![]() |
|
Podivná závada PromaxůAhojte. Ověřoval jsem čtyři měřáky Promax Prolink-4C, a z toho dva mají podivnou závadu(?). V režimu spektrálního analyzátoru ukazují při stejném nastavení asi o 20 dB menší výkon v kanále, než o třídu lepší referenční měřák s čerstvou kalibrací. Zajímavé ale je, že v režimu měření parametrů DVB-T i DVB-S ukazuje všech pět přístrojů prakticky stejné hodnoty(!), takže HW který by to mohl mít na svědomí je zřejmě v pořádku. Menu jsem prolezl skrz naskrz, ale nikde jsem nenašel nic, co by vedlo ke změně stavu. Promaxy nejsou zrovna moje parketa, tak se radši zkouším zeptat, jestli se třeba nejedná o nějaký známý jev, nebo softwarovou záležitost. Díky a zdravím! |
Louskacek
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 390 |
![]() |
|
RE: Podivná závada PromaxůUpřesnění: píšu výkon v kanále, protože toho jsem si všiml první. Ale obecně prostě na SA je zobrazený o cca 20 dB slabší signál než na profi měřáku (a všechny 4 Promaxy mají stejnou úroveň šumu). |
Louskacek
![]() |
|
RE: Podivná závada Promaxůnemáš v tom režimu SA zaplý nějaký ATT ? |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Podivná závada Promaxůale je mi jasné, že takovou kravinu bys neudělal :) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Podivná závada PromaxůZdarec Davide! Díky za reakci. Atenuátor v té mašině je, ale měl jsem ho vypnutý... :) No nevím, ještě s tím zkusím zítra pozápasit, případně vyzkouším tlačítko reset, které jsem dodatečně objevil, a kdyžtak by šel příští týden jeden -vadný- kousek do servisu... |
Louskacek
![]() |
|
RE: Podivná závada Promaxůzapnuty ATT? , mam za to, ze i kdyby zapnuty byl, tak si to urcite software pristroje automaticky osetri tak, ze SA i tak ukazuje skutecnou hodnotu urovne signalu |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
RE: Podivná závada PromaxůJo, to by měl. Ale kdyby byla třeba v SW chyba, tak by např. připočítávání útlumu ATT nemuselo fungovat. Myslím, že David to myslel takhle. Ony totiž ty firmwary někdy dělají psí kusy i u mnohem dražších mašin... :p |
Louskacek
![]() |
|
![]() |