Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Přepínání programů z různých družic

Zdravím,
Narazil jsem na jeden nepříjemný problém, který je buď v technice, nebo mezi ovladačem a gaučem.

Firmwary TV i SMIT CAM jsou poslední aktuální.
Po updatu TV - při přepínání mezi programy CT a volnými programy z 28,2E problém se signálem - příklad: BBC1 - CT4 - BBC1.... BBC1 hlasí "no signal". Vypnot/zapnout TV a BBC1 opět naskočí. Nerozumím tomu. Před updatem fungovalo normálně.
Sat1 je 28,2E, Sat2 je 23,5E Diseqc B. Karta Skylink Irdeto Gratis.
Umíte někdo poradit?
Předem díky.

jiricekc
Registrace: 7/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přepínání programů z různých družic

to nastavení přepínače DiSEgC máš na papíře nebo i v TV
nastav to v TV a máš po problému! :8)

tonek
Registrace: 1/2009

Ač to zde není napsáno, jedná se pravděpodobně o TV se zabudovaným satelitem. Z osobní zkušenosti s tv od fa. LG, jsem kapituloval a raději jsem doporučil konkrétní osobě, aby si zakoupila normální sat. přijímač. Problém s moduly a kódovanými programy, párkrát přepnout na kodovaný a nekódovaný a už nic nejde, pomůže jen vysunutí modulu nebo přepnout na pozemní signál a nazpátek. Prostě otravné. A to ani nekomentuji řešení třídění programů na těchto značkách TV. U pozemního se to dá ještě zkousnout u těch pár programů, ale na satelit zcela nevyhovující.

pecou
Registrace: 7/2009

u LG je DiSeC maximálně na 4 posice a v menu nastavení je to jako ID 1 až 4 !

třídění programů jasně pouze po jednom !
je tu někdo kdo umí přenášet setting přes usb ???
konkrétně
pro 42LV375S ???

tonek

To tonek: nerozumím komentáři. Při DiSEqC off programy ani nenaladím. Takže se domnívám, že je to v TV nastavené.

To pecou: ano, TV s DVB-S. Máte svatou pravdu, je to opravdu tristní, je to daň za jeden přístroj. Nejslabší moment je asi nemožnost vyhledání uloženého programu. Je mi prostě jen divné, že to fungovalo a teď ne. Naštěstí to není tragedie, neboť převážně sleduji programy na jedné z družic. Jen mi vadí, když něco nefunguje jak má.
Ještě zkusím update kódů Skylink karty, poslední věc, kterou jsem ještě nezkusil.

jiricekc

tu domněnku je třeba potvrdit !!!

tonek

to tonek: ok, potvrdit jak?

jiricekc

přečíst si návod nebo prozradit typ TV :O

tonek

Problém bych viděl aktualizaci TV.Zkusit jiný SW.

savatage
Registrace: 5/2011

1/ prečo za každú cenu niekto aktualizuje soft a hlavne v TV a hlavne v LG TV. Stačí si prečítať, tam kde sa to rieši, koľko nezmyslov nový soft napáchal.
Vrátiť sa k starému softu z niektorých verzií už nie je možné - tiež vymoženosť aktualizácie.
PRETO: zásadne ak niečo funguje, nikdy soft nemením

2/ triedenie programov u LG vraj funguje perfektne cez USB a PC. Keďže TV používam len ako monitor k SAT prijímaču sám som neskúšal - ale viď napr. vlákno LGLW5500 alebo LGLW570/650s v tvfrejk. Kompletný popis aj s kodami do servisného menu a návodmi

3/ CI-modul+karta je problém aj u mnohých SAT prijímačov nieto u TV. Takže keď to raz fungovalo - platí 2x nedotýkať sa toho!
Ale tento problém ktorý tu popisuje tazatel nemá asi nič spoločné s kartou, takže preboha neaktualizuj software ešte aj na SkyLink karte, lebo prestane fungovať niečo ďalšie.

Minule som aktualizoval soft v mikrovlnke a odvtedy chladí. :razz:

Dagy2
Registrace: 11/2010

typ je 42LS570S. Aktualizoval jsem na nový sw kvůli HbbTV. Viz vlákno https://www.parabola.cz/forum/topic-72752/
V návodě je vše super "popsáno" :bigeyes:

jiricekc

1/ návod nie je skrytý v TV ale je tu:
http://www.lg.com/lgecs.downloadFile.ldwf?DOC_ID=KROWM000386476&ORIGINAL_NAME_b1_a1=MFL67441705_2.pdf&FILE_NAME=KROWM000386476.pdf&TC=DwnCmd

okrem toho určite si ho dostal aj na CD spolu s TV. Je to tak vždy.

2/ každý nový počin a vylepšenie od programátora znamená vždy ďalšie dve chyby v jestvujúcom software.
O tom môžeme viesť debatu, môžeš namietať ale je to realita.

Pokiaľ dávaš vyhľadávať programy podľa NIT a blind scan - tak to som v živote nerobil, pretože čo s 1500 naladenými shoppingovými programami? a sám vidíš výsledok sotjí za hov.no - tak to skús inak.
A/ Všetko zmaž.
B/ Nastav si ID1 družica 28.5E a ručne nastav frekvenciu BBC alebo program ktorý chceš nastaviť. Nalad, ulož a vyskúšaj. Ak by to nešlo,
C/ skús dať frekvenciu o 3÷4MHz vyššiu alebo nižšiu než je v zozname TP na nete. Nalaď znova a vyskúšaj. Prístroje, ktoré používajú NIT niekedy majú problém ktorý končí výpisom NO SIGNAL. Pripomína mi to problém TechniSatu.

