Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniStar S2 a SIR jen pro české programy ?

Uvažiji o nákupu TechniStar S2 nebo SIR, ale:
1)TechniStar S2 a SIR jsou podle recenzí hodně specifikovány pro Česko. Jdou na nich vůbec automaticky naladit všechny vysílané volné stanice ? Není tam třeba nějaká blokace, která při ladění pouští jen české programy ? FastScan ?
Recenze mluví o příjmu ze satelitů 19 a 23 stupňů vých. Naladím tam i 13 a 28 stupňů vých. ?
Jsou-li nějaké stanice předinstalovány, hodlám je všechny vymazat a nainstalovat si všechny volné z 13, 19, 23 a 28 vých., a ty si potom vhodně uspořádat. Žádný dekodér ani karty používat nehodlám.
2) V jedné recenzi jsem četl, že přijímač nemá funkci Multytenne . Mám anténu Technisat Multytenne pro 4 satelity (13, 19, 23 a 28 stupňů vých., DiseqC 1.0). Bude mi fungovat u přijímačů TechniStar S2 a SIR ?
3) Teletext OSD má podle recenzí české znaky. Já ale potřebuji německé, anglické, francouzské a španělské teletexty. Půjdou normálně ? U některých televizorů určených pro Česko se totiž v teletextu VBI francouzské a španělské texty zobrazují jakoby rusky v azbuce.

Samsonek
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniStar S2 a SIR jen pro české programy...

Samsonek,naladis tam v pohode i programy z pozice treba 13E,28.5E.Zadna blokace tam neni.

HYPER
Registrace: 11/2010

I presto, ze se ti spusti Fastscan,tak si muzes nepotrebne stanice ze seznamu vymazat a pripadne chybejici doladit.Prijimac nema v menu Diseqc pro Multitene,ale muzes si navolit Diseqc rucne pro dane pozice.Teletext by se mel pro danou stanici zobrazovat spravne i kdyz navolis jazyk menu v cestine.Pouzivam obcas i txt nemeckych stanic a nic zvlastniho jsem nezpozoroval.

HYPER

3/ Teletext a EPG myslím u všetkých Technisatov korektne vo všetkých jazykoch včítane azbuky.
české/slovenské znaky boli niekedy len u TXT vyššej verzie, ostatné jazyky sú bežne k dispozícii
1/ FastScan má predprogramované ladenie pre 19.2E a 23.5E, kde dostaneš automaticky programy ktoré sú v tabuľke vysielanej cez programy SkyLink (ako ISIPRO v nemeckých verziách). Ostatné družice musíš ladiť ručne.
V prípade, že ťa FastScan u SIR-u bude otravovať existuje funkcia ako ho odstaviť - pozri na Tipy a triky nielen pre Technisaty a vlákno S2/SIR na tvfrejku.
2/ multytenne budeš musieť naprogramovať ako Diseq1.0 klasickým spôsobom ako u starých dobrých modelov TechniSatu

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra