Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Tak jak to vlastně s ČTÚ vs. SkyLink je?

http://www.novinky.cz/finance/275952-setreni-poplatku-za-satelitni-televizi-navzdy-zdarma-vyvolava-nejasnosti.html

romanbouce
Registrace: 7/2012
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

Re: Joscer Re: balsja

Joscer - ale podarilo, mam ine prirovnanie, ak by Kia kupila ina firma, nemusela by poskytovat 7-rocnu zaruku na vozidla? Mohla by si zaviest zavadzajuci poplatok? NIE, musela by nechat KIA skrachovat a zacat podnikat od zaciatku.

Navyse ani ak firma skrachuje, nemoze sa vyhnut zodpovednosti a reklamacie je povinna vybavovat.

balsja - vazim si ze si priznal tu klamlivu reklamu, konecne normalna diskusia. R^

K tvojim reakciam:

Podozrive mi to nebolo koli tomu, ze vacsina stanic si za distribuciu platia same a za verejnopravne platime navyse koncesie, to sa ciastocne potvrdilo v pripade CT. Okrem toho to takto fungovalo uz dlhe roky, nebola to nejaka nova pochybna firma.

S vymenou prijimaca som bol pocital, aj 24€ za vymenu kariet by som zaplatil, ale dalsie poplatky, asi 15€ rocne za kartu, to je skoro 60€ za vsetky karty s tym ze musim platit 100€ za karty VYMENA, dalsie vydavky na nove STB a hlavne to ze ked M77 klamala raz, bude klamat opat, a vymysli si dalsie poplatky, zrusi HD pre "GRATIS", zvysi servisne poplatky, jednoducho je to jednoznacny podvod IMHO a podvodnikom nebudem platit aj keby som mal inym platit dvojnasobok!

Dreamer
Registrace: 7/2004

Zakony...

Musim to opakovat, kedze na toto sa zabuda, nikto si nemoze len tak nieco slubit, v reklame ani inde, inak porusi zakon:

"Zákon č. 40/1964 Z.z.
VEREJNÝ PRÍSĽUB
§850

Verejným prísľubom sa zaväzuje ten, kto verejne vyhlási, že zaplatí odmenu alebo poskytne iné plnenie jednému alebo niekoľkým z bližšie neobmedzenému počtu osôb, ktoré splnia podmienky určené vo verejnom prísľube"

"§ 44
Základné ustanovenia

(1) Nekalou súťažou je konanie v hospodárskej súťaži, ktoré je v rozpore s dobrými mravmi súťaže a je spôsobilé privodiť ujmu iným súťažiteľom alebo spotrebiteľom. Nekalá súťaž sa zakazuje.

(2) Nekalou súťažou podľa odseku 1 je najmä:

a) klamlivá reklama,
b) klamlivé označovanie tovaru a služieb,
c) vyvolávanie nebezpečenstva zámeny..."

"§ 45
Klamlivá reklama

(1) Klamlivou reklamou je reklama tovaru, služieb, nehnuteľností, obchodného mena, ochrannej známky, označenia pôvodu výrobkov a iných práv a záväzkov, ktorá uvádza do omylu alebo môže uviesť do omylu osoby, ktorým je určená alebo ku ktorým sa dostane, a ktorá v dôsledku klamlivosti môže ovplyvniť ekonomické správanie týchto osôb alebo ktorá poškodzuje alebo môže poškodiť iného súťažiteľa alebo spotrebiteľa.

(2) Pri posudzovaní klamlivosti reklamy sa zohľadňujú všetky jej znaky, najmä informácie, ktoré obsahuje, o

a) tovare a službách, ich dostupnosti, vyhotovení, zložení, spôsobe a dátume výroby alebo dodania, vhodnosti a spôsobe použitia, množstve, zemepisnom alebo obchodnom pôvode alebo o výsledkoch, ktoré možno očakávať od ich použitia, alebo o výsledkoch ich skúšok alebo kontrol,
b) cene alebo spôsobe, akým je vypočítaná, a o podmienkach, za ktorých sa tovar a služby dodávajú alebo poskytujú,
c) charakteristických znakoch súťažiteľa reklamy, najmä jeho totožnosti, kvalifikovanosti, jeho chránenom priemyselnom práve, duševnom vlastníctve, ocenení alebo vyznamenaní."

Dalej su tu podobne zakony EU, presne znenie nepoznam, ale v zasade su velmi podobne, ide o to ze zmluva nesmie byt jednoznacne vyhodna len pre jednu stranu a pri moznosti lubovolne menit podmienky to tak je, tieto zakony su nad zakonmi SR aj nad zmluvami, ktore pri poruseni zakona su NEPLATNE!