Dagy2

to Dagy2: Ten návod jsem už taky dohledal. Nemají ho u produktu, ale v sekci podpory.
Ruční přidání programů zkusím. I tak se jedná o cca 20 transpondérů, takže to chvíli dá.
Každopádně díky za tip.

jiricekc

všetky návody, drivre aj nový soft je vždy v sekcii podpora.
Mal by si mať ale návod aj na CDĎVD priamo v krabici TV.

20 transpondérov to je pravda, ale zase máš len to čo potrebuješ. Samozrejme skús len dva - tri ulož a prepínaj. Prípadne jeden skús podladený a dva normálne a uvidíš.

Dagy2

CD/DVD k TV nemám. Návod je nahraný v televizi a človek se umačká. Navíc nelze vyhledávat.
Už to vidím, jak s tím zase strávím celý večer nebo několik. Jakmile se něco nezadaří, je to na zkoušení znova. Mazat kanály myslím nejdou, jen přeskakovat a blokovat. :zombie:

jiricekc

mazat kanály ide úplne jednoducho:
prepneš krajinu z CZ na niečo iné. Dáš OK a celý zoznam je fuč. Potom vrátiš na CZ a môžeš začať z gruntu znova.
Druhá možnosť je stiahnuť cez servisné menu zálohu na USB a urobiť to v PC. Toto je niekde na tvfrejku ale nerobil som to tak ti neviem presne poradiť.

Dagy2

kurńa ono

se ti těžko radí, odkaz na návod jsi dostal a věŕ že je jiný než výtažek v TV!
Zde v rubrice ABC nebo JAK NA TO si něco přečti o přepínačích DiSEgC ,a jak ho nastavíš jsem ti již psal .Nemám to doma ale penzion s 12 TV na tři družice mi vzal čas tak že matně v menu Natavení aut ladění satelit máš tabulku s ID 1 až 4 a tyto (jednotlivé ID )
jdou nastavit v dalším menu nastavení (DiSEgC, FTA, síť atd)ID 1 je Diseg 1 , ID2 je DiSEgC 2 ,
a to ti musí stačit a je to podmínka nutná pro správné přepínaní mezi družicemi věř nebo nevěř žadné doměnky zde nefungují!
Rovněž že by něco "malo chodit" neberu...
pěkný večer t :8)

tonek

Ale jó, návod jsem četl několikrát, jen sem Dagy2 dal špatný link. Tento je owners manual, pak je ale ještě User guide.

Ten DiSEqC mám nastavený správně na hodnotu B. Na jiné hodnotě nic nenaladí v manuálním módu. Nechápal jsem jen komentář ohledně "na papíře" a potvrzení doměnky.

to Dagy2: to ano, ale nejde umazat kanál po jednom, takže právě člověk musí začít od nuly. Zkoušel jsem podladit a výsledek je stejný - z 28,2 na 23,5 v poho, zpátky ne. A to ani mezi FTA kanály. Tím bych skoro vyloučil CAM modul, ale jeden dnes neví. Zkusím sehnat starý sw do TV a mnuálně loadnout z USB.

Trochu mimo - zkoušel jsem manuálně naladit CNN na 12,051/V 27500 2/3, ale nic. Je nějaký trik, nebo uvedené údaje ze zdejších přehledů nejsou přesné?

jiricekc

1/ ano mazať po jednom to nejde. Ani slušne ukladať, preto SAT tuner v mojom TV nepoužívam a je tam len ako rezerva keby odišiel SAT prijímač
2/ TV nevie downgradovať FW tak, že ho preplácneš z USB. Na to zabudni. To nejde ani u niektorých SAT prijímačov.
Postup na downgrade hľadaj vo vláknach, ktoré som ti dal na tvfreak. Je to mačkaním špeciálnej konfigurácie tlačítiek na DO - musíš hľadať, bohužiaľ dnešnou výmenou PC mi náš IT zrušil všetky linky ktoré som mal na tieto finesy.
Posledné FW však zablokovali downgrade úplne.
3/ čo to znamená, že diseq nastavený na hodnotu "B" ?
Pokiaľ si to pamätám, tak je tam možno zadať 4 družice (diseq 1.0) a tie sú dané ako ID1 - ID4.
Potom 1÷4 zodpovedá fyzickým vstupom do Diseq prepínača. Nič viac myslím netreba nastavovať.
4/ na ladenie CNN pokiaľ si správne prečítal hodnoty a zadal ich tam nie je žiadny špeciálny trik

Dagy2

re 3/ Cituji z návodu:
Pokud používáte DiSEqC, vyberte jednu z možností A-D/
ToneA-B. Pokud používáte DiSEqC, budou položky Unicable
a Typ motoru vypnuty.

re 4/ Při automatickém ladění je nalezeno, manuálně ale nedokáži tento transpondér přidat. Asi obě ruce levý, protože jinak už nevím.

jiricekc

re 4/ Kdyz pridam 12051V, naladi to programy z 11895V. Co delam blbe?

jiricekc

frekvence

LNB universál !!!???

někde v nastavení tam kde přepínač

tonek

150Mhz posun

vypadá na nastaveni LNB 9750 /10750
správně má býti 9750/10600

tonek

Jsem v tomdle asi úplný jelito... pokud mám satelit nastavený na 9750/10600, pak mi nedovolí přidat transpondér na 12051V, prostě se vrátí do předchozí obrazovky bez jakékoliv provedené akce.
Při nastavení 9750/10750 dovolí přidat transpondér se zmíněným výsledkem. Po delším úsílí, se nakonec povedl přidat se správnými programy, tudíž závada musí být mezi DO a gaučem. Snad na to přijdu.
Díky za rady a trpělivost ;)

jiricekc

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra