![]() |
|
Zkušenosti s multiplexem 4Mám dotaz na zdejší čtenáře, jaké mají aktuální zkušenosti s příjmem multiplexu 4. Dnes jsem byl (shodou okolností) u dvou zákazníků, kteří mají přijímač s HD tunerem v jihovýchodní části Prahy a ani u jednoho se nepodařilo tento mux naladit. Přitom oba bydlí v RD a mají vlastní kvalitní anténu. Příjem muxu 1-3 je trvale zcela bez problémů (kvalita trvale 100%). Mux 4 byl dnes dopoledne na k. 64 zachytitelný pouze s horizontální polarizací (Novodvorská???) v nesledovatelné a velmi nestabilní kvalitě, s otočenou anténou pro vertikální polarizaci se ani nenaladí (mám pocit že ÚTB Olšanská prostě nevysílá...). Zdůrazňuji přímou viditelnost antény ze střechy RD na ÚTB Olšanská z obou míst a zcela bezproblémový příjem tohoto muxu před 25. červnem (datum převzetí muxu firmou DB)! To jsou parametry muxu tak nestandardní, nebo jsou pořád nějaké výpadky? Myslím, že by se tímto multiplexem měl zabývat ČTU, protože je aktuálně nesledovatelný i jen cca 15km od vysílače při přímé viditelnosti na vysílač v prakticky rovném terénu... :lookaround:Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4Jaké parametry jsi naměřil?Kvalita signálu 100% nikomu nic neřekne. MUX4 používá velmi nestandartní parametry modulátoru, které jsou málo odolné degradaci v eteru, ale procenty to zhodnotit nelze... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE:zkušenosti s multiplexem 4U mně ten samý problém.Během olympiády OK,bez výpadků,nyní nekoukatelný!Lokalita Mělník. |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4Asi před týdnem jsem náhodou zjistil, že CT4HD je v tomto MUXu bez zvuku, ověřil jsem to u několika svých zákazníků/vše bez zvuku/. Nikde se o tom nikdo nezmiňoval, pouze po mém avízu to začali ostatní zjištovat. Dost jasný obrázek o sledovanosti tohoto vysílání...Druhý den už zvuk u CT4 šel. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4https://www.parabola.cz/forum/topic-72834/On Air!
|
Saxon
![]() |
|
MUX 4 BrnoMůžu mluvit za jižní část od Brna, cca 30 km od Brna, u Pohořelic. Příjem z K 64, pokud jede, tak v pohodě, ale jsou výpadky. Příjem na rodinném domě na zvláštní anténu, namontováno odbornou firmou |
Daru
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 256 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4Jedu na Olšanskou a žádné problémy z mux4 nemám!Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4tak já na to taky už prakticky nekoukám, protože to občasné kostičkování mě prostě séééére :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4zeze: Na jakém kanéle jste to chytal na Mělníku? |
Jardysek
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
mux 4 KladnoO kanál 64 se ani nepokouším, neboť velké procento částí rozvodů je limitováno k.60 a navíc stejně se bude přelaďovat na nižší kmitočet. Dobře nám tady maká k.25 z Jablonce, kdy ve stejném směru chodí i polský mux na k.48.DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
pod svícnemje největší tma,mě jede naprosto bez problémů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4V Olomouci to jde skvěle, jenom aby ty HD vydržely. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4Ústecko u Libochovic 64. kanál z Prahy bez problémů.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4Dnes jsem zhodou okolností zkoušel mux4, lokalita Praha-západ, kousek od letiště a k.64 ve vertikálu fungoval dobře, myslím, že zesílili signál, bohužel obraz se místama rozpadá vlivem přistávacích letadel. Musím zkusit ten signál z Jablonce, jak o něm píše pigfucker, bohužel jsem v dolíku, takže tomu dávám minimální šanci.to pigfucker - prosím Tě, který signál máš silnější, poláky nebo mux4 na 25k.? Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4kvasnak: Gratuluju, já v Roudnici díky Řípu ani ťuk. |
Jardysek
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
RE:Pro JardýskaMělnicko K64,K44 slabota! |
zeze
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 670 |
![]() |
|
RE: Zkušenosti s multiplexem 4Jsem 1900m JJZ od vysílače Olšanská a od konce června MUX4 vůbec nechytám. Do té doby šel s občasnými výpadky. |
Dula11
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 123 |
![]() |
|
![]() |