Dreamer

Dreamer

...zbytocne mu to vysvetlujes, on je M77 pozitiv a tym je povedane vsetko.

johnysk
Registrace: 3/2010

Dreamer

Jenže u vozidel KIA je ta 7-mi letá záruka uvedená ve smlouvě (písemné) o prodeji vozidla, takže je to skutečný smluvní závazek a ten MUSÍ nástupnická firma dodržet.
Ale samozřejmě musí toto dodržet přes příslušného prodejce, protože kupující žádný smluvní vztah s výrobcem auta samozřejmě nemá.
Jinak, dál to číst nebudu. Jen zopakuji. Neznamnená, že když tady ty paragrafy X-krát zopakujete, tak to znamená, že pravda je taková, jak si znění zákona vysvětlujete právě vy, co to tu vypisujete.
Tak už to konečně dejte k soudu, ať máme jasno.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

johnysk

Ano, vysvětluje mi to zbytečně. Ale ne proto, že bych byl M77 pozitiv. Ale protože se snaží stále dokola po svém vykládat znění zákona, o jehož aplikaci pro určení pravdy může rozhodnout jen a pouze SOUD.
Ano, až soud rozhodne, že je to tak, jak píše Dreamer a jemu podobní, budu první, kdo si posype hlavu popelem a řekne "Ano, měli jste pravdu, já jsem si ten zákon vykládal špatně".
No a když soud rozhodne opačně, tak řeknete, že byl podplacený a hotovo.
Takže oi čem se dále bavit, že?

joscer

Re:Dreamer

Respektovat argumenty druhých by mělo patřit do každé diskuse!
Můj "klidnější" postoj k této kauze je dán tím:
1)v podstatě od začátku si platím UPC direct, nyní FreeSat,takže na měsíční poplatky jsem už zvyklý
( i díky Cs/SkyLinku a DIGI Upc už hodně dlouho nezdražovalo, ze začátku každý nový program = zdražení)
2)ještě v analogové éře jsem si předplácel MultiChoice a ten se po fúzi myslím s Canal+ zachoval ještě mnohem hůře - vysílání zrušili bez jakékoliv kompenzace - též se musel kupovat speciální přijímač!
3)Skylink jsem si začal předplácet až letos v červenci(jako doplněk k FreeSatu) kvůli rozšíření HD nabídky a pomalému zařazování nových stanic (za kartu a modul IrdetoHD jsem zaplatil asi 2400Kč a v ceně 2měsíce komplet zdarma a bez poplatku na 2 roky)!
Takže u mě trochu jiná situace. Kdybych v tom měl tolik peněz jako ty, asi by mne to také štvalo!
To ale nic nemění na tom, že ta reklama asi nebyla vpořádku! :fuming:

anténa 115cm, motor DM3800, TechniSat SONATA 1, Skylink a Telly OTT

balsja
Registrace: 2/2008

Dreamer

Tak jsem nakonec ty paragrafy, co jsi sem vlepil přečetl. No a nedočetl jsem se tam jednu věc.
Proč by firma, která koupí jinou firmu měla za touto firmou použitou klamavou reklamu nést odpovědnost?
Na tohle najdi nějaké paragrafy. Nějaké, kde je napsáno, že závazky vyplývacíjí z reklamy (ať už byla klamavá nebo ne) jsou jednoznačně závazkem i pro tu kupující firmu.
O tomhle je totiž ten spor, já jsem nikdy o ničem jiném nepsal. Proto píši M77 a ne Skylink (i když jsem se samozřejmě mohl někdy splést).
A k té klamavé reklamě. Někdo bude muset dokázat, že tehdejší firma fakt měla toto dopředu vymyšlené tak, že skásne uživatele za karty, které oni budou kupovat jako o závod na základě toho příslibu a pak to střelej, a ne že se jí jen nepovedl podnikatelský záměr. A to půjde velmi těžko.
Pokud chce někdo reagovat, tak prosím věcně. Oprostěte se od toho, že já (podle některých zde diskutujících) straním M77 a dívejte se na to reálně. Jinak ta diskuze pak k ničemu není.

joscer

joscer

Reklama na bezplatný príjem programov bežala už dávno potom, ako sa M77 stala vlastníkom CS linku a následne Skylinku. Ešte na jar nám jedna slečna klopala na obrazovky a vyzývala nás tomu, aby "sme otvorili oči". Tak sa nesnaž vytvoriť dojem, že bezplatný príjem sľuboval len predchádzajúci majiteľ a M77 s týmto prísľubom nemá nič spoločné.

smetanova
Registrace: 9/2009

smetanova

Já se nesnažím vytvořit žádný dojem. Já jsem položil jasnou otázku na převzetí z MINULOSTI. Tam je ten hlavní problém, tam je ten hlavní objem karet.
To co bylo po tom, co M77 zakoupila služby Skylink a CSlink je na separátní diskuzi či spíše jednání příslušných orgánů a tam jsem jednoznačně pro, že firma M77 pochybyla. Ať je v tom případě konáno "padni komu padni". Ať je klidně povinna vrátit peníze za karty nebo dát odpovídající kompenzaci.

joscer

joscer

Je to proste, ak by prisla firma M77 na nas trh, zacinala by od nuly, mohla by si zvolit podmienky ake chce, ale tym ze prevzala Skylink a CS Link, ma z toho PRAVA (vyhody), t.j. 2 a pol miliona zakaznikov, vela platiacich a vela takych co si platili jednorazovo za karty CW, karty ICE, dokonca opat jednorazove poplatky za jednotlive programy - ma ale aj POVINNOSTI - a to ze musi respektovat podmienky za akych sluzby, ktore ponuka v SR a CR - nie v zahranici, poskytovali povodne firmy.

