čidla je odběr cca od 85 do 120mA.Po bouřce jsem měl na čidle cca 470mA.Tesla mediabox X900 pro
|
mudrsat
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 133 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoNejlepší ochrana před následky úderu blesku je dobrá pojistka. Od pojišťovny samozřejmě, ne ta z Letohradu :-)Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoU ČP se nelze pojistit proti přepětí v síti, pouze přímý úder blesku,tak proč by něco vyžadovali proti přepětí |
thierry
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
RE: blesk do tohoU SP to zase proťi prepeťiu ide pojisťiť. R^ R^ R^ |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
@sosoKdyž je 90% špatně udělaný hromosvod,tak se nedivím.Jen se divím pojišťovně,že to pojišťuje. |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
RE: blesk do tohomne zatial len modem na internet, len prasknutie a bolo vybaveneneoplati sa podcenovat |
matho
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 925 |
![]() |
|
@Prosatvidim ze tomu "rozumiete" ;) bleskozvod je urobeny dobre. Hrom ako akusticky sprievodny jav mi az tak nevadi, skor ten elektricky vyboj s napatim 100 milionov voltov a prudom niekolko 10 tis. amperov. to sa mozete chranit ako len chcete... sused kt. nema bleskozvod takmer vyhorel, zhorel mu router, alarm, el. brana a ine "drobnosti". dalsi sused prisiel o TV. Proste to co tu bolo nebola "obycajna" burka. |
soso
![]() |
|
@ProsatBleskozvod moze byt urobeny aj na 110%, niekedy to vsak nepomoze...priklad nedavno: na streche domu novy aktivny bleskozvod a skody relativne vysoke...TV, sat. prijimac, router, GSM ustredna a zopar "drobnosti"... |
dodiak
![]() |
|
@dodiakStačí se jen podívat,antenní systémy jsou uzeměné k hromosvodu,což je špatně!A jsou výše než lapače hromosvodu!Tam,kde je to dobře udělané,tak je malá pravděpodobnost,že to odnesou elektronické přístroje.Je to ze zkušenosti,né výmysly. |
Prosat
![]() |
|
ale proč sehonit,stačí pojištění a máš každý rok novou elektroniku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
ProsatKdyž je 90% špatně udělaný hromosvod,tak se nedivím.Jen se divím pojišťovně,že to pojišťuje.Nemusíš mať hromozvod, ak bol dom postaveny nejak do roku 1975, teda u nás v SR, pretože vtedy sa ešte u kolaudacie nevyžadoval, dakže myslím, že by to malo plaťiť aj u vás, ešte sme boli spoločny štát, takže asi to budete mať stejne. V tomto prípade u nás poisťovna dom poistí proťi prepeťiu, ovšem treba zdokladovať kedy bol dom skolaudovany. R^ R^ R^ |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
@dodiakJak jsem napsal,může být i supernový,ale když je špatně hromosvod namontovaný,tak se nedívím,že elektronika vyhoří! |
Prosat
![]() |
|
RE: blesk do tohoBleskozvod ale vobec nemusi pomoct ( na ochranu elektroniky), ked kdesi ide elektricke vedenie vzduchom a po udere blesku vznikne prepatie medzi vedenim a zemou. Vtedy mozes mat bleskozvodov aj sto..AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 630 |
![]() |
|
@ProsatDobre, tak to napisem inak :laughing: Robil si to kamarat elektrikar na svojom dome a okrem ineho ma vsetky potrebne vyhlasky vratane revizii. Samozrejme, nie je elektrikar ako elektrikar,ale za 15 rokov praxe ma toho za sebou viac nez dost a keby robil nieco zle, tak asi nema tolko spokojnych zakaznikov. A nehovoril som o antennom systeme,ale o klasickej 80 cm parabole dokonca pod urovnou strechy....a LucaBrazza...davam 100% za pravdu R^ R^ |
dodiak
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |