![]() |
|
Problém s příjmem signáluDobrý den,Potřeboval bych poradit s kostičkováním obrazu u vestavěného satelitu. Mám 5 měsíců starou TV Samsung UE46D8000 s integrovaným DVB-S2. Koupil jsem si satelit a mám naladěnou parabolu Astra 23,5°a 19,2°. Obraz mi kostičkuje v intervalu 1-2/minutu i při krásném počasí, hlavně na programech s HD rozlišením. Na SD rozlišených programech cca 1x/10 minut. Montér paraboly mě ujišťuje, že anténa je správně nastavená, včetně konvertoru a problém musí být v TV. Zavolal jsem tedy Servis. Servis od Samsungu mi v rámci záruky vyměnil celou základní desku v TV včetně tuneru DVB-S2, ale problém s kostičkováním nezmizel. Servisák tvrdí, že je nulová pravděpodobnost, že by byly špatné obě základní desky, že problém je v nastavení paraboly, nikoliv v TV. Pozval jsem si jinou montážní firmu, která přeměřila signál a podle ní je signál i nastavení paraboly v pořádku. Na diagnostice signálu v TV mi ukazuje: Úroveň bitové chyby (červeně) 40 až 100 - prý to nesmí být Síla signálu - 59 až 64 Kvalita signálu - 98 až 100 Na měřáku od montéra je síla i kvalita signálu vyšší než na diagnostice v TV. Zajímavé je, že když zapojím externí satelitní přístroj (zapůjčen na víkend od montéra), tak kostičkování zmizí. Děkuji moc za radu. |
Crusoe
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluMas tam posledny soft, ine neporadim.Samsungy nemusim.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluJo, aktualizován firmware. Měl jsem doposud se samsungem jen dobré zkušenosti, ale teď se můj názor prudce mění. |
Crusoe
![]() |
|
: Problém s příjmem signálu (# 9)Tak to máš problém,lebo spoliehať sa na STB zabudované v TV,je blbosť na entú.Kúp si externý STB,napr.DM-800 SE-klon za cca.210 €.Na tie indikátory(teplomery)sa moc v TV nespoliehaj,sú len informmatívne.Jednoducho,to ber ako fakt, že tuner vtom zabudovanom STB v TV, je menej citlivý,alebo je mierne odladený a všetky digitálne informácie nespracuje správne(kostičkovanie),akoby si nemal správne nastvenú parabolu.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluJedine skus este pohladat niekde na nete presne tvoj typ tv a spomenuty problem, ci google najde nejake forum aj v zahranici trebars.Viem si ta predstavit, ked kazdy tvrdi ze je vsetko v poriadku, len to nefunguje na 100%.....ze si :fuming:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluTo máš pravdu,žere mě to pořádně. TV jsem si koupil hlavně kvůli HD a nedá se na to pořádně dívat. Jedině si koupím externí přístroj (GO SAT?) akorát přijdu o krásné menu z originál ovladače. |
Crusoe
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signálunajdi si majitele ty samy tyvky a porovnej udaje o signalu na nejakym definovanym TP. pokud je tvuj signal spatnej a antena je OK, tak hledej chybu v dratech a konektorechDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluake tam je lnb? neskusili ste zamenit za iny? robi to aj na nemeckych? robi to aj ct24? aky tam je modul? skusili ste ho vybrat a sledovat ct24? informace,informace... |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
Problém s příjmem signáluMám TV Samsung UE40D6750 a problém může být v modulu. Já tam mám ke skylink kartě modul irdeto skylink ready.Je potřeba pár modulů vyzkoušet. Přeji hodně štěstí. |
perda
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluZameraj sa na moduly, ako radí PERDA. Je to lotéria u týchto vstavaných sat. tunerov, sám mám s tým zlé skúsenosti. Najlepšie požičať niekolko od roznych výrobcov a vyskúšať. |
rolis7
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 410 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluJá mám panasonik s vestavěným satelitem 2009 ,Dostal jsem když jsem kupoval TV k tomu rovnou za 1300 kč MASCON modul s SW 1.20 vše fungovalo jak má i po výměně karty za ICE . Zde jistý chytráci psali , že musím mít nový SW 1.23 jinak budu mít problémy . Já zde tím chytrákům naletěl a přes družici nahrál nový SW 1.23 a to jsem neměl dělat .Od té doby stále jen problémy i modul byl v servisu Mascon , dokonce mi bylo řečeno , že zpět SW na starý SYSTÉM NEJDE PŘEHRÁT !!!. Tak jsem našel známého ten mi nahrál zpět PŘES NĚJAKÝ PŘÍSTROJE 1.20 SW u modulu Mascon a je klid jako předtím vše běží jak má . Zkoušel jsem i IRDETO SKYLINK CA MODUL SMIT A TAKY BEZ PROBLÉMU v televizi panasonik s vest. satelitem . Jen chvála , ale nesmí tam být SW 1.23 - modul Mascon .- |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluPřesně jak píše satan, chybí tyto zásadní informace. Nevím, co jsi tam měl za bembelína, že sebou neměl pár modulů na zkoušku. Protože přesně na tento problém to tipuji taky. Větší náhoda by byla ta nekompatibilita s použitým lnb.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
standa111mam podobnu skusenost s panasonicom a modulom mascom s 1,23. dali mu to tak z obchodu, pomohla len vymena za iny modul. predtym mu to stale vypadavalo. holt nie vsetko si dobre sadne. |
satan
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 230 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluPedra, Samsung UE40D6750 neznam.Zcela jiste to bude urcite Samsung UE40D6570.Mam ji v 32 palcich.Co rikas na serazovani stanic u satelitniho tuneru?A nejen tohoto tuneru.To vymyslel blbec. :) Satelit jsem zkousel se zelenym smit CRW a celkem ok i s Mascom sw 1.19.U CRW Philips byl problem u HD programu.Pro tento model je vhodny fialovy Cam IRDETO Skylink Ready jak pises.S prijmem satelitnich stanic v SD a HD z pozic Astra1 19.2E,Astra 28.2E,Astra3A,3B 23.5E jsem problem nemel.Vyzkouseno s LNB TWIN Golden Interstar a Inverto Black Premium Quad s prepinacem Diseqc GI-401,parabola 80 a 85cm.Jak jiz tady bylo receno, chce to vyzkouset s vice CAM moduly od ruznych vyrobcu a pripadne s jinym LNB.I to muze byt pricina v prijmu. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluOprava:Perda :) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: Problém s příjmem signáluZdravím.Samsung UE40D6750 je produkt z roku 2011 a tato řada se již nedělá. Seřazování stanic je strašné a celý dálkový ovladač mně nějak nepasuje do ruky. K řazení programů používám Channel List PC Editor, který jsem si stáhl ze stránek podpory pro Samsung, ale je to dost nešikovné. |
perda
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
![]() |