Ja som kupoval Skylink a CS Link karty a M77 prevadzkuje sluzby Skylink a CS Link, takze tie iste, preto argument ze je to ina firma neobstoji.

Ja mam na CS Link karte, na obalke napisane toto:

"Neplatene programy ziskate s kartou Skylink Standard automaticky a neplatite ziadne dalsie mesacne poplatky"

Ak by bolo pre M77 vsetko OK, preco by inak suhlasila s CT kartou? To je tiez dokaz ze nekonali korektne. Ak by ostatne TV ktore si platia same, hlavne slovenske, postupovali rovnako, urcite by dosiahli kompromis, ale nase TV ka divakov kaslu, hlavne aby im nadelelili co najviac reklam.

Dreamer

balsja

"Respektovat argumenty druhých by mělo patřit do každé diskuse!"

Ano, navstevujem vela for a diskusii a vsade to plati, obcas sa zjavi nejaka vynimka, lenze na parabole je skor vynimkou slusny diskutujuci, co je hanba! Mozno aj preto ze tu sa ban dava az ked niekto dlho uraza uzivatelov a nadava a este na smiesnych niekolko dni, inde to funguje inak:

- porusenie pravidiel - varovanie
- dalsie porusenie - druhe varovanie
- dalsie porusenie - trvaly ban

Samozrejme pri takych urazkach a nadavkach ako tu sa prve 2 kroky vynechavaju.

Dreamer

Dreamer

Aha, takže na klamavou reklamu to máš nastudované podle paragrafů, ale že by měla firma komplet respektovat podmínky, za jakých poskytovaly původní firmy své služby, to je jen podle tebe její POVINNOST. A podle čeho ji teda lze donutit, aby tu povinnost dodržela a případně podle čeho ji sankcionovat, když to nedodrží?

joscer

Dreamer

"Neplatene programy ziskate s kartou Skylink Standard automaticky a neplatite ziadne dalsie mesacne poplatky"

Takže kdyby zavedli ROČNÍ poplatek, tak bys dělal CO? To by bylo v pořádku? :))

joscer

Poplatky

Bavíte se o h.... Jsme prostě podvedeni. V této republice to ale nemůže už nikoho překvapit.

ivosek1
Registrace: 2/2011

RE: Tak jak to vlastně s ČTÚ vs. SkyLink je?

Já teda podvedenej rozhodně nejsem, protože si platím CS TV a nějakej SP se mě netýká :8)

Pitomec
Registrace: 9/2011

ivosek1

Vidíš to, a mě překvapuje, že někomu vadí, že ho bude stát příjem haldy českých a slovenských TV na jednom přístroji 29 kaček. A vůbec jim nevadí, že rvou 135 kaček měsíčně České televizi za 4 (slovy čtyři) programy, resp. že bylo celkem ticho po pěšině při zdražování na 135 Kč za tyhle 4 programy.

joscer

dodatek

Já vlastně zapomněl. Nejde o peníze, jde o princip. No nic. Už jsem to napsal, smazat se to nedá.

joscer

A to se ještě ČT zdražovala s tím, že z ní zmizí reklama, což se taky nestalo :fuming:

Pitomec
Registrace: 9/2011

Cele vedeni ja tady..... R^ :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

A co vedete?

joscer

ga ga ga ga ...... R^ :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

:laughing: :laughing: :laughing: presne , len neskutočné, ale neskutočné žvásty od námestníka.... :bigeyes:

Milan C
Registrace: 4/2006

joscer

Ake haldy programov, ved ked odpocitas vsetky CTcka za ktore si plati kazdy a tie co su v DVB-T zadarmo, tak za 29Kc zostane len par programov. Navyse musim opakovat, ja som za 2 roky dal za tie "haldy" programov vyse 25 000 korun, teraz za karty vymena dalsich 3000 korun a este casom za vymenu prijimacov.

BTW Ja budem mat vyse 90 programov, aj HD, aj JOJ a JOJ+ HD, za 0 korun mesacne, len skoda ze Skylink s tymto vymyslom neprisiel skor, usetril by som 25 000, aj ked mi zostanu aspon FTA...

Dreamer

Joscer

byl to takový problém od M77 říct,koupili jsme firmu-měníme podmínky,zavádíme poplatek za kartu,kdo nechce -výpověď,bylo by to ferové,poplivali bychom starou firmu a přistoupili na podmínky nové firmy,M77 si lží zbytečně zadělala na hunbuk,špatný marketing ?

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Ved sam Glisnik priznal, ze za balik GRATIS poplatky nemozu vyberat! To znamena ze M77 musi dodrzat iste podmienky a takto sa snazil len obist tieto pravidla - teda podviest.

Dreamer
